Fotbal intern

Lăcătuş şi planurile CSA Steaua: “În august aflăm în ce ligă jucăm”

CSA Steaua va debuta în competiţiile oficiale în această vară. Încă nu se ştie liga în care va juca echipa Armatei, dar marele atu al formaţiei este că va avea alături ultraşii de la...
17.07.2017 | 13:56
Lacatus si planurile CSA Steaua In august aflam in ce liga jucam

CSA Steaua va debuta în competiţiile oficiale în această vară. Încă nu se ştie liga în care va juca echipa Armatei, dar marele atu al formaţiei este că va avea alături ultraşii de la Peluza Sud. Aproximativ 1000 de fani au fost prezenţi la primul antrenament deschis al echipei şi au promis că vor fi alături indiferent de liga în care va evolua CSA Steaua (VEZI DETALII AICI) 

LACATUS CSA STEAUA INTERVIU. Marius Lăcătuş este directorul tehnic al noii echipe Steaua CSA şi a vorbit despre obiectivele acestei echipe, dar şi despre faptul că va avea alături Peluza Sud, facţiune a galeriei Stelei care s-a dezis de FCSB după un conflict pe care galeria l-a avut cu Gigi Becali. Fostul atacant al Stelei a declarat că speră ca echipa să joace în Liga a IV-a, altfel ar fi un an pierdut şi are încredere că lotul de tineri jucători adus de la Regal Bucureşti poate să joace şi în ligile superioare.

“Pe 20 august aflăm în ce ligă vom juca” 

Ce sentimente aţi avut azi, cu galeria alături la antrenament?

– Este foarte plăcut să ai o mare parte a fanilor stelişti şi numărul lor va creşte odată cu evoluţia echipei şi liga în care vom juca. Avem nevoie de susţinerea lor, să îi avem aproape şi împreună, această echipă va creşte şi în cel mai scurt timp să ajungem acolo unde ne este locul, adică, în Liga 1.

LACATUS CSA STEAUA INTERVIU CSA si FCSB in Liga 1, care e problema (3)

Vă dă încredere că proiectul este unul viabil, suporterii fiind foarte implicaţi?

– Ei au fost întotdeauna de acest proiect indiferent de liga în care vom începe. Au fost cu gândul la această echipă şi o vor susţine în orice ligă.

Când veţi afla liga în care veţi evolua?

– Nu ştiu. Nu mă implic în treburile administrative, mă depăşesc. Din câte ştiu eu, Comitetul Executiv la AMFB se reuneşte pe data de 20 august şi atunci vom afla.

“Nu vor rămâne toţi jucătorii”

LACATUS CSA STEAUA INTERVIU. Aţi adus un întreg lot de la Regal Bucureşti. Intenţionaţi să completaţi lotul? 

– Jucătorii de la Regal sunt 14, cei din 1999. La ora actuală în lot sunt 25, dar nu cred că toţi vor rămâne. Sunt jucători recomandaţi de foşti colegi: Bărbulescu, Hagi, Gâlcă şi vrem să finalizăm în această săptămână lotul care merge la Cheile Grădiştei în primul cantonament. 

LACATUS CSA STEAUA INTERVIU CSA si FCSB in Liga 1, care e problema (4)

Nu v-aţi gândit să aduceţi şi foşti jucători ai Stelei, pe modelul Petrolul, care are şi jucători mai experimentaţi care evoluează la echipă?

– Fiecare cu gândurile şi cu planurile lor. Am vrut o echipă tânără, cu jucători de perspectivă, cu un contract mai lung. Pe lângă aceşti jucători vor mai veni şi alţii de 26, 27, 28 de ani. Ne gândim şi la viitor pentru că dacă vom promova vom avea nevoie de jucători tineri, sub 21 de ani. Acest grup poate ajunge să joace la Steaua pe tot parcursul acestor ani.

Dacă veţi juca în Liga a IV-a, veţi da peste Rapid. Aşteptaţi acest meci?

– Ca şi pe oricare altul. Ne gândim la perioada de pregătire. Trebuie să definitivăm lotul mai întâi. Dacă ajungem în Liga a IV-a vom avea meciuri interesante: Rapid, Progresul, cu mulţi fani în tribune. 

“Doar nu o să îmi pun leocoplast la ochi să nu văd meciurile FCSB” 

Aţi urmărit debutul lui Dică la FCSB?

– Da, am urmărit o mare parte din joc. Doar nu o să îmi pun leocoplast la ochi să nu văd meciuri. Cât mai multe echipe să fie calificate în Europa League şi de ce nu, Champions League. Avem nevoie de rezultate bune în Europa şi eu le ţin pumnii echipelor noastre.

Vorbind de Europa, FCSB este acolo cu palmaresul CSA-ului. Şi cei de la LPF au pus pe site că FCSB a câştigat Cupa Campionilor în 1986…

– Este problema lor. Din discuţille mele cu conducerea clubului este clar că palmaresul până în 2003 este al CSA Steaua şi nu al FCSB.

LACATUS CSA STEAUA INTERVIU. “Care e problema dacă va fi CSA şi FCSB în Liga 1?” 

De ce credeţi că mulţi jucători ai dumneavoastră au criticat decizia de a vă alătura acestui proiect? Rădoi, de exemplu…

– Este treaba lui. Are voie să spună ceea ce gândeşte. Fiecare are voie să îşi dea cu părerea. Cine crede că este alături de FCSB, foarte bine, cei care vor să se alăture nouă, sunt bine primiţi.

Cum ar arăta Liga 1 cu FCSB şi CSA în Liga 1?

– Care e problema? Suntem încă un adversar periculos pentru FCSB şi ceilalţi. Nicio problemă.

“O echipă ca Steaua nu poate evolua la un nivel scăzut” 

Dar, v-ar da planurile peste cap dacă aţi juca în liga a V-a?

– Indiferent de unde va pleca echipa, este bine că avem fanii lângă noi şi nu ne facem probleme. Sigur, pentru noi ar fi un an pierdut, dar nu suntem noi cei care decidem. Există un Comitet Executiv care va decide.

LACATUS CSA STEAUA INTERVIU CSA si FCSB in Liga 1, care e problema (1)

Vă aşteptaţi să fie atât de mulţi fani azi?

– Da. Am avut discuţii cu liderii galeriei şi nu mă îndoiesc că vor fi alături de echipă. Rămâne ca şi noi să ne ţinem de cuvânt şi să ajungem cât de repede în ligile superioare. O echipă ca Steaua nu poate evolua la un nivel scăzut.

300.000 de euro este bugetul echipei Steaua CSA

1000 este numărul fanilor prezenţi la primul antrenament al Stelei