Sport

Larisa Iordache s-a întors în sala de gimnastică. Fosta mare campioană a devenit antrenor. ”Atunci când trebuie să pun piciorul în prag, îl pun”

Cea mai importantă gimnastă a României din ultimii ani s-a retras, dar nu stă departe de sala de antrenamente. Larisa Iordache și-a început cariera de antrenor.
01.04.2022 | 11:23
Larisa Iordache sa intors in sala de gimnastica Fosta mare campioana a devenit antrenor Atunci cand trebuie sa pun piciorul in prag il pun
ADVERTISEMENT

Chinuită de accidentările care păreau să nu se mai termine, Larisa Iordache a pus capăt, anul trecut, unei carierei impresionante. A revenit, însă, în sala de gimnastică, pentru a le pregăti chiar pe fostele ei colege din echipa României.

Larisa Iordache, primii pași în cariera de antrenor

O serie parcă nesfârșită de operații au obligat-o pe Larisa Iordache să pună capăt activității de performanță la doar 25 de ani. Ultimii ani au fost un calvar pentru cea mai bună gimnastă a României din ultimul deceniu.

ADVERTISEMENT

Nu a renunțat, însă, la sportul care, dincolo de durere, i-a adus atâtea satisfacții. Larisa Iordache s-a apucat de antrenorat, iar primele eleve sunt chiar fostele colege din echipa ”tricoloră”.

”Încă sunt la început ca antrenoare, sunt ghiocel dacă pot spune aşa. Dar mă bucur de fiecare dată când sunt în sală, mă înţeleg foarte bine cu fetele. Trec şi prin anumite situaţii mai dificile, dar contează mult să fiu alături de ele şi să le încurajez. Fetele nu au încotro, trebuie să mă asculte.

ADVERTISEMENT

Atunci când trebuie să pun piciorul în prag, îl pun. Trebuie să existe bariera de respect dintre antrenor şi sportiv, chiar dacă fetele mă consideră o colegă de-ale lor, pentru că ne-am antrenat nu de mult în aceeaşi sală.

Dar eu încerc de fiecare dată să le dau cele mai bune indicaţii pentru a le ajuta. Bârna este aparatul la care lucrez cel mai mult cu fetele pentru că îmi place”, a declarat noua antrenoare a secției de gimnastică a CS Dinamo.

ADVERTISEMENT

Învață să se bucure de viață: ”20 de ani n-am ştiut ce e o zi fără stres”

Răpusă de accidentări, Larisa Iordache mărturisește că de când s-a retras a început o nouă viață. Nu-i e deloc ușor să se readapteze, dar învață să se bucure de fiecare zi.

”De trei luni m-am retras şi sunt sentimente dificile care mă încearcă. Pentru că atunci când faci acest pas nu mai eşti în centrul atenţiei ca înainte, nu mai eşti acel om bun la ceva anume… şi începi să îţi cauţi un nou drum.

ADVERTISEMENT

Sunt la început, dar încerc să îmi rezolv şi problemele de sănătate, să mă şi relaxez, pentru că 20 de ani n-am ştiut ce e o zi fără stres. Acum mă bucur de linişte”, a explicat Larisa Iordache.

Fosta mare sportivă are și un mesaj pentru mai tinerele ei eleve și le transmite că e foarte important să învețe din experiența ei.

”Ghinioanele pe mine m-au făcut mai puternică şi m-au împins să fac gimnastică până la vârsta de 25 de ani. Deci ele m-au ajutat foarte mult.

Copiii trebuie să înţeleagă şi ei că sportul de performanţă cere sacrificii şi din punct de vedere al sănătăţii. Aşa că eu îmi doresc ca fetele să fie ele însele şi să fie mult mai bune decât Larisa Iordache”, a transmis fosta mare campioană.

24 de medalii, dintre care 7 titluri continentale, a cucerit în carieră Larisa Iordache, la cele mai importante competiții de gimnastică

ADVERTISEMENT
Tags: