Fotbal international

Laurenţiu Roşu, îngrozit de situaţia dramatică din Spania: “Medicii nu mai fac faţă”

28.03.2020 | 11:44
Laurentiu Rosu ingrozit de situatia dramatica din Spania Medicii nu mai fac fata
ADVERTISEMENT

Laurenţiu Roşu, fostul atacant al Stelei, este acum selecţioner al echipei U19 a României (jucători născuţi de la 1 ianuarie 2001). El a preluat aceste atribuţii din partea FRF în 2018.

Laurenţiu Roşu, îngrozit de situaţia din Spania

Laurenţiu Roşu are în Spania o casă, cumpărată în perioada în care a evoluat la Numancia, în Primera Division, între 2000 şi 2004. De fapt cariera în Spania pentru Roşu nu a durat doar patru ani, pentru că în 2004 a trecut la Huelva, în a doua divizie, iar din 2008 a mai evoluat încă doi ani la Cadiz.

ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus l-a prins în timp ce se afla la casa sa din Spania şi astfel a rămas blocat acolo, fără posibilitate de a reveni în România.

La început nu s-au luat măsuri

Laurenţiu Roşu spune că lucrurile sunt foarte grave în Spania în acest moment, dar oferă şi o explicaţie de ce s-a ajuns la această situaţie critică.

ADVERTISEMENT

„La început nu s-au luat măsuri pentru că au spus că nu este grav. Acum este din ce în ce mai grav și trebuie să stăm în casă. În zona Huelva sunt 105 cazuri.

Cele mai mari probleme sunt la Madrid şi la Barcelona

În Madrid și Barcelona sunt cele mai mari probleme. Stau în casă, mă uit la filme, citesc și ies cu la plimbare cu câinii… asta avem voie să facem” – a declarat Roşu pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT

În Spania numele lui Laurenţiu Roşu trezeşte amintiri urâte suporterilor lui Real Madrid. Asta pentru că românul Numanciei este cel care în noiembrie 2000 învingea de unul singur pe Real Madrid, marcând toate cele trei goluri ale unei victorii răsunătoare pentru echipa din oraşul Soria.

Nimeni de la Real Madrid nu a vrut să schimbe tricoul cu el

Laurenţiu îşi aminteşte că deşi a fost în vestiarul madrilenilor după meci nici un jucător de la Real nu a vrut să schimbe tricoul cu el. Şi Real era o superechipă, cu Hierro, Raul, Morientes, tocmai câştigase Champions League în vară.

ADVERTISEMENT

În schimb, spune cel poreclit de colegi Roşeaţă, când au mers la Barcelona căpitanul catalanilor, Carles Puyol, i-a spus la începutul jocului că va face el schimb de tricouri numai ca Laurenţiu să fie cuminte, să nu repete isprava cu Real.

ADVERTISEMENT