News

Le Figaro, șah mat la PSD! „Sunt urmașii Partidului Comunist. Liviu Dragnea va privi din celulă victoria Laurei Codruța Kovesi”

19.07.2019 | 08:31
Laura Codruța Kovesi este elogiată de publicația franceză Le Figaro. Sursa foto - facebook

Publicația franceză Le Figaro a mutat pe o tablă imaginară și a adus-o pe PSD în poziție de șah mat! Jurnaliștii scriu în ediția tipărită că Laura Codruța Kovesi, angajată în lupta anticorupție, dar sancționată tocmai de partidul aflat la guvernare în România, va conduce Parchetul European. „Justiția a avut câștig de cauză, iar statul de drept creat de democrațiile occidentale a prevalat – aceasta este semnificația viitoarei preluări a nolui post de procuror european de către Kovesi”, mai notează aceștia.

Le Figaro, șah mat la PSD!

Le Figaro a readus aminte că Parisul a decis să nu-l sprijine pe candidatul francez, procurorul Jean Francois Bohnert, pentru funcția pe care a dorit-o și Laura Codruța Kovesi. Mai mult de atât, ziariștii francezi au răsucit cuțitul în rana social democraților. „Liviu Dragnea va privi din celulă victoria rivalei sale. Fostul șef al PSD, urmașul Partidului Comunist, a început o bătălie împotriva procuroarei încă de la victoria PSD la alegerile legislative din 2016”, au mai scris jurnaliștii.

Francezii au notat și că în perioada în care Koveși a condus DNA, instituția a trimis în judecată un fost premier și zeci de miniștri, parlamentari și înalți funcționari. Situația lui Liviu Dragnea nu a fost lăsată la voia întâmplării. Jurnaliștii au scris că acesta a fost condamnat pentru fraudă electorală, fapt care nu i-a permis să preia conducerea Guvernului. „Dragnea avea pe rol un al doilea proces, dosarul angajărilor fictive. De aici și graba sa de a reforma justiția”, a scris Le Figaro, care a amintit și de protestele masive din iarna lui 2017, față de OUG 13, când oamenii ieșiți în stradă scandau numele lui Kovesi.

Le Figaro, șah mat la PSD! Liviu Dragnea
Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova. Sursa foto – facebook

Francezii, la picioarele Laurei Codruța Kovesi

„KO-ul împotriva politicienilor corupți urma să fie pronunțat atunci când PSD-ul lui Liviu Dragnea a decis să schimbe regulile. Prin legi și ordonanțe, a modificat Codurile penale, statutul magistraților, a reluat controlul asupra carierelor magistraților și anchetelor disciplinare. Așa a fost revocată Kovesi de la DNA, apoi suspectată de „abuz de putere, corupție și mărturie mincinoasă”, dar aceste acuzații mincinoase au fost ridicate”, scrie Le Figaro.

Publicația nu a ezitat și a scris și despre avertismentul venit de la comisarul european Frans Timmermans, în 10 mai, conform căruia UE va lua măsuri împotriva României – activarea articolului 7, care poate lăsa o țară UE fără drept de vot – , și de rezultatul alegerilor europarlamentare din 26 mai, când PSD a scăzut cu 13% față de precedentul scrutin. Totodată în materialul celor de la Le Figaro s-a trecut în revistă și votul la referendumul pe justiție, care „a adus un sprijin clar luptei anticorupție”. A doua zi, Liviu Dragnea avea să fie condamnat definitiv la închisoare cu executare și încarcerat la Rahova. „Corupția poate fi învinsă, nu renunțați – le-a spus Kovesi colegilor atunci când a fost forțată să plece de la DNA. De la noul său parchet din Bruxelles, va putea veghea în curând asupra lor”, încheie Le Figaro.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri