Life

Leguma, ce costă doar 4.90 lei, care are mai mult fier decât carnea roșie. Mulți români o au prin casă, dar nu știu ce proprietate uimitoare are

Leguma care are mai mult fier decât carnea roșie. Aceasta este accesibilă ca preț și costă doar 4,90 lei. Se poate găsi la orice supermarket!
21.10.2023 | 13:00
Leguma ce costa doar 490 lei care are mai mult fier decat carnea rosie Multi romani o au prin casa dar nu stiu ce proprietate uimitoare are
Leguma care are mai mult fier decât carnea roșie. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Leguma care are mai mult fier decât carnea roșie. Costă doar 4,80 lei și este disponibilă în toate marile magazine. Sunt mulți români care o au acasă și nici nu știu cât de benefică le este!

Leguma care are mai mult fier decât carnea roșie

O cană de năut îți oferă 4,7 mg de fier, mai mult de jumătate din doza zilnică recomandată. Deși mult timp s-a considerat că necesarul zilnic de fier poate fi luat doar din carne, iată că nu este deloc așa.

ADVERTISEMENT

Năutul este una dintre legumele care are cantități mari de fier, mai mari decât carnea roșie. Totuși, fierul din naut este în formă non-hemică, care poate fi mai greu absorbit de organism decât fierul hemic din carne. Absorbția acestuia din urmă este de circa 15-35%.

Pentru a îmbunătăți absorbția fierului non-hemic, poți consuma nautul în combinație cu alimente bogate în vitamina C (cum ar fi roșiile, ardeii sau citricele), deoarece vitamina C poate spori absorbția fierului.

ADVERTISEMENT

O caserolă de năut costă doar 4,90 lei pentru 400 de grame. Prețul depinde de brand, dar este un produs accesibil pentru populație.

Năutul este o sursă bună și de proteine

Nautul este o sursă bună de proteine, în special pentru cei care urmează o dietă vegetariană sau vegană.

ADVERTISEMENT

Proteinele sunt esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor, funcționarea sistemului imunitar și a multor alte procese biologice.

Nautul este o sursă importantă de fibre, care sunt esențiale pentru sănătatea sistemului digestiv. Nautul furnizează carbohidrați complecși, care sunt eliberați treptat în sânge și asigură o sursă constantă de energie.

ADVERTISEMENT

Acest lucru poate ajuta la menținerea nivelului de energie și la stabilizarea glicemiei.

Nautul conține minerale importante precum fier, magneziu, fosfor și zinc. Aceste minerale sunt esențiale pentru sănătatea oaselor, funcționarea sistemului nervos, formarea sângelui și multe altele.

Consumul regulat de naut poate fi asociat cu scăderea riscului de boli cronice precum boala cardiovasculară, diabetul și anumite tipuri de cancer. Acest lucru se datorează conținutului său ridicat de fibre și substanțe nutritive antioxidante.

ADVERTISEMENT