Life

Mihaela Bilic dezvăluie leguma toamnei. Care sunt beneficiile pe care le are în organism

Mihaela Bilic vorbește despre leguma sezonului actual. Ce avantaje are aceasta în corpul uman, conform medicului nutriționist.
17.10.2023 | 22:45
Mihaela Bilic dezvaluie leguma toamnei Care sunt beneficiile pe care le are in organism
Mihaela Bilic vorbește despre leguma sezonului actual. Ce avantaje are în corpul uman. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Fosta soție a lui Constantin Stan dezvăluie pe rețelele de socializare care este leguma toamnei. Care sunt beneficiile pe care le are în organism. Vedeta consideră că este vorba de un produs care nu trebuie consumat numai în anumite perioade din an.

Mihaela Bilic vorbește despre leguma sezonului actual. Ce avantaje are în corpul uman

Mihaela Bilic vorbește despre leguma sezonului actual, dar și ce avantaje are aceasta în corpul uman. Nutriționistul vedetelor este de părere că una dintre cele mai sănătoase ronțăieli stă în semințele de dovleac.

ADVERTISEMENT

Aceste semințe sunt ”un rău necesar”, mai ales pentru bărbați. Medicul știe că obiceiul de a mânca astfel de sâmburi nu este văzut cu ochi buni de oamenii din jur, doar că la interior face numai bine, în special la prostată.

„Da, e demonstrat științific, semințele de bostan sunt un remediu pentru inflamațiile prostatei și o metodă de prevenție a adenomului de prostată. În plus, conțin vitamina E și fitosteroli, compuși vegetali care contribuie la scăderea colesterolului din sânge.

ADVERTISEMENT

Fitosterolii din porumb, floarea-soarelui și dovleac blochează locurile de absorbție ale colesterolului din mâncare, cu rezultat pozitiv pe profilul lipidic sangvin. Ce avantaje mai au semințele de dovleac?

Ca orice oleaginoase, sunt un concentrat de nutrienți cu 40% grăsime, 30% proteine, 20% glucide, sub 10% apă. Au calorii aproape cât ciocolata, deci se mănâncă cu măsură, nu mai mult de un pumn/zi. 

ADVERTISEMENT

Ideal ar fi să fie de bostan românesc, sunt gustoase și au coaja subțire. Dacă tot vorbim de coajă, efortul de a scoate mica sămânță din învelișul ei ne ia timp și ni se pare că mâncăm mult”, este mesajul transmis de Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Mihaela Bilic, despre dovleacul copt și semințe

Mihaela Bilic a mai subliniat că ronțăiala în sine este una foarte benefică pentru organismul uman pentru că are rolul de a calma nervii. De asemenea, medicul nutriționist susține că semințele coapte în tavă cu un strop de sare sunt cele mai bune.

ADVERTISEMENT

Singura avertizare îi vizează pe oamenii care au bila leneșă. În cazul lor prea multe semințe deranjează colecistul. De asemenea, dovleacul copt are numai cuvinte de laudă din partea vedetei. O felie are 80 de calorii, la fel ca o felie de pâine.

„Conține 4000 micrograme provitamina A, adică dublu rației zilnice, 450 mg potasiu, 2 mg fier și 3 g fibre. Este o sursă importantă de betacaroten, zinc, potasiu și magneziu cu efect antioxidant, anticancerigen și de scădere a tensiunii arteriale.

Dovleacul ameliorează dispoziția prin conținutul de acid folic, vitamine din grupul B și glucide cu absorbție lentă”, a completat Mihaela Bilic. Nutriționistul mai adaugă că dovleacul satisface inclusiv nevoia de dulce dacă este pregătit la cuptor cu puțină scorțișoară.

Mai mult decât atât, vedeta susține că dovleacul copt este un desert perfect pentru cei care suferă de diabet sau țin cură de slăbire. În plus, conținutul mare de fibre contribuie la sațietate și la echilibrul intestinal.

ADVERTISEMENT