Life

Leguma rară pe care e bine s-o plantezi la tine în grădină. O singură bucată se vinde cu 10 lei

Există o legumă rară pe care e bine să o plantezi în grădina ta. O singură bucată costă 10 lei, iar aspectul ei atrage orice privire.
02.07.2023 | 21:14
Leguma rara pe care e bine so plantezi la tine in gradina O singura bucata se vinde cu 10 lei
Leguma rară pe care e bine s-o plantezi la tine în grădină. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Poți planta în grădina ta o legumă rară care se vinde chiar și cu 10 lei bucata. Are o culoare deosebită, e celebră peste hotare și va fi o adevărată provocare să o cultivi chiar tu. Despre ce este vorba și ce beneficii are pentru organism?

Leguma rară pe care e bine s-o plantezi la tine în grădină

Numeroși români au început deja să planteze fie legume, fie fructe în grădinile lor. În perioada verii se plantează roșiile, varza, castraveții și nu numai. Totuși, dacă vrei o adevărată provocare, ar fi bine să încerci să plantezi această legumă rară.

ADVERTISEMENT

Nu doar că cei care ajung la tine în curte vor fi impresionați de ea. Pe lângă aspectul ei interesant, aceasta are numeroase beneficii pentru organism și poate reprezenta startul pentru o afacere cât se poarte de profitabilă.

Despre ce legumă rară este vorba? Morcovul mov. Acesta există și deja este plantat în numeroase grădini din România. Culoarea sa pornește de la alb și poate ajunge chiar și până la mov închis. Se pare că fermierii olandezi au reușit să facă acest lucru și au perfecționat leguma.

ADVERTISEMENT

Morcovul mov provine din soiul Purple Haze. Ce îl face atât de deosebit? Dincolo de culoare, acesta este dulce și crud, dar și când este gătit. De asemenea, este bogat în vitamine și totodată, are un puternic efect antioxidant.

Și nu necesită deloc condiții speciale pentru a putea fi crescut în grădină. Această legumă rară poate fi cultivată la fel ca și morcovii clasici. Iar dacă vrei o idee de afaceri ai găsit-o. În supermarketuri, un kilogram de morcovi mov se vinde chiar și cu peste 22 de lei.

ADVERTISEMENT

Vânăta albă, o altă legumă deosebită

Iar aceasta nu este singura legumă rară pe care o poți cultiva în grădină. Și vinetele albe au devenit faimoase. Dincolo de culoarea deosebită, aceasta se prepară imediat și nu necesită timp pentru a fi lăsată la scurs la fel ca vânată normală.

De asemenea, vânăta albă conține mai puțină apă, iar sucul ei nu e deloc unul amar. În general, mulți optează pentru prepararea ei pe grătar. Este bogată în antioxidanți, în acid folic și totodată, are și numeroase vitamine.

ADVERTISEMENT

Un legumitor care o cultivă a vorbit despre ea. Se pare că vânată albă are un aspect comercial plăcut și de asemenea are și o perioadă de vegetație scurtă. În ceea ce privește gustul, el este similar cu cel al ciupercilor de pădure, spune acesta.

“Am facut rost de semințele pentru vinetele albe în urmă cu ceva ani și de atunci cultiv și recomand acest soi tuturor persoanelor care doresc să planteze și să consume niște vinete gustoase și cu un aspect comercial foarte plăcut. Încă de când am pus primele răsaduri am observat că acest soi de vinete este mult mai productiv decât vânata obișnuită.

Are o perioadă de vegetație scurtă, de 60-70 zile, cu plante mari, viguroase, care produc în medie, 6-10 fructe cu o greutate de 200-350 gr. Coaja și pulpa fructului este albă, iar când ajung la maturitatea de recoltare, vinetele albe au gustul ciupercilor de pădure”, a declarat pentru Agrointeligența Valentin Cucu, legumicultor și păstrător al semințelor tradiționale din comuna Bălțătești, județul Neamț.

 

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților