Sport

Lewis Hamilton pleacă din pole position în Marele Premiu al SUA! La un pas de un nou titlu

21.10.2018 | 09:55
Lewis Hamilton pleaca din pole position in Marele Premiu al SUA La un pas de un nou titlu
ADVERTISEMENT

Pilotul echipei Mercedes, Lewis Hamilton, pleacă din pole position în Marele Premiu Formula 1 al Statelor Unite ale Americii, care se va disputa duminică, pe circuitul de la Austin, de la ora 21:10. Britanicul își poate asigura al cincilea titlu mondial dacă obține cu opt puncte mai mult decât rivalul de la Ferrari, germanul Sebastian Vettel.

Lewis Hamilton a fost mai rapid cu 61 de miimi decît Sebastian Vettel, clasat al doilea, dar germanul va fi retrogradat trei locuri pe grila de start, deoarece a depăşit viteza sub safety car, vineri, în antrenamentele libere. Din această cauză, prima linie a grilei de start va fi completată de cel de-al doilea pilot Ferrari, finlandezul Kimi Raikkonen.

ADVERTISEMENT
Lewis Hamilton sărbătorește obținerea celui mai bun timp în calificările pentru Marele Premiu al SUA
Lewis Hamilton sărbătorește obținerea celui mai bun timp în calificările pentru Marele Premiu al SUA

Lewis Hamilton a reușit în calificările Marelui Premiu al SUA al nouălea pole position al sezonului

Britanicul Lewis Hamilton va pleca în Marele Premiu al SUA pentru a noua oară din pole position, după ce a reușit să-și devanseze toți rivalii în calificările de sâmbătă seară. El se află la 81-lea pole positin din carieră și al treilea consecutiv la Austin. A doua linie a grilei de start va fi compusă din finlandezul Valtteri Bottas de la Mercedes şi din australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull. Vettel va pleca al cincilea, iar din poziția a șasea va lua startul francezul Esteban Ocon de la Force India.

Lewis Hamilton are șase variante de a deveni campion mondial la finalul cursei din Statele Unite: să câștige și Vettel să nu fie al doilea, să termine pe doi și germanul nu mai sus de locul 5, să încheie al treilea și Vettel să fie maxim pe 7, să termine pe patru și germanul nu mai sus de locul 8, să încheie al cincilea și Vettel să fie maxim pe 9 și să termine pe 6 și germanul să nu termine în puncte.

ADVERTISEMENT

Grila de start la Marele Premiu al SUA arată astfel: 1. Lewis Hamilton (Mercedes), 2. Kimi Raikkonen (Ferrari), 3. Valtteri Bottas (Mercedes), 4. Daniel Ricciardo (Red Bull), 5. Sebastian Vettel (Ferrari), 6. Esteban Ocon (Force India), 7. Nico Hulkenberg (Renault), 8. Romain Grosjean (Haas), 9. Charles Leclerc (Sauber), 10. Sergio Perez (Force India), 11. Carlos Sainz (Renault), 12. Kevin Magnussen (Haas), 13. Pierre Gasly (Toro Rosso), 14. Brendon Hartley (Toro Rosso), 15. Max Verstappen (Red Bull), 16. Fernando Alonso (McLaren), 17. Serghei Sirotkin (Williams), 18. Lance Stroll (Williams), 19. Marcus Ericsson (Sauber), 20. Stoffel Vandoorne (McLaren).