ADVERTISEMENT
News

Lia Olguța Vasilescu, atac la ministrul Muncii: „Incredibil, câtă incompetență!”

Autor: Bogdan Solomon | 05.08.2020 | 11:38
Lia Olguța Vasilescu, atac la ministrul Muncii: „Incredibil, câtă incompetență!”
Olguța Vasilescu dă de pământ cu ministrul Muncii. Sursa foto: hepta.ro

Într-un interviu acordat recent pentru TVR, Violeta Alexandru a dat asigurări că pensiile vor crește de la 1 septembrie, urmând ca cifrele exacte să fie date publicității cât de curând, în condițiile în care Guvernul trebuie să supună discuției rectificarea bugetară.

ADVERTISEMENT

Totodată, ministrul Muncii a precizat că Legea Pensiilor va suferi anumite modificări, cea mai importantă vizând posibilitatea românilor de a-și „cumpăra” vechimea în muncă pentru anii în care nu au avut contract.

Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, Lia Olguța Vasilescu critică, însă, în termeni duri această decizie și susține că neclaritățile invocate de ministrul liberal sunt deja corectate. „Chiar nu o convinge nimeni să citească legea pensiilor și să nu mai tot bată câmpii?”, se întreabă retoric fostul primar al Craiovei.

ADVERTISEMENT

Lia Olguța Vasilescu dă de pământ cu ministrul Muncii pe tema Legii pensiilor

Doamne ferește! E deja de un an ministru și nu a citit legea pensiilor încă! De un an se plânge de inechitățile care sunt deja corectate! Iar ea trebuia să aplice nouă lege și să se apuce de recalculare de 6 luni!!!

Acum vorbește de cumpărarea anilor de vechime pentru pensie care deja e în vigoare de câțiva ani… Sunt mii de pensionari care au beneficiat de acest drept! Chiar nu o convinge nimeni să citească legea pensiilor și să nu mai tot bată câmpii? Incredibil câtă incompetență!”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe contul personal de Facebook.

ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru promite că pensiile vor crește de la 1 septembrie și vrea ca românii să-și „cumpere” vechimea în muncă

Este un procent care vine din ceea ce poate bugetul în acest moment şi cea mai bună sursă este ministrul Finanţelor. Ce ştiu cu siguranţă este că pensiile vor creşte.

Nu există nicio îndoială cu privire la determinarea Guvernului de a creşte pensiile. Nu am ezitat, nu am cum să vorbesc despre legislaţia României ca fiind o opţiune.

ADVERTISEMENT

Prima modificare pe care aş intenţiona să o fac este legată de posibilitatea oamenilor de a-şi cumpăra, de a putea recupera din spate perioade pentru care nu au contribuit.

Ar fi o potenţială modificare pe care o voi pune în dezbatere publică, voi vedea reacţiile şi apoi voi decide”, a declarat Violeta Alexandru, precizând că este într-un dialog permanent cu pensionarii pentru a da Legii o formă cât mai apropiată de dorințele acestora.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!