News

Lia Olguța Vasilescu, atac la ministrul Muncii: „Incredibil, câtă incompetență!”

05.08.2020 | 11:38
Lia Olguta Vasilescu atac la ministrul Muncii Incredibil cata incompetenta
ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat recent pentru TVR, Violeta Alexandru a dat asigurări că pensiile vor crește de la 1 septembrie, urmând ca cifrele exacte să fie date publicității cât de curând, în condițiile în care Guvernul trebuie să supună discuției rectificarea bugetară.

Totodată, ministrul Muncii a precizat că Legea Pensiilor va suferi anumite modificări, cea mai importantă vizând posibilitatea românilor de a-și „cumpăra” vechimea în muncă pentru anii în care nu au avut contract.

ADVERTISEMENT

Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, Lia Olguța Vasilescu critică, însă, în termeni duri această decizie și susține că neclaritățile invocate de ministrul liberal sunt deja corectate. „Chiar nu o convinge nimeni să citească legea pensiilor și să nu mai tot bată câmpii?”, se întreabă retoric fostul primar al Craiovei.

Lia Olguța Vasilescu dă de pământ cu ministrul Muncii pe tema Legii pensiilor

Doamne ferește! E deja de un an ministru și nu a citit legea pensiilor încă! De un an se plânge de inechitățile care sunt deja corectate! Iar ea trebuia să aplice nouă lege și să se apuce de recalculare de 6 luni!!!

ADVERTISEMENT

Acum vorbește de cumpărarea anilor de vechime pentru pensie care deja e în vigoare de câțiva ani… Sunt mii de pensionari care au beneficiat de acest drept! Chiar nu o convinge nimeni să citească legea pensiilor și să nu mai tot bată câmpii? Incredibil câtă incompetență!”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe contul personal de Facebook.

Violeta Alexandru promite că pensiile vor crește de la 1 septembrie și vrea ca românii să-și „cumpere” vechimea în muncă

Este un procent care vine din ceea ce poate bugetul în acest moment şi cea mai bună sursă este ministrul Finanţelor. Ce ştiu cu siguranţă este că pensiile vor creşte.

ADVERTISEMENT

Nu există nicio îndoială cu privire la determinarea Guvernului de a creşte pensiile. Nu am ezitat, nu am cum să vorbesc despre legislaţia României ca fiind o opţiune.

Prima modificare pe care aş intenţiona să o fac este legată de posibilitatea oamenilor de a-şi cumpăra, de a putea recupera din spate perioade pentru care nu au contribuit.

ADVERTISEMENT

Ar fi o potenţială modificare pe care o voi pune în dezbatere publică, voi vedea reacţiile şi apoi voi decide”, a declarat Violeta Alexandru, precizând că este într-un dialog permanent cu pensionarii pentru a da Legii o formă cât mai apropiată de dorințele acestora.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane...
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane de euro a tatălui ei » Alături de cine a petrecut Ioana Țiriac
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de...
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Cât costă un burger cu carne de crocodil:
Cât costă un burger cu carne de crocodil: "Trebuie doar puţin rumenit. Românii au gusturi bune la mâncare"
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este...
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați...
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Dacă va dori să beneficieze de pensie specială, Mara Mareș își va putea...
Dacă va dori să beneficieze de pensie specială, Mara Mareș își va putea depune documentele în 2055. Motivul
Aeroportul din România de unde avioanele zboară aproape goale. Deși s-a investit masiv,...
Aeroportul din România de unde avioanele zboară aproape goale. Deși s-a investit masiv, oamenii nu se înghesuie să cumpere bilete