Fotbal international

George Puşcaş a semnat cu Reading! A fost prezentat şi a bătut un record încă din prima zi: „Mi-am dorit mult să ajung în Anglia”

08.08.2019 | 10:21
George Puscas a semnat cu Reading A fost prezentat si a batut un record inca din prima zi Miam dorit mult sa ajung in Anglia

UPDATE, 08.08.2019, ora 10:21 / Prima reacție a lui George Pușcaș după ce a semnat cu Reading: „Sunt foarte fericit, mi-am dorit mult să vin aici şi în fotbalul din Anglia. Îmi place fotbalul din această ţară, priveam acest fotbal încă de atunci când eram foarte mic. Este o provocare mare pentru mine şi sper să ofer cât mai multe momente fericite fanilor şi clubului. Acest club m-a dorit foarte mult, iar acest lucru m-a determinat să aleg Reading. Vreau să arăt că pot juca în acest campionat britanic. Trăiesc pentru a marca şi firesc îmi doresc să marchez cât mai mult. Ştiu care este stilul lui Reading, am vorbit deja cu antrenorul şi ştiu la ce să mă aştept”” a mărturisit George Puşcaș.

UPDATE, 07.08.2019, ora 23:21 / George Puşcaş a semnat cu Reading, formaţie din liga a doua a Angliei. Atacantul de 23 de ani şi-a pus semnătura pe un contract valabil pe cinci sezoane. Englezii au plătit 8.000.000 de euro, plus alte 2.000.000 de euro bonusuri. Internaţionalul român a devenit cel mai scump fotbalist transferat din istoria clubului.


UPDATE: 07.08.2019. Presa din Reading confirmă faptul că antrenorul Jose Gomes îl doreşte insistent pe George Puşcaş la echipa sa, românul urmând a fi al nouălea transfer pentru echipa la care un compatriot al său, Adi Popa, nu a avut succes în urmă cu doi ani. Inter şi Reading au căzut la înţelegere pentru suma de 8 milioane plus alte două milioane bonus, dacă jucătorul va confirma. Salariul anual pentru cinci ani de contract propus românului este de un milion de euro pe sezon. Miercuri George Puşcaş era aştetpat să sosescă pentru efectuarea vizitei medicale.


Dorit de Birmingham, George Pușcaș este la o semnătură distanță de o altă echipă din Championship. Antonio Conte nu-l vrea la Inter, iar atacantul român își negociază în această perioadă plecarea de la clubul din Serie A. 

Licitație pentru George Pușcaș! Reading oferă 10 milioane de euro pentru român

Conform jurnalistului italian Gianluca Di Marzio, Inter a primit o ofertă concretă de aproximativ 10 milioane de euro din partea lui Reading pentru transferul lui Pușcaș. Italienii sunt mulțumiți de ofertă, astfel că acum mai rămâne doar ca românul să se înțeleagă cu echipa din Championship.

George Pușcaș a avut un turneu final EURO U21 de vis, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai naționalei lui Mirel Rădoi. A marcat inclusiv în semifinala cu Germania, pierdută de România cu 2-4. De altfel, Pușcaș a fost golgheterul României și în preliminarii, terminând grupa de calificare cu nouă goluri marcate.

Ajuns la 23 de ani, atacantul a făcut între timp pasul și spre prima reprezentativă, pentru care a marcat patru goluri în opt meciuri. Pușcaș a avut evoluții excelente și la Palermo, pentru care a marcat nouă goluri în 33 de meciuri și a ajutat echipa să se califice în barajul de promovare în Serie A. Totuși, din cauza unor probleme de ordin financiar, Palermo nu a mai jucat în acel baraj.