Fotbal international

Lionel Messi poate fi clonat! Anunţul făcut de un expert spaniol în genetică

20.03.2019 | 17:06
Lionel Messi poate fi clonat Anuntul facut de un expert spaniol in genetica

Lionel Messi ar putea să fie clonat este anunţul care a ajuns pe prima pagină a publicaţiilor din Spania. Arcadi Navarro, un cunoscut expert în genetică, a susţinut că tehnologia din prezent poate ajuta la crearea unui fotbalist care să semene izbitor cu vedeta Barcelonei.

Lionel Messi poate fi clonat: “Ar semăna cu un geamăn întârziat”

Lionel Messi poate fi clonat, iar Arcadi Navarro a explicat cum ar putea decurge acest experiment. Omul de ştiinţă spaniol a declarat că “geamănul” clonat al atacantului de 31 de ani nu ar putea să aibă aceleaşi calităţi ca vedeta Barcelonei, însă ar avea un potenţial de creştere.

“Am avea o persoană foarte asemănătoare cu Messi. Am fi capabili să reproducem, cu tehnicile actuale, ceva care ar semăna cu un geamăn întârziat. Ca şi cum doi gemeni s-ar fi născut, iar unul dintre aceştia ar fi fost conservat într-o cameră a timpului, iar după 20 sau 30 de ani, l-am fi readus la ora sa exactă. Genetica ne oferă un cadru. Această persoană ar putea avea acelaşi potenţial ca şi Messi, pentru că, în final, calităţile fotbalistice ale lui Messi implică două componente: una genetică foarte clară şi alta educativă, circumstanţială, ambientală. Messi este Messi şi în propriile sale circumstanţe, nu doar datorită încărcăturii genetice. El este Messi şi datorită mediului din casa sa, atunci când era mic, a perioadei petrecute în La Masia, a tratamentului hormonal pe care l-a primit”, a declarat Arcadi Navarro pentru Cadena Ser.

Lionel Messi poate fi clonat! Anunţul făcut de un expert în genetică
Lionel Messi poate fi clonat! Anunţul făcut de un expert în genetică

Lionel Messi a revenit la echipa naţională a Argentinei

După o pauză de aproape nouă luni, Lionel Messi a revenit la echipa naţională a Argentinei. Atacantul de 31 de ani a fost convocat pentru meciurile amicale cu Venezuela şi cu Maroc, partide care se vor disputa pe 22, respectiv 26 martie.

Revenirea la echipa naţională a Argentinei vine după o prestaţie de gală în La Liga. În ultimul meci din campionat, Lionel Messi a înscris trei goluri pentru catalani în victoria cu Betis Sevilla, scor 4-1, iar ultima reuşită a argentinianului a fost de-a dreptul fenomenală.