Fotbal international

Lionel Messi revine la echipa națională! Anunțul făcut de Federația din Argentina

30.12.2018 | 17:17
Lionel Messi revine la echipa nationala Anuntul facut de Federatia din Argentina
ADVERTISEMENT

Lionel Messi revine la echipa națională! Anunțul a fost făcut de președintele Federației de Fotbal din Argentina, Claudio Tapia, care a declarat că “Messi nu a plecat niciodată de la echipa națională!” Starul Barcelonei și-a luat o pauză de la prima reprezentativă a țării sale, după prestația dezamăgitoare de la Campionatul Mondial 2018.

Mulți s-au temut că nu îl vor mai vedea niciodată pe Messi în tricoul Argentinei după turneul final din Rusia. Reprezentativa sud-americană s-a calificat cu emoții în fazele eliminatorii și a fost eliminată încă din faza optimilor de finală, după ce a fost învinsă de Franța cu scorul de 4-2. Însă oficialii din fotbalul argentinian au dat de înțeles că atacantul de 31 de ani se va întoarce la timp pentru a fi pregătit de participarea la Copa America, competiție care se va desfășura în vara lui 2019 în Brazilia.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi revine la echipa națională

“Lionel Messi nu a plecat niciodată de la echipa națională! Cred că dragostea pe care o poartă pentru tricoul Argentinei este atât de mare încât în momentul în care va fi chemat, va veni imediat. Nu mă îndoesc de asta absolut deloc! Știu că depinde de selecționer, nu depinde de el”, este mesajul postat de președintele Federației de Fotbal din Argentina, Claudio Tapia, pe site-ul oficial al echipei naționale.

Jurnaliștii spanioli de la Marca au anunțat că Tapia s-a întâlnit cu Messi la Madrid înainte de returul finalei Copa Libertadores dintre River Plate și Boca Juniors. “L-am văzut foarte fericit și foarte încrezător. Să sperăm că va fi acolo când va fi chemat pentru a ne putea bucura de el”, a declarat oficialul argentinian după întâlnirea de la Madrid. Argentina participă la Copa America 2019, ediția la care iau startul toate cele 10 naționale din America de Sud, plus Japonia în calitate de oaspete invitat, dar și Qatar, organizatoarea Campionatului Mondial din 2022.

ADVERTISEMENT
  • 128 de selecții are Lionel Messi la naționala Argentinei, pentru care a marcat 65 de goluri