Fotbal international

Live Blog Bundesliga, etapa a 27-a. Bayern, ca și campioană după victoria pe terenul lui RB Leipzig

04.04.2021 | 17:30
Live Blog Bundesliga etapa a 27a Bayern ca si campioana dupa victoria pe terenul lui RB Leipzig
ADVERTISEMENT

Bayern Munchen a făcut un pas imens spre un nou titlu de campioană după victoria obținută în deplasare în fața lui RB Leipzig, ocupanta locului 2. Surpriza etapei a constituit-o înfrângerea suferită de Borussia Dortmund în fața lui Frankfurt, „galben-negrii” fiind în mare pericol să piardă calificarea în ediția viitoare a Ligii Campionilor.

Programul etapei a 27-a din Bundesliga

Duminică, 4 aprilie

  • Stuttgart – Werder Bremen 1-0 (Augustinsson 81 aut.)
  • Union Berlin – Hertha Berlin 1-1 (Andrich 10 / Lukebakio 35 pen.)
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 3 aprilie

  • Monchengladbach – Freiburg 2-1 (Thuram 53, 60 / Sallai 11)
  • RB Leipzig – Bayern Munchen 0-1 (Goretzka 37)

  • Augsburg – Hoffenheim 2-1 (Vargas 8, Hahn 23 / Skov 86)
  • Borussia Dortmund – Frankfurt 1-2 (Hummles 45 / Schulz 12 aut., A. Silva 88)
  • Leverkusen – Schalke 2-1 (Alario 26, Schick 72 / Huntelaar 81)
  • Mainz – Arminia Bielefeld 1-1 (Brosinski 56 pen. / Voglsammer 76)
  • Wolfsburg – FC Koln 1-0 (Brekalo 70)
ADVERTISEMENT

Fază antologică la RB Leipzig – Bayern, cu Neuer în prim-plan

UPDATE 3 APRILIE, ora 19:35 / Partida RB Leipzig – Bayern a început cu întîrziere, deoarece au fost ceva probelme cu plasa porții apărate de Neuer. Portarul bavarezilor a încercat să rezolve de unul singur situația și s-a folosit de un prosop ca să o repare, lucru ce a stârnit amuzamentul coechipierilor, dar și al adversarilor.


ȘTIRE INIȚIALĂ 3 APRILIE, ora 15:47

RB Leipzig – Bayern e șocul etapei a 27-a din Bundesliga

Ca premieră, sâmbătă, 3 aprilie, vor avea loc numai puţin de şapte dintre partidele acestei runde, ultimul fiind programat de la ora 21:30. Astfel că programul celor două jocuri de duminică nu a suferit nicio modificare, preferându-se aglomerarea zilei de sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Când toată Germania va fi numai ochi şi urechi pentru ceea ce se va întâmpla de la ora 19:30 pe stadionul din Leipzig. Acolo va poposi Bayern Munchen înainte de partida cu PSG de săptămâna viitoare din sferturile de finală ale Champions League.

RB Leipzig e la patru puncte în urma lui Bayern Munchen

RB Leipzig a ieşit din Champions League în optimi, învinsă de două ori fără a marca de către Liverpool. Echipa lui Julian Nagelsmann ocupă locul 2 în Bundesliga, cu 57 de puncte, patru în urma liderului Bayern, dar dă impresia că nu ştie să joace partidele decisive, cu miză mare.

ADVERTISEMENT

O victorie a alb-roşilor în faţa campioanei ultimelor opt ediţii de Bundesliga ar echivala cu o evidentă creştere a interesului pentru finalul de sezon, pentru că distanţa dintre cele două ar fi redusă la un singur punct.

Însă, dacă Bayern, care nu-l va avea pe golgheterul Lewandowski accidentat, va câştiga la Leipzig ecartul va creşte la şapte puncte şi fără a vorbi de matematică am putea spune cu destulă siguranţă că titlul 9 este în drum spre Munchen, egalând performanţa lui Juventus în Serie A.

Wolfsburg stă bine pe locul 3. Dortmund, meci de foc pentru locul 4

Dacă Bayern şi Leipzig sunt destul de sigure că vor juca şi sezonul viitor în grupele Champions League acelaşi lucru începe să devină clar şi pentru Wolfsburg. „Lupii” au 51 de puncte, 4 peste locul 4, Eintracht Frankfurt, care şi el merge în prima competiţie europeană şi şapte peste locul 5, Borussia Dortmund.

Wolfsburg are meci acasă cu FC Koln, prima pe lista retrogradatelor, dar o echipă foarte periculoasă pe teren străin, unde a încurcat mulţi granzi. Cu o victorie acum lupii şi-ar face un bârlog sigur pe loc de Champions League.

Borussia Dortmund, care a urcat în sferturile Champions League, are însă mult de tras în campionat pentru a încerca să se agaţe de ultimul vagon de Champions League. Şi tocmai acum, înainte de sfertul de finală cu Manchester City are parte ca oaspete de Eintracht Frankfurt. O victorie a Borussiei ar reduce distanţa la un punct, altfel va fi foarte greu pentru galben-negri.

ADVERTISEMENT