Fotbal international

Cine e Youssoufa Moukoko, noua senzație din fotbalul mondial. Record incredibil la doar 16 ani și 3 luni. Video

15.03.2021 | 14:13
Cine e Youssoufa Moukoko noua senzatie din fotbalul mondial Record incredibil la doar 16 ani si 3 luni Video
Cine e Youssoufa Moukoko, noua senzatie din fotbalul mondial. Record incredibil la doar 16 ani si 3 luni. Video
ADVERTISEMENT

Youssoufa Moukoko este noua bijuterie a Borussiei Dortmund, care la doar 16 ani deja amenință supremația lui Erling Haaland, după ce a stabilit un record incredibil.

Atacantul deja a debutat pentru echipa națională a Germaniei U-20, țară care l-a adoptat încă de la vârsta de 9 ani, când a părăsit Camerunul pentru academia de fotbal a lui St-Pauli, de unde a fost recrutat rapid de scouterii Borussiei Dortmund.

ADVERTISEMENT

Atacantul de origine cameruneză are deja 13 meciuri în Bundesliga, unde a debutat chiar de ziua sa, în urmă cu trei luni, devenind cel mai tânăr jucător din istoria campionatului Germaniei.

Youssoufa Moukoko, cel mai bun tânăr marcator din top cinci campionate ale Europei

Youssoufa Moukoko a reușit să marcheze deja trei goluri în tricoul Borussiei Dortmund la doar 16 ani și trei luni! Astfel, noua senzație a galben-negrilor este cel mai tânăr jucător din top cinci campioane ale Europei care a marcat trei goluri la seniori și cel mai tânăr marcator din Bundesliga.

ADVERTISEMENT

Locuiește la stadionul Borussiei Dortmund

Deși se poate spune că e un star în devenire, noua senzație a lui Dortmund locuiește într-o cameră modestă de 18 metri pătrați de la baza de antrenament a echipei, deși și-ar putea pierde o casă mult mai luxoasă. Însă asta îl face să rămână cu picioarele pe pământ și să își păstreze permanent concentrarea.

La doar 12 ani, Moukoko evolua deja pentru echipa U17 a celor de la Borussia Dortmund, unde a înscris goluri pe bandă rulantă. Cel mai bun sezon al său a fost 2018/19 când a marcat nu mai puțin de 46 de goluri în 25 de meciuri, oferind și opt assist-uri. În sezonul 2019/20 atacantul a marcat încă 34 de goluri în 20 de partide și la care se adaugă și nouă pase de gol, care i-au adus instant convocarea la echipa mare la împlinirea vârstei eligibile de 16 ani.

ADVERTISEMENT

Youssoufa Moukoko e viitorul star al fotbalului mondial. La 14 ani a semnat un contract de 10 milioane de euro cu Nike

Cea mai bună dovadă că Youssoufa Moukoko are șanse mari să devină unul dintre cei mai mari fotbaliști ai planetei e interesul uriaș al sponsorilor pentru tânărul internațional german. La doar 14 ani, puștiul semna deja un contract de sponsorizare în valoarea de zece milioane de euro cu gigantul Nike, adică peste bugetul anual al unor echipe din Liga 1 precum FCSB sau CFR Cluj!

Deși are doar 16 ani, cota atacantului pur și simplu a explodat, iar noua „bijuterie” a lui Dortmund este evaluată la zece milioane de euro de către specialiștii de latransfermarkt.com. Conducerea clubului deja se gândește la prelungirea contractului cu tânărul jucător, al cărui contract expiră la 30 iunie 2022.

ADVERTISEMENT

Antrenorul  Lucien Favre a fost cel care l-a promovat la prima echipă și care a crezut foarte mult în potențialul său: „E foarte distractiv să îl antrenez. E foarte bun și are un potențial uriaș! Nu știe care e piciorul lui de bază! Folosește la fel de bine ambele picioare. E foare plăcut acest lucru și e o plăcere să îl antrenez”, declara fostul principal al lui Dortmund în luna ianuarie, în timp ce Youssoufa Moukoko are un singur scop: „Vreau doar să îmi ajut echipa!”, a declarat noul star.

 

ADVERTISEMENT