Fotbal international

Live Blog Bundesliga etapa a 34-a. Bayern Munchen, sărbătoare atipică! Bavarezii au înlocuit berea cu… apă plată. Video

27.06.2020 | 21:33
Live Blog Bundesliga etapa a 34a Bayern Munchen sarbatoare atipica Bavarezii au inlocuit berea cu apa plata Video
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 27 iunie, Bundesliga își va lua la revedere de la sezonul 2019-2020, odată cu disputarea etapei a 34-a, ultima dintr-un campionat convulsionat ca întregul sport mondial, timp de trei luni de zile de pandemia de coronavirus.

Germania a fost prima țară din rândul celor cinci campionate de top care s-a încumetat să repornească motoarele inclusiv în fotbal, dând liber primelor trei eșaloane. Și totul a mers perfect, fără apariții de cazuri de COVID 19 din momentul primului fluier de la reluare.

ADVERTISEMENT

Numele echipei campioane este cunoscut de două etape, Bayern Munchen păstrând al optulea an la rând coroana de regină a fotbalului german. Este cunoscut și faptul că Borussia Dortmund și RB Leipzig și-au asigurat prezența în Champions League, precum și faptul că Paderborn se reîntoarce după un sezon în a doua divizie.

Programul etapei a 34-a (ultima) din Bundesliga

Sâmbătă, 27 iunie

  • Borussia Dortmund – Hoffenheim 0-4 (Kramaric 8, 30, 48, 50) – VEZI VIDEO
  • Union Berlin – Fortuna Dusseldorf 3-0 (Ujah 27, Gentner 55, Abdullahi 90) – VEZI VIDEO
  • Wolfsburg – Bayern Munchen 0-4 (Coman 4, Cuisance 37, Lewnadowski 72, Muller 79) – VEZI VIDEO
  • Werder Bremen – Koln 6-1 (Osako 22, 58, Rashica 27, Fullkrug 30, Klaassen 55, Sargent 68 / Drexler 62) – VEZI VIDEO
  • Monchengladbach – Hertha Berlin 2-1 (Hofman 7, Embolo 78 / Ibisevic 90+1) – VEZI VIDEO
  • Leverkusen – Mainz 1-0 (Volland 2) – VEZI VIDEO
  • Augsburg – Leipzig 1-2 (Vargas 72 / Werner 28, 82) – VEZI VIDEO
  • Freiburg – Schalke 4-0 (Waldschimdt 20, 57, Schmid 39, Holer 47) – VEZI VIDEO
  • Frankfurt – Paderborn 3-2 (Rode 9, An. Silva 33, Dost 52 / Drager 55, Michel 75) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 iunie, ora 21:35 / Bayern Munchen a înlocuit celebra sărbătoare cu bere, în cinstea unui nou titlu de campioană. Lewandowski și compania nu au avut voie să petreacă cu bere sau șampanie și au sărbătorit cu apă plată, din cauza stricteții protocoalelor.


UPDATE, 27 iunie, ora 18:20 / Sezonul 2019-2020 s-a terminat în Bundesliga. Bayern Munchen, campioana Germaniei, Borussia Dortmund, RB Leipzig şi Borussia Monchengladbach s-au calificat în grupele Ligii Campionilor, în timp Bayer Leverkusen, Hoffenheim şi Wolfsburg merg în Europa League.

ADVERTISEMENT

Werder Bremen a prins locul 16, care duce în barajul pentru rămânerea în Bundesliga, şi îşi va afla adversara după meciurile de duminică din liga a doua. Fortuna Dusseldorf şi Paderborn au retrogradat.


UPDATE, 27 iunie, ora 14:13 / Thomas Muller este aproape de a-i bate recordul de assist-uri lui Kevin De Bruyne din Bundesliga. Mijlocașul lui Manchester City a reușit să ofere 21 de pase decisive în sezonul 2014-2015 când juca la Wolfsbur, iar Muller are înaintea ultimei etape 20 de assist-uri.

ADVERTISEMENT

Starul lui Bayern Munchen speră să reușească să dea două assist-uri pentru a deveni cel mai bun pasator dintr-un sezon de Bundesliga.


UPDATE, 27 iunie, ora 10:44 / Sezonul 2019-2020 a ajuns la ultima etapă, când se vor da batăliile finale pe două fronturi. Borussia Monchengladbach şi Bayer Leverkusen se vor duela de la distanţă pentru ultimul loc care duce în grupele Ligii Campionilor.

Fortuna Dusseldorf şi Werder Bremen au meciuri decisive pentru loc de baraj. Prima ocupă poziţia 16, care duce la finala pentru rămânerea în Bundesliga, în timp ce “verzii” au nevoie de o victorie, coroborată cu o înfrângere a Fortunei pentru a prinde locul de baraj.


UPDATE, 26 iunie, ora 12:43 / Erling Haaland, vedeta celor de la Borussia Dortmund, a decis ce va face în sezonul viitor. Deși era curtat de marile forțe ale Europei, norvegianul a hotărât să mai rămână cel puțin un sezon la Borussia.

„Nu mă gândesc prea mult la viitor, trăiesc în prezent și decid ce e mai bine pentru cariera mea în fiecare moment. De asta am venit la Dortmund în iarnă cu toată convingerea. Este una dintre cele mai bune echipe din lume, am semnat un contract pe termen lung și abia ce am venit. Deci, nu mă gândesc să plec acum”, a spus Haaland.

Atacantul norvegian a venit în iarnă de la RB Salzburg și are o clauză de reziliere în valoare de 75 de milioane de euro. În acest sezon, el a marcat 13 goluri pentru Borussia.


Etapa a 34-a din Bundesliga va rezolva ultimele necunoscute

Ultima etapă mai are de clarificat doar cine va ocupa locul 4, ultimul care trimite în Champions League, precum și cea de-a doua formație care va lua drumul spre Bundesliga 2, de unde se știe momentan doar numele unei promovate, Arminia Bielefeld, pentru al doilea loc urmând ca ultima etapă, duminică, 28 iunie să decidă între Stuttgart, Heidenheim și Hamburg.

Așadar, pentru locul 4 sunt în discuție Borussia Monchengladbach și Bayer Leverkusen. Farmaciștii pot rata intrarea în grupele Champions League pentru că au pierdut etapa trecută la Berlin, cu Hertha.

Disputa Monchengladbach – Leverkusen pentru Champions League

Monchengladbach are două puncte mai mult și joacă acasă cu Hertha, echipă periculoasă de la venirea pe bancă a lui Bruno Labbadia. Chiar dacă Hertha are foarte mulți absenți, cum a fost și cu Leverkusen, echipa a jucat foarte bine și de aceea alb-verzii trebuie să fie foarte atenți, pentru că egalul nu le ajunge, la meciuri directe cu Leverkusen, la egalitate de puncte, ratând locul 4, după ce farmaciștii i-au bătut și la Monchengladbach.

Jos, în subsol, tot două puncte are Fortuna Dusseldorf, locul 16, peste Werder Bremen. Bremen va juca acasă cu o echipă fără niciun obiectiv, FC Koln, la fel și Dusseldorf, dar la Berlin, unde nou promovata Union  a rezistat neașteptat de bine primului ei din istorie în Bundesliga.

Cine o va însoți pe Paderborn în eșalonul secund

Cine va termina pe locul 16 va da baraj cu locul 3 din a doua divizie, locul 17 însemnând a doua poziție retrogradantă după Paderborn.

În Europa League va merge locul 5, Leverkusen sau Gladbach, locul 6, adjudecat de Wolfsburg și locul 7 în preliminarii, și aici se știe că este vorba de Hoffenheim.

 

ADVERTISEMENT