Fotbal international

LIVE BLOG CFR Cluj-Lazio în grupele Europa League. Italienii se plâng de arbitraj. Inzaghi: “Penalty dubios!”

19.09.2019 | 22:34
LIVE BLOG CFR ClujLazio in grupele Europa League Italienii se plang de arbitraj Inzaghi Penalty dubios

CFR Cluj – Lazio s-a terminat 2-1 în cadrul primei runde din grupa E a ediţiei 2019-2020 din Europa League. Debut entuziasmant al echipei lui Dan Petrescu în grupă, una considerată a morţii, pentru că sorţii au fost duri cu ardelenii, aducându-le pe Lazio, Rennes şi Celtic Glasgow, scoţienii fiind realmente încântaţi că şi-ar putea lua revanşa după eliminarea în faţa Clujului în turul 3 preliminar al Champions League mai repede decât ar fi sperat. Numai că, după primele două meciuri, ar trebui mai degrabă să se sperie. CFR a bătut Lazio, iar Celtic a făctu doar un egal pe terenul lui Rennes. Urmează chiar Celtic – CFR, pe 3 octombrie!


UPDATE, 19 septembrie, ora 22.35. Simone Inzaghi, antrenorul celor de la Lazio, a dat vina pe o greşeală a echipei sale, dar şi pe arbitraj pentru înfrângerea în faţa celor de la CFR Cluj. “În fotbal aşa e, este nevoie de al doilea gol ca să securizezi meciul când ai 1-0. Nu reuşeşti, rişti să păţeşti ce am păţit noi. A fost un penalty dubios şi apoi am făcut o greşeală mare la al doilea gol. Asta este, prefer să privesc partea plină a paharului şi să apreciez felul în care am stat în teren şi cum am evoluat în prima repriză”, a fost declaraţia tehnicianului lazialilor.


UPDATE, 19 septembrie, ora 19.55. Fanii celor de la CFR Cluj nu s-au înghesuit la meciul cu Lazio. Aproximativ 8.000 de spectatori au fost prezenţi în tribunele de pe “Dr. Constantin Rădulescu” la debutul partidei cu formaţia din capitala Italiei. Asta în ciuda declaraţiei lui Bogdan Mara care anunţase cu o zi înainte de partidă că mai sunt doar 1.500 de bilete nevândute! :). Galeria clujeană a ţinut totuşi să onoreze partida cu o coregrafie specială cu mesajul “Peluza Vişinie 1907- This is what we live for (Pentru asta trăim) “. Tichetele pentru meci au fost destul de scumpe- detalii aici.  


UPDATE, 19 septembrie, ora 19.35. Cu 25 de minute înainte de partidă, doar aproximativ 3.500 de spectatori sunt prezenţi în tribune


UPDATE, 19 septembrie, ora 19.00. Lumea începe să vină la stadion, însă e greu de crezut că anunţul făcut de Bogdan Mara miercuri, că mai erau doar 1.500 de bilete nevândute, va avea acoperire şi în realitate. Cu o oră şi jumătate înainte de partidă, pe străzile din jurul stadionului era doar o mână de oameni. Tot o mână de oameni s-a strâns, cu o oră înainte de meci, şi în sectorul destinat fanilor lui Lazio.

Nici pe stadion situaţia nu e mai “roză”. Foarte puţini spectatori au asistat la intrarea la încălzire a formaţiei antrenate de Simone Inzaghi.


UPDATE, 19 septembrie, ora 18:16 . Lazio este a treia echipă ca număr de jocuri disputate în Europa League, fără a fi luate în considerare tururile preliminare. Italienii au jucat 65 de meciuri până acest moment și sunt devansați doar de Villarreal (74) și Salzburg (71).


UPDATE, 19 septembrie, ora 12.00. Helmuth Duckadam l-a ironizat pe Dan Petrescu. Oficialul celor de la FCSB spune că Petrescu se plânge mereu de program şi îi sugerează să mai aducă jucători la CFR Cluj pentru a-şi face trei echipe! ”Da, el o să aibă o problemă! Pentru că, până acum, a avut două echipe: una pentru campionat și una pentru Europa League. Acum va trebui să o aibă și pe a treia, pentru Cupa României, pe care nu o are. Ştiu că se plânge mereu“, a spus oficialul celor de la FCSB la TV Digisport.


UPDATE. 18 septembrie, ora 20.17. Bogdan Mara susține că arena din Cluj va fi plină la ora meciului cu Lazio, asta deși jucătorii clujeni au făcut clipuri pe pagina clubului prin care cheamă lumea la stadion!  “Deja stadionul se anunţă a fi arhiplin, mai sunt aproximativ 1.500 de bilete disponibile în acest moment, sperăm ca şi acestea să fie achiziţionate, iar meciul de mâine să îl jucăm cu casa închisă”, a declarat oficialul formaţiei ardelene. 23.500 este capacitatea arenei din “Gruia”. Preţurile le puteţi vedea aici. Nu au fost deloc mici!


LIVE BLOG CFR Cluj – Lazio

Dar până la Celtic Glasgow primul obstacol vine dintr-unul dintre cele mai puternice campionate din Europa, Serie A. Lazio este una dintre primele şase-şapte formaţii din prima divizie a Italiei, ceea înseamnă un nivel foarte ridicat pentru fotbalul nostru.

Însă, de ani de zile de când tot joacă în această competiţie, pentru că nu a mai ajuns de destul timp în grupele bogaţilor din Champions League niciodată nu a reuşit lucruri deosebite, preferând să acorde prioritate campionatului şi utilizând mai multe rezerve în Europa League.

LIVE BLOG CFR Cluj – Lazio. Cu Milinkovic-Savic pe teren Lazo e mai ordonată

Diferenţă de condiţie fizică între cele două echipe

Meciul de la Cluj vine după un moment excelent pentru ardeleni, care au redevenit lideri, după un zdrobitor 5-0 acasă cu Voluntari, echipă antrenată de italianul Cristiano Bergodi, fost jucător ani de zile la Lazio. Şi după un moment prost pentru italieni, învinşi al doilea an consecutiv la Ferrara, de modesta SPAL, de fiecare dată în prelungirile partidei.

Lazio a arătat în acest meci o surprinzătoare cădere fizică în a doua repriză, care îl îngrijorează serios pe antrenorul Simone Inzaghi şi de aceea acesta se gândeşte serios să opereze câteva schimbări în Europa League, lucru, pe care de altminteri, l-a făcut în mod frecvent. Milinkovic-Savic şi Correa au toate şansele să fie pe teren din primul minut.

Inzaghi, pregătit de rotaţie, Petrescu are absenţe importante

Schimbarea cea mai importantă poate veni din atac, acolo unde Inzaghi se gândeşte serios să îi dea o pauză lui Ciro Immobile, cel mai bun atacant al său şi să meargă pe mâna ecuadorianului Felipe Caicedo. Şi spaniolul Jony şi kosovarul Berisha pot fi soluţii, mai ales că sunt şi bine pregătiţi fizic, iar Acerbi şi Bastos pot face parte din sistemul defensiv.

LIVE BLOG CFR Cluj – Lazio. Felipe Caicedo ar putea fi înlocuitorul lui Ciro Immobile la Cluj

CFR ştie clar că nu poate conta pe trei oameni cu mare greutate. George Ţucudean stă deoparte de fotbal, tot investigându-se pentru probleme cardiace şi Dan Petrescu a fost nevoit să accepte situaţia. Cel mai bun fundaş central, Vinicius este şi el out, iar creierul de la mijlocul terenului, argentinianul Culio, are şi el probleme medicale. Foarte probabil Lacina Traore va juca lângă Omrani, deşi şi varianta Rondon pare a fi la fel de bună.

Tags: