Premier League

LIVE BLOG Premier League 2019 etapa 1. Începe cel mai puternic campionat din Europa. Program, rezultate, ştiri de ultimă oră. Aubameyang i-a egalat recordul lui Fernando Torres

LIVE BLOG Premier League 2019 etapa 1 Incepe cel mai puternic campionat din Europa Program rezultate stiri de ultima ora Aubameyang ia egalat recordul lui Fernando Torres

Vineri, 9 august, începe Premier League, cel mai puternic campionat din Europa din toate punctele de vedere. Când spunem acest lucru avem în vedere toate aspectele: financiar, valoarea loturilor şi, nu în ultimul rând, performanţa de excepţie a fotbalului englez sezonul trecut în cupele europene, unde nu numai că a pus monopol şi pe Champions League şi pe Europa League, dar finalele au fost sută la sută made in Premier League.


UPDATE, 11 august, ora 18:14/ Pierre-Emerick Aubameyang a marcat unicul gol în partida câștigată de Arsenal în fața lui Newcastle United. Gabonezul a ajuns la 33 de goluri în 50 de meciuri în Premier League, egalând recordul lui Fernando Torres pe vremea când evolua în tricoul lui Liverpool.


UPDATE: 11 august, ora 13:30. Se ştie cu exactitate cât va lipsi brazilianul Alisson Becker dintre buturile lui Liverpool. Verdictul medicilor este crunt şi pentru jucător, dar şi pentru antrenorul Jurgen Klopp. Minim opt săptămâni va sta în afara gazonului goalkeeperul cormoranilor, după stupida accidentare din meciul de debut în noul sezon de Premier League, acasă, cu Norwich.


UPDATE, 10 august, ora 11:30/ Alisson, portarul de la Liverpool, a ieșit accidentat în minutul 38 al meciului cu Norwich. Brazilianul nu a mai putut continua partida din prima etapă a Premier League, după ce a alunecat în timpul unei degajări. Alisson va rata meciul cu Chelsea din Supercupa Europei, programat miercuri la Istanbul. Conform presei din Anglia, portarul va lipsi între 4 și 6 săptămâni de pe teren. 

Alisson a părăsit gazonul în minutul 38
Alisson a părăsit gazonul în minutul 38

LIVE BLOG Premier League 2019 etapa 1. Toate meciurile vor fi numai pe Eurosport

La ce ne putem aştepta de la noul sezon, după investiţiile, ca de obicei impresionante care s-au făcut, este simplu. Predicţiile specialiştilor merg la lupta pentru titlu pe acelaşi duel ca în sezonul precedent, Manchester City – Liverpool, un duel care a fost întra-devăr absolut fascinant şi care a adus recorduri de puncte inclusiv pentru cormoranii lui Jurgen Klopp, care au încheiat pe poziţia secundă, pentru că în oricare altă ediţie de Premier League, de la înfiinţarea ei cu punctajul avut ar fi ieşit campioni! Atât de ridicat a fost nivelul celor două rivale la titlu în sezonul precedent!

Anul acesta veţi putea urmări toate partidele importante etapă de etapă pe un singur canal, Eurosport 1, care va avea exclusivitate în România. Nu va mai transmite partidele de duminică Telekom Sport, cum a fost în sezonul trecut.

LIVE BLOG Premier League 2019 etapa 1. Va fi o nouă dispută între doi dintre cei mai buni antrenori din lume: Pep Guardiola și Jurgen Klopp

Doar Chelsea nu a putut face transferuri

Interesant este că Manchester City, echipa care obişnuia să cheltuie vara în jur de 200 de milioane de euro s-a mulţumit acum cu doar transferuri, e drept, ambele de mare calitate, fundaşul dreapta de la Juventus, Joao Cancelo şi mijlocaşul Rodri de la Atletico Madrid, iar Liverpool nu a investit aproape nimic. Din rândul echipelor cu pedigree remarcăm o adevărată ofensivă a celor de la Tottenham, formaţia care nu băgase vara trecută nici o liră în transferuri, pentru a-şi termina bijuteria de stadion, dar care a jucat finala Champions League, de la Arsenal şi de la Manchester United.

Singura care nu a putut face nimic este Chelsea, care are antrenor nou, pe fosta legendă a clubului, Frank Lampard, dar care este blocată de FIFA pentru două perioade de transferuri (una s-a dus acum, urmează cea din iarna lui 2020) să facă vreo mutare, după ce a fost găsită vinovată de încălcarea în mai multe cazuri a regulamentelor de transferuri pentru minori.

LIVE BLOG Premier League 2019 etapa 1. Vara trecută Tottenham nu a făcut transferuri. Acum l-a luat pe Tanguy Ndombele de la Lyon

Meciul primei etape este Manchester United – Chelsea

Nou venitele sunt Norwich şi Sheffield United, echipele promovate direct şi Aston Villa, câştigătoarea barajului cu Derby, echipa de pe as cărei bancă a plecat Lampard la Chelsea. Primele două echipe fac parte din rândul celor văzute cu şanse reale de a dansa doar o vară în Premier League, în timp ce teamul din Birmingham, cu patroni americani, a investit mult şi a construit un lot care îi dreptul să spere la o clasare fără emoţii. În schimb, specialiştii prevăd un sezon foarte greu, cu mare pericol de retrogradare pentru echipa celor doi români, Brighton. Florin Andone şi Tudor Băluţă nu sunt văzuţi ca fiind titulari de către ciudatul antrenor Graham Potter, pe care mulţi fani ai pescăruşilor l-ar vrea plecat. Leicester şi Wolverhampton sunt considerate echipele care pot provoca probleme celor din TOP 6.

LIVE BLOG Premier League 2019 etapa 1. Meciul primei etape e Manchester United – Chelsea

Primul meci al noii ediţii e programat vineri, 9 august, de la ora 22:00, Liverpool – Norwich şi în mod normal ar trebui să reprezinte un start cu dreptul pentru trupa lui Jurgen Klopp. Campioana Manchester City merge la Londra, pentru meciul cu West Ham. Avem însă şi trei meciuri tari încă din primele 90 de minute ale sezonului, de departe capul de afiş fiind Manchester United – Chelsea, programat duminică. Însă şi Newcastle – Arsenal, tot duminică şi Tottenham – Aston Villa nu sunt meciuri de ratat.

Programul primei etape din Premier League

Vineri, 9 august, ora 22:00

Liverpool – Norwich

Sâmbătă, 10 august, ora 17:00

West Ham – Manchester City – ora 14:30

Bournemouth – Sheffield United

Burnley – Southampton

Crystal Palace – Everton

Watford – Brighton

Tottenham – Aston Villa – ora 19:30

Duminică, 11 august, ora 16:00

Leicester – Wolverhampton

Newcastle – Arsenal

Manchester United – Chelsea – ora 18:30

Tags: