Fotbal international

Live Blog Serie A etapa a 26-a. Inter Milano își continuă marșul spre titlul de campioană

08.03.2021 | 23:37
Live Blog Serie A etapa a 26a Inter Milano isi continua marsul spre titlul de campioana
ADVERTISEMENT

Fiorentina – Parma a fost cel mai interesant meci al zilei de duminică din Serie A. Convocat la prima echipă a Fiorentinei, Louis Munteanu s-ar putea duela cu românii de la Parma, Dennis Man și Valentin Mihăilă. Partida a fost programată la ora 16:00.

La șase puncte în spatele liderului și rivalei Inter, AC Milan a reușit să micșoreze ecartul în confruntarea cu Verona, tot de la ora 16:00. Numai că Inter a învins-o și ea pe Atalanta, în epilogul etapei și rămâne lider fără emoții.

ADVERTISEMENT

Programul etapei a 26-a din Serie A

Luni, 8 martie, ora 21:45

Inter – Atalanta 1-0 (Skriniar 54)

Duminică, 7 martie, ora 16:00

Napoli – Bologna 3-1 (Insigne 8, 76, Osimhen 65 / Soriano 73)

Sampdoria – Cagliari 2-2 (Bereszynski 78, Gabbiadini 80 / Joao Pedro 11, Nainggolan 90+5)

  • Răzvan Marin a evoluat timp de 87 de minute, înainte de a fi schimbat cu Pereiro.

Fiorentina – Parma 3-3 (Martinez Quarta 28, Milenkovic 42, Iacoponi 90+4 / Kucka 31, Kurtic 72, Mihăilă 90)

  • Valentin Mihăilă marchează în minutul 90!
  • Kurtic a egalat în minutul 72 din centrarea lui Mihăilă.
  • A intrat și Dennis Man în minutul 64, în locul lui Karamoh.
  • Valentin Mihăilă a intrat pe teren în minutul 46, în locul lui Hernani.
  • Dennis Man și Valentin Mihăilă sunt rezerve pentru Parma, în vreme ce Louis Munteanu este pe banca Fiorentinei.
ADVERTISEMENT

Crotone – Torino 4-2 (Simy 26 pen, 54, Reca 80, Ounas 90+4 / Mandragora 45, Sanabria 84)

Verona – Milan 0-2 (Krunic 28, Dalot 50)

Roma – Genoa 1-0 (Mancini 24)

Sâmbătă, 6 martie

Juventus – Lazio 3-1 (Rabiot 39, Morata 57, 60 pen / Correa 15)

 

Spezia – Benevento 1-1 (Verde 71 / Gaich 24)

Udinese – Sassuolo 2-0 (Llorente 42, Pereyra 90+3)


AC Milan, aproape să fie preluată de un afacerist moldovean

UPDATE, 7 martie, ora 11:42 / Al doilea cel mai titrat club de fotbal din Italia, AC Milan, ar putea fi preluat de un afacerist originar din Republica Moldova. Alexandr Jucov este potențialul cumpărător al lui Milan. Avocatul italian Felice Raimondi, cel care se ocupă de finalizarea tranzacției, a remis un comunicat de presă prin care confirmă interesul World Lab Technologies, patronată de Alexandr Jucov, de a prelua pachetul majoritar de acțiuni al lui AC Milan.

”Firmele de avocatură administrate de avocații Felice Raimondo, Gianluca Frate și dr. Mauro Gagliardi, proprietarul Serviciului juridic Marriotts, au primit mandatul de a gestiona activitatea de consultanță și asistență extrajudiciară din Italia cu privire la posibila achiziție a clubului de fotbal AC Milan Spa de către fondul de investiții World Lab Technologies inc., Condus de domnul Alexandr Jucov”, se arată în comunicatul amintit.

ADVERTISEMENT

Fondul de investiții patronat de moldoveanul Alexandr Jucov, WLT, a dezvoltat afaceri în energia regenerabilă, infrastructură, tehnologie și sport, conform sursei citate.

”Mai multe detalii vor fi furnizate ulterior, în cazul în care domnul Jucov va ajunge la un acord de principiu cu fondul Elliott (actualul deținător al pachetului majoritar de acțiuni a clubului milanez)”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Interesul afaceristului originar din Republica Moldova de a prelua AC Milan nu este nou. În luna august a anului trecut, departamentul de marketing al WLT publica următorul comunicat:

Alexandr Jucov, un om de afaceri de vârf originar din Moldova și fondator al World Lab Technologies, Inc. și-a exprimat interesul de a achiziționa acțiunile majoritare ale renumitului AC Milan din liga Serie A a Italiei. Această achiziție ar îndeplini dorința îndelungată a domnului Jucov de a fi implicat activ în afacerea sportivă, care a adoptat din ce în ce mai multe noi tehnologii și metrici bazate pe date ”, se arată în comunicat.


Radu Drăgușin, dorit de Wolfsburg

UPDATE, 6 martie, ora 15:50 / Calciomercato anunță că Radu Drăgușin este dorit în Bundesliga. După ce RB Leipzig s-a declarat interesată de fundașul român al lui Juventus, a venit rândul lui Wolfsburg să îl vrea pe apărătorul de 19 ani. Wolfsburg este pe locul 3 în Bundesliga și plănuiește să se întărească în vară, iar apărătorul lui Juventus este considerat a fi o țintă excelentă, grație perspectivelor pe care le are Drăgușin. Juventini rămân, însă, încrezători cu privire la șansele de a-i prelungi contractul apărătorului român. Cu toate acestea, interesul formațiilor din Premier League, precum Tottenham, Crystal Palace și Newcastle, dar și al celor din Bundesliga, în frunte cu RB Leipzig și Wolfsburg, ar putea complica negocierile dintre campioana Italiei și Drăgușin.


Etapa cu numărul 25 a oferit liderului Inter vestea bună a măririi avansului de puncte în fața ocupantei locului secund, concitadina Milan ,ca urmare a faptului că nerazzurri au reușit să câștige pe terenul echipei lui Dennis Man și Vali Mihăilă, în timp ce rossoneri au făcut cu greu, în al șaptelea minut de prelungiri, din penalty, egal acasă cu Udinese.

Ce e drept pasul fals al echipei lui Stefano Pioli a fost posibil și în condițiile în care Milan a fost lipsită de aportul mai multor jucători, în principal gurile de foc din fața porților adverse Zlatan Ibrahimovic și Mario Mandzukic, ambii cu probleme medicale. Despre Ibra însă sunt destule reacții nu tocmai favorabile, ca urmare a faptului că în aceste momente extrem de importante pentru Milan, el a acceptat să devină pe toată durata festivalului coprezentator la San Remo, lucru considerat cel puțin ciudat de către multă lume.

Inter – Atalanta va încheia luni etapa a 26-a din Serie A

Meciurile la vârf ale etapei cu numărul 26 sunt Inter – Atalanta, care va încheia luni seară etapa și Juventus – Lazio. Pentru echipa lui Antonio Conte partida cu vecina de regiune lombardă Atalanta este încă un test care poate arăta clar dacă Inter este pregătită să preia sceptrul Serie A după nouă ani de domnie din partea lui Juventus.

E clar că nu va fi o partidă ușoară nici măcar pentru buldozerul Lukaku sau cavaleria ușoară Lautaro Martinez – Alexis Sanchez, pentru că echipa din Bergamo are multă forță ofensivă și calitate a jocului care o face redutabilă și de temut în fața oricărui adversar.

Ștefan Radu mai are de stat între două și trei săptămâni

De aceea Antonio Conte declara la finalul partidei de la Parma că jocul cu Atalanta va fi pentru el foarte important, pentru că în funcție de rezultat va putea aprecia cu exactitate la ce nivel se află echipa sa. Inter nu are nici o absență importantă, la bergamasci rămâne out mijlocașul Hateboer, dar Gasparini are soluții optime pentru a rezolva problema.

Al doilea meci important se joacă sâmbătă seară la Torino. Juventus se află înaintea returului cu Porto din optimile Champions League, după ce a pierdut primul joc cu scorul de 2-1. Cu toate acestea Andrea Pirlo a declarat că nu va efectua decât una sau două modificări în echipa de bază.

Vali Mihăilă anunțat titular la Parma, Vlad Chiricheș incert pentru Sassuolo

La Lazio Luiz Felipe rămâne absent pe termen lung, undeva în jurul a două luni, în timp ce termenul de recuperare pentru Ștefan Radu a scăzut la o perioadă estimată între două și trei săptămâni. Juve nu se va baza pe mijlocașul Betancur după ce a acesta a fost testat pozitiv la COVID 19 și din acest motiv este alertă la Torino, efectuându-se noi testări la întregul lot și la stafful tehnic și administrativ.

În privința echipelor românilor nu mai reprezintă pentru nimeni nimic nou când anunțăm că Vlad Chiricheș este incert la Sassuolo pentru meciul de la Udine. Vali Mihăilă e dat titular în formața Parmei în deplasarea de la Florența, asta poate și pentru că în privința lui Dennis Man se doresc a se face toate investigațiile pentru faptul că a acuzat amețeli după un duel dur cu Bastoniîn meciul cu Inter și a fost schimbat la pauză. Iar Răzvan Marin nu va lipsi din compartimentul median al lui Cagliari în partida de la Genova, contra Sampdoriei.

ADVERTISEMENT