Fotbal international

LIVE BLOG UEFA Champions League etapa 1. Program, rezultate, clasamente, informații de ultimă oră. City salvează onoarea Angliei. Rezumatele serii. VIDEO

19.09.2019 | 00:04
LIVE BLOG UEFA Champions League etapa 1 Program rezultate clasamente informatii de ultima ora City salveaza onoarea Angliei Rezumatele serii VIDEO

Miercuri, 18 septembrie, s-a jucat cea de-a doua serie de meciuri din prima etapă a grupelor Champions League. Meciul vedetă al serii a fost, fără discuție, victoria cu 3-0 a lui PSG (fără tripleta Mbappe-Cavani-Neymar) în fața lui Real Madrid. Atletico a întors spectaculos, în final, rezultatul cu Juventus, iar Dinamo Zagreb a făcut scorul serii în fața Atalantei. Manchester City a salvat onoarea fotbalului englez care, în prima etapă, avea la activ două înfrângeri (Chelsea în fața Valenciei și Liverpool la Napoli) și un egal (Tottenham la Pireu).

CLICK PE MECIURI PENTRU A VEDEA REZUMATELE!

Meciurile zilei în prima etapă din grupele Ligii Campionilor

De la 22:00 s-au jucat:

De la 19:55 s-au jucat: 


  • Inter – Slavia Praga 1-1 – Nicuşor Stanciu a fost integralist
  • Lyon – Zenit 1-1 – Ciprian Tătăruşanu a fost rezervă
  • Dortmund – Barcelona 0-0
  • Napoli – Liverpool 2-0
  • Leipzig – Benfica 1-2
  • Chelsea – Valencia 0-1
  • Salzburg – Genk 6-2 – Ianis a fost rezervă şi a intrat în minutul 72
  • Ajax – Lille 3-0 – Răzvan Marin a fost rezervă şi nu a jucat deloc

UPDATE, 17 septembrie, ora 17:40 / Atacantul Florin Andone a fost convocat de antrenorul Fatih Terim pentru partida pe care Galatasaray o va disputa în deplasare cu FC Bruges. Internaționalul român ar putea debuta la campioana Turciei, după ce în weekend nu a putut evolua în campionat deoarece și-a ispășit ultima etapă de suspendare primită când încă era legitimat la Brighton.


UPDATE, 17 septembrie, ora 16:29 / Conducerile cluburilor Borussia Dortmund și FC Barcelona s-au întâlnit la dineul oficial într-un restaurant italian de la marginea orașului german. Surpriza a fost una uriașă pentru catalani la intrarea în local, acolo unde pe un perete au găsit înrămat un tricou al marii rivale Real Madrid.


UPDATE, 17 septembrie, ora 13:50/ Brazilianul Neymar a fost suspendat pentru 3 jocuri, în urma criticilor aduse brigăzii de arbitri care a oficiat partida PSG – Manchester United, din sezonul trecut al Ligii Campionilor. Acum, după apelul făcut de conducătorii de la Paris, suspendarea a fost redusă la 2 meciuri. Astfel, starul brazilian va rata meciurile cu Real Madrid și Galatasaray, dar ar putea juca în etapa a treia, cu Brugges.


UPDATE, 17 septembrie, ora 10:00/ Jucătorii de la Valencia au refuzat să participe la conferința de presă premergătoare duelului cu Chelsea (marți, ora 22:00). Fotbaliștii au luat această decizie în semn de protest pentru demiterea antrenorului Marcelino.


LIVE BLOG UEFA Champions League etapa 1

Care își deschide porțile cu prima etapă, împărțită conform uzanței, în opt grupe, 32 de echipe și două zile de disputare, marți, 17 septembrie și miercuri, 18 septembrie. Și actuala ediție începe absolut în trombă, cu patru partide de cinci stele, multe dintre ele episoade de deja-vu și nu din trecutul prea îndepărtat. Dimpotrivă.

Marile meciuri sunt împărțite câte două de fiecare zi. Marți se joacă Dortmund – Barcelona și Napoli – Liverpool, iar miercuri Atletico Madrid – Juventus și PSG – Real Madrid. Dintre acestea doar Dortmund – Barcelona nu s-a mai disputat din 1998, când a și fost singura dată: 1-1 și 2-0 pentru catalani. În rest, toate celelalte trei meciuri sunt reeditarea jocurilor din sezonul trecut sau pentru PSG – Real Madrid de acum doi ani! Doar Napoli – Liverpool a fost în grupe, celelalte două în optimi de finală.

UEFA Champions League 2019-2020 etapa 1. Juventus a eliminat dramatic anul trecut pe Atletico Madrid, în optimi

Patru români trecuți pe listele UEFA

Vom avea și patrujucători români care vor putea evolua la acest nivel, fiind trecuți pe listele predate de cluburile lor la UEFA pentru faza grupelor competiției: Nicolae Stanciu la Slavia Praga, Răzvan Marin la Ajax, Ianis Hagi la Genk (Vladimir Screciu nu e refăcut și nu a fost inclus) și Florin Andone, proaspăt sosit, la Galatasaray. Stanciu are șanse mari să se afle pe teren la meciul pe care Slavia îl va juca marți, la Milano, cu Inter. Ceilalți trei vor începe, cel mai probabil, din postura de rezerve.

UEFA Champions League 2019-2020 etapa 1. La Dortmund, ca în campionat, Barca mergeu cu doi copii în atac

Marți, 17 septembrie, în afara partidelor Napoli – Liverpool și Dortmund – Barcelona, o Barcelona fără gurile de foc Messi, Suarez și Dembele și cu doi copii în atac, Ansu Fati și Carles Perez, mai sunt interesante jocurile: Ajax – Lille, Benfica – Leipzig și Chelsea – Valencia. Să nu uităm că de acum înainte nu vor mai fi polemici în privința arbitrajelor, prin introducerea sistemului VAR.

Cele șapte pretendente la trofeu

Miercuri, Atletico Madrid – Juventus și PSG – Real Madrid sunt vârfurile serii, dar mai promit spectacol și Olympiakos Pireu – Tottenham și Șahtior Donețk – Manchester, și aici reîntâlnire la nivel de grupe între campionii Ucrainei și trupa lui Pep Guardiola. Foarte probabil, la Paris madrilenii vor trebui să găsească antidot pentru brazilianul Neymar, pe care l-au vrut în această vară, dar care a mai rămas, în final, încă un sezon în capitala Franței.

UEFA Champions League 2019-2020 etapa 1. Neymar a mai jucat cu PSG împotriva lui Real Madrid în 2017

Acum, la început de drum în noua ediție specialiștii văd șapte echipe care pot aspira la momentul ridicării trofeului deținut de Liverpool: campioana en titre și Manchester Citydintre echipele engleze, Real Madrid și Barcelona dintre cele spaniole, Juventus, PSG și Bayern Munchen, dar acestea se aflau pe listă și sezonul trecut.

Programul meciurilor din prima etapă a sezonului 2019-2020 în UEFA Champions League

Marți, 17 septembrie, ora 22:00

Grupa E

Napoli – Liverpool

Salzburg – Genk

Grupa F

ora 19:55 Inter – Slavia Praga

Dortmund – Barcelona

Grupa G

ora 19:55 Lyon – Zenit Sankt Petersburg

Benfica – Leipzig

Grupa H

Chelsea – Valencia

Ajax – Lille

Miercuri, 18 septembrie, ora 22:00

Grupa A

ora 19:55 Club Brugge – Galatasaray

PSG – Real Madrid

Grupa B

ora 19:55 Olympiakos – Tottenham

Bayern Munchen – Steaua Roșie Belgrad

Grupa C

Șahtior Donețk – Manchester City

Dinamo Zagreb – Atalanta

Grupa D

Atletico Madrid – Juventus

Leverkusen – Lokomotiv Moscova