Fanatik Show

Piţurcă, gest de BĂDĂRAN la adresa lui Reghe! Cei doi JOACĂ IAR peste puţin timp într-un meci ELIMINATORIU!

UPDATE 13:50. După Ittihad - Hilal 0-0, în campionatul Arabiei Saudite, echipele celor 2 antrenori români se vor reîntîlni pe 23 decembrie, într-un meci din runda a doua a Cupei Regelui Arabiei...
Piturca gest de BADARAN la adresa lui Reghe Cei doi JOACA IAR peste putin timp intrun meci ELIMINATORIU

UPDATE 13:50. După Ittihad – Hilal 0-0, în campionatul Arabiei Saudite, echipele celor 2 antrenori români se vor reîntîlni pe 23 decembrie, într-un meci din runda a doua a Cupei Regelui Arabiei Saudite, joc ce va avea loc într-o singură manşă, tot la Jeddah! Iar în caz de un nou rezultat de egalitate, vor urma prelungiri şi penalty-uri! Meciul se anunţă unul şi mai tăios, după gestul şocant făcut de Piţurcă la adresa lui Reghecampf, cînd acesta s-a dus la el să îi întindă mîna! – vezi detalii mai jos!

UPDATE 12:03. Fostul mare antrenor al Stelei, Emeric Ienei, dar şi apropiat al lui Victor Piţurcă, a dezvăluit pentru FANATIK.RO că l-a surprins total neplăcut gestul făcut de Piţurcă faţă de Reghecampf. Chiar dacă în trecut am criticat şi eu unele acţiuni întreprinse de Reghe, de această dată trebuie să recunosc că Piţurcă a greşit faţă de el. Le place unora sau nu le place eu am curajul să îmi scot pălăria în faţa acestui tînăr tehnician. Iar ca mine ar trebui să facă şi cei care nu-l apreciează deoarece acest băiat a demonstrat în România că are valoare de antrenor. El se lupTă în străinătate să le deschidă drumul şi altor băieţi care vor să antreneze în acea zonă şi cred că vrea să facă cinste ţării noastre. Aş vrea să cred că Piţi nu l-a văzut cînd i-a fost întinsă mîna, dar la cît îl ştiu eu de orgolios cred că el s-a întors cu spatele intenţionat. Este păcat ca doi antrenori români au oferit în străinătate o asemenea imagine, dar merită apreciat gestul lui Reghe, care mai mic de vîrstă, s-a dus primul să salute. Din acest motiv cred că Piţi trebuie să-l sune pe Laurenţiu şi să îşi ceară scuze. Ei doi trebuie să pună punct acestei dispute care nu face bine nimănui”a spus Ienei.

UPDATE 11:00 / Anamaria Prodan a reacţionat după gestul şocant făcut de Piţurcă la adresa soţului său: “Am toate motivele să fiu mîndră de soţul meu, care a apelat la un gest de normalitate într-o lume în care educaţia, profesionalismul şi civilizaţia ar trebui să facă totuşi diferenţa. Laurenţiu a făcut ce era dator să facă un om de onoare, un om civilizat, un om adevărat. Din păcate, s-a lovit de frustrarea unui individ strivit de setea caricaturală de măreţie şi de lipsa profundă a celui mai elementar tip de educaţie. Probabil că acest om nu merită atenţia soţului meu şi nici atitudinea civilizată cu care românul Laurenţiu Reghecampf a încercat să-l trateze pe pretendentul la consideraţie publică, compatriotul VP, într-o zi sfîntă pentru noi toţi românii. La mii de kilometri depărtare, civilizaţia, eleganţa şi atitudinea unui domn a făcut cinste României în timp ce imaturitatea, frustrarea şi lipsa de educaţie a unui om incapabil de transformări au pătat o zi atît de importantă. E drept, nu poţi avea pretenţii de la acest individ pe care toată presa l a prezentat ca trişor de casino, individ care şi-a bătut pur şi simplu joc de familia sa, şi-a distrus amanta( Şi-a expus mama propriului copil unui întreg scandal mediatic) nu a vrut să-şi recunoască nici măcar propriul copil decît în urma deciziei unui tribunal. Soţul meu nu avea nevoie de acest gest pentru a fi luat în seamă, iubit, aprobat, respectat şi pomenit de români. Dar a ales să-l facă pentru că este om profund normal. Iar gestul său va fi apreciat ca atare într-o lume care-mi place să cred că e încă una normală. Sînt tare mîndră de Soarele meu!”

UPDATE 22:26 / După meci, Laurenţiu Reghecampf a decis să meargă la Victor Piţurcă şi să îl salute. Însă, fostul selecţioner nu l-a băgat în seamă pe Reghe şi l-a lăsat cu mîna întinsă, cei de la stadion fiind uluiţi de gestul fostului selecţioner.

După meci, Laurenţiu Reghecampf a reacţionat dur pe o reţea de socializare printr-un mesaj prin care condamnă atitudinea fostului selecţioner: 

regheeeeee

Min.90+3: S-a încheiat meciul! Laurenţiu Reghecampf şi Victor Piţurcă nu s-au salutat la finalul meciului. Reghe a mers spre centrul terenului, în timp ce Piţi a preferat să plece la vestiare. 

piti

Min. 90: Se arată 3 minute suplimentare

Min. 87: Reghecampf a protestat la o decizie a arbitrului care nu a acordat un fault pentru Al Hilal şi este avertizat verbal de arbitrul francez

reghe

Min. 85: Cele două echipe par a fi mulţumite cu rezultatul de pe tabelă, niciuna dintre echipe nu se aruncă în atac

Min. 80: Al Hilal forţează atacul, ne aşteaptă 10 minute de foc. Al Ittihad stă bine în teren

Min. 70: În continuare 0-0, Al Ittihad nu a pus în pericol poarta oaspeţilor pînă acum

Min. 61: Mihai Pintilii este schimbat, cel mai probabil, Reghe nu a vrut să rişte o eliminare a românului, care avea cartonaş galben

Min. 50: Abid are o nouă şansă uriaşă. Şutul său din unghi este respins de portar 

Loading the player…

Min. 47: Al Abid de la oaspeţi ratează o ocazie foarte bună din careul mic

Min. 46: Al Hilal începe mai bine repriza, însă şutul lui Al Qahtani trece peste poartă

START în repriza secundă. Aşteptăm mai multă acţiune pe teren, după o primă repriză modestă

Min. 45: PAUZĂ la Jeddah. Al Hilal a fost mai periculoasă, însă meciul e sărac în ocazii de poartă

Min. 41: Al Hilal ratează din nou o şansă bună de contraatac după o pasă aiurea a lui Al Faraj

Min. 40: Mihai Pintilii este avertizat pentru faulturi repetate. A făcut vreo 7 în această repriză

Min. 38 Piţurcă e nemulţumit de faptul că jucătorii săi pierd destul de repede posesia şi gesticulează la marginea terenului: 

piti

Min. 31: O nouă şansă bună pentru Al Hilal, însă Ittihad se apără bine. Oaspeţii pun mai multă presiune

Min. 25: Meciul s-a mai liniştit, cele două echipe construiesc greu

Min. 18: Oaspeţii sînt mai periculoşi, Al Dawsari ratează o situaţie bună

Min. 12: Meci încins pe teren, jucătorii ambelor echipe joacă la sacrificiu

Min. 7: În ultimele minute, echipa lui Reghe a echilibrat jocul 

Min. 5: Saud ratează o ocazie mare pentru Al Hilal. Şutul său trece puţin pe lîngă 

Loading the player…

Min. 2: Al Ittihad s-a aşezat în jumătatea adversă de teren

START DE MECI! Atmosferă electrizantă la Jeddah!

18:42 / Echipele intră pe teren în acest moment

djdjdjdj

18:39 / Startul este amînat cu cîteva minute, atmosferă de mare meci pe stadion: 

ittihad

alhhh

UPDATE 18:37 / Echipele de start în Al Hilal – Al Ittihad: 

dddk

UPDATE 18:32 / Mihai Pintilii e titular, organizatorii pregătesc o coregrafie superbă pe teren: 

pinti

UPDATE 18:30 / Atmosferă impresionantă pe stadion cu 5 minute înainte de meci: 

Loading the player…

UPDATE 18:19 / În direct la FANATIK SHOW, Ilie Balaci a vorbit despre situaţiile celor doi antrenori în cazul în care unul dintre ei pierde derby-ul: “Cine pierde, poate fi demis, pentru că ar avea probleme şi cu lotul. Şi la egal ar putea dispărea unul dintre ei. Dacă Reghe pierde meciul, toată lumea îşi va aminti că a pierdut Liga Campionilor în faţa unui adversar slab, dar şi şansele la titlu scad foarte mult. Al Hilal este favorită, dar şi Piţurcă are deja două înfrîngeri de cînd a venit“.

UPDATE 18:14 / Suporterii lui Al Hilal fac o atmosferă de senzaţie pe stadion: 

Loading the player…

UPDATE 18:08 / Televiziunea care transmite meciul a realizat un promo de senzaţie pentru meciul dintre Al Ittihad şi Al Hilal: 

UPDATE 17:55 / Atmosferă extraordinară pe stadion cu 40 de minute înainte de meci: 

Loading the player…
Loading the player…

UPDATE 17:27 / Arbitru de Liga Campionilor la derby-ul din Arabia Saudită. Francezul Stephane Lannoy va arbitra meciul dintre Al Ittihad şi Al Hilal:

dkdkdk

al hilal arbitru

FOTO / Ce a păţit REGHE înaintea meciului (VEZI DETALII AICI)

UPDATE 16:12 / Au mai rămas ceva mai mult de două ore pînă la începutul meciului. S-a aprins deja nocturna şi aproximativ 20.000 de oameni sînt deja pe stadionul din Jeddah:

Loading the player…

UPDATE 15:10 / Laurenţiu Reghecampf a avut o abordare total diferită faţă de Piţurcă adversarul său de astăzi. În timp ce Piţi şi-a dus elevii în mall pentru relaxare, Reghe a avut programat un antrenament uşor înaintea partidei de diseară.

UPDATE 14:40 / Victor Piţurcă a vrut ca jucătorii săi să se relaxeze înaintea meciului cu Al Hilal, motiv pentru care şi-a dus astăzi elevii într-un mall din Jedah. Decizia i-a încîntat pe fani, care au avut ocazia să ia autografe de la favoriţii lor.

UPDATE 14:03 / Bătaie pe bilete la Jeddah pentru meciul dintre Al Ittihad şi Al Hilal. Cu doar patru ore înainte de startul meciului, suporterii formaţiei gazdă stau la cozi uriaşe pentru a-şi procura tichetele de acces. Peste cinci ore au fost nevoiţi unii suporteri să stea la coadă, iar spiritele s-au încins în ultimele minute, din cauză că mulţi dintre fani se tem că nu vor mai prinde bilete pentru această partidă de maxim interes.

UPDATE 12:05 / Reghe a fost invitat de însărcinatul cu afaceri al Ambasadei României in Arabia Saudită, Mihai-Constantin Coman, pentru a sărbători ziua României. Reghe a tăiat două torturi pe care era scris: “La mulţi ani, români” şi “La mulţi ani, România”

UPDATE 10:00 / Al Hilal şi Laurenţiu Reghecampf au fost primiţi regeşte de fanii lor chiar la Jeddah, la aeroport! Sute de suporteri au cîntat şi au scandat numele tehnicianului, blocînd aeroportul din oraşul echipei lui Victor Piţurcă.

UPDATE 9:39 / Victor Piţurcă a oferit şi el declaraţii legate de partida pe care Al Ittihad o va disputa împotriva lui Al Hilal.

Este un meci foarte dificil, deoarece întîlnim o echipă foarte puternică, mereu între primele din campionat. Este un derby şi sîntem pregătiţi. Am avut ceva probleme din cauza faptului că unii jucători care au venit de la echipele naţionale erau obosiţi şi nu în cea mai bună formă. Cred însă că lucrurile vor fi puse la punct la ora de start a meciului. Nu avem nimic de pierdut, însă vom lupta să cîştigăm pentru suporterii noştri. Următoarea perioadă este una foarte importantă. Ne aşteptă multe meciuri tari în această lună, sper să fim la înălţime“, a declarat Victor Piţurcă la conferinţa de presă.

UPDATE 9:20 / Laurenţiu Reghecampf a oferit aseară ultima declaraţie înainte de meciul cu Al Ittihad, care va avea loc diseară, de la ora 20:30.

Este un meci foarte important pentru noi. Jucătorii cunosc foarte bine această rivalitate, iar mie mi-au plăcut mereu aceste derbyuri. La Steaua am avut rezultate foarte bune în aceste meciuri, sper să păstrez tradiţia şi aici. Din păcate avem foarte mulţi jucători accidentaţi, pe care nu i-am putut recupera pentru acest meci. Sînt, totuşi, încrezător că putem face un meci bun şi să obţinem victoria”, a declarat Laurenţiu Reghecampf la conferinţa de presă“, a spus Reghecampf la conferinţa de presă.

Capture

Laurenţiu Reghecampf şi Victor Piţurcă se vor înfrunta azi, 1 decembrie, ora 18:35, chiar de Ziua României, pentru prima dată din postura de antrenori, în Al Ittihad-Al Hilal. Cele două echipe au una dintre cele mai aprige rivalităţi din Asia, dar punctul de maxim interes va fi disputa dintre cei doi antrenori români. Reghe şi Piţi s-au atacat şi ironizat în multe rînduri în ultima perioadă, iar disputa dintre ei este una foarte veche. Datează de acum 14 ani, cînd Piţurcă era antrenorul lui Reghecampf la Steaua. Cu ajutorul unor surse care au asistat la întreaga scenă, FANATIK.RO vă prezintă povestea care trimite partida de la Jeddah într-o cu totul altă dimensiune.

Cît a cerut Federaţia de Fotbal din Arabia Saudită televiziunilor din România pentru transmiterea partidei Al Ittihad şi Al Hilal

Cearta care a declanşat războiul

La începutul sezonului 2000-2001, Victor Piţurcă era în relaţii foarte bune cu Giovani Becali. Pentru a-i face un serviciu prietenului său, Piţi le-a transmis jucătorilor că trebuie să-şi facă toţi contracte de impresariat cu firma fraţilor Becali. Fotbaliştii nu au ezitat şi i-au urmat doleanţa în următoarele zile. Piţurcă a fost mulţumit de acest lucru doar cîteva săptămîni. Apoi, fostul selecţioner a avut un scandal de proporţii cu Ioan şi Victor Becali, iar între ei a urmat un război de mulţi ani. Primul lucru la care s-a gîndit Piţurcă pentru a-i taxa pe cei doi fraţi a fost să le transmită jucătorilor să rupă contractele pe care aceştia tocmai le semnaseră la cererea lui.

Nu a vrut să renunţe la Giovani

Nici un jucător impresariat de Giovani şi Victor nu mai are ce căuta la Steaua. Rupeţi imediat contractele dacă vreţi să mai continuaţi aici“, a fost mesajul lui Piţurcă în vestiar, susţin sursele FANATIK.RO. Chiar dacă nu le-a picat deloc bine, jucătorii au preferat să nu comenteze, ştiind că antrenorul lor este răzbunător la astfel de reacţii. Singurul care a avut curajul să ia atitudine a fost chiar Laurenţiu Reghecampf: “Abia am semnat contractele astea! Nu avem cum să le rupem aşa, pur şi simplu. Am semnat nişte acte, nu e chiar aşa simplu“. Furios că a fost înfruntat, Piţurcă l-a dat imediat afară pe Reghecampf de la Steaua. Giovani Becali l-a dus pe fundaşul de bandă la Energie Cottbus, în Bundesliga. Este episodul care i-a transformat pe Piţurcă şi Reghecampf în duşmani de-a lungul timpului.

“Cine pierde acest meci este în pericol”

Grigore Sichitiu este unul dintre românii care cunosc cel mai bine fotbalul din Golf. Acesta a explicat cît de importantă este această partidă pentru toată lumea din Arabia Saudită şi cît de mult poate schimba modul în care sînt priviţi antrenorii. Raportînd la România, partida dintre Al Hilal şi Al Ittihad se aseamănă cu una dintre Steaua – Dinamo sau Dinamo – Rapid. Al Hilal este echipa coroanei, a regelui, este susţinută de prinţi, şeici, în timp ce Al Ittihad este clubul oamenilor de afaceri. Nu are prinţi, nu are susţinere politică. Eu şi Iordănescu am fost la ambele formaţii şi am cîştigat trofee cu ambele echipe. Am jucat şase astfel de partide. În clipa de faţă, mai bună, mai cu experienţă, este echipa lui Reghe, în timp ce formaţia lui Piţi este una de avînt, una cu jucători tineri, dornici de afirmare. Părerea mea este că Al Hilal porneşte cu prima şansă. Momentan, cei doi sînt văzuţi foarte bine. Piţi nu a avut, deocamdată, ce arăta, a pierdut o partidă de genul celei pe care Steaua a pierdut-o acasă cu Ceahlăul. Iar Reghe e rănit, vine după eşecul din Cupa Campionilor. Amîndoi vor să-şi refacă poziţia. O înfrîngere ar fi cu repercusiuni incredibile pentru Piţi sau Reghe. Nu va fi bine deloc pentru cel care va pierde. Este la fel ca în cazul din România, cu Dinamo şi Rapid. În anii 80, giuleştenii puteau bate Dinamo şi să piardă celelalte partide. Le era iertat tot. Aşa este şi între Al Ittihad şi Al Hilal. Cîştigi acest meci eşti sus. Dacă nu baţi, e greu”, a declarat Grigore Sichitiu pentru FANATIK.RO.

Meciul nu este transmis în România

Meciul marilor orgolii din Arabia Saudită nu va putea fi văzut în România. Televiziunile au încercat să negocieze pentru a avea partida în grilă, dar s-au lovit de refuzul arabilor, care nu au vrut să scadă pretenţiile foarte ridicate: 50.000 de euro. ”Este o sumă fixă, nu e negociabilă, aşa că nu s-a bătut palma”, au dezvăluit sursele FANATIK.RO. În atare condiţii, nici o televiziune din România nu a achiziţionat drepturile TV pentru marele meci Al Ittihad – Al Hilal.

Reghe: “Nu am ce vorbi cu Piţurcă”

Laurenţiu Reghecampf a declarat zilele trecute că nu are nimic de vorbit cu Victor Piţurcă, dar şi că nu are nimic de împărţit cu fostul selecţioner. “Cred că am trecut peste şocul ratării Ligii Campionilor Asiei. Sper să nu mai trecem prin aşa ceva. Avem cîteva probleme la echipă, de sănătate mă refer, însă în ciuda acestui fapt vrem să cîştigăm la Jeddah. Cu oricine jucăm, noi trebuie să cîştigăm. Al Hilal este o echipă precum Steaua, care nu poate juca decît la victorie. Este un meci foarte greu, mai ales că cei de la Al Ittihad au avut timp să pregătească mai bine partida cu noi, au mers şi într-un cantonament în Dubai, de aceea consider că ei au un avantaj. Presa de aici nu vorbeşte despre duelul dintre mine şi Piţurcă, că nu avem de împărţit decît nişte puncte. Nu am vorbit cu Piţurcă de cînd a venit aici, nici nu avem ce vorbi“, a spus Laurenţiu Reghecampf la Look TV.

De partea cealaltă, Victor Piţurcă păstrează tăcerea. De cînd a trecut la Jeddah, nu a oferit nici o declaraţie pentru presa din România.