News

O primărie din Satu Mare nu vrea să îi retragă titlul de cetățean de onoare lui Liviu Dragnea

29.08.2019 | 17:52
O primarie din Satu Mare nu vrea sa ii retraga titlul de cetatean de onoare lui Liviu Dragnea

Chiar dacă Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în urma dosarului angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, numele său încă „bântuie” primarii PSD din mai multe localități. Astfel, mai multe orașe și comune din Teleorman i-au acordat lui Dragnea titlul de cetățean de onoare. Interesant este însă că aceeași distincție a primit-o fostul președinte PSD și din partea unui oraș aflat în cealaltă parte a țării. Este vorba despre Negrești – Oaș, din județul Satu Mare. În această localitate, opoziția încearcă să îl lase pe Dragnea fără această distincție, dar nu are parte de mare succes.

Liviu Dragnea, cetățean de onoare în orașul Negrești-Oaș din Satu Mare

Liviu Dragnea a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Negrești-Oaș din județul Satu Mare grație prieteniei cu primarul orașului, Aurelia Fedorca. După condamnarea definitivă primită de Liviu Dragnea, consilierii locali din partea PNL au cerut ca această titulatură să fie retrasă. Însă primăria orașului refuză să facă acest demers.

Motivul pentru care acest lucru se întâmplă este dat de faptul că cei care au solicitat retragerea distincției acordate lui Liviu Dragnea nu au atașat și sentința prin care liderul PSD a fost condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive din Teleorman, alături de motivarea instanței.

Liviu Dragnea va rămâne cu titlul de cetățean de onoare al orașului Negrești - Oaș din județul Satu Mare
Liviu Dragnea va rămâne cu titlul de cetățean de onoare al orașului Negrești – Oaș din județul Satu Mare *foto: liberinteleorman.ro

Ce spune opoziția despre faptul că primăria Negrești-Oaș nu îi retrage titlul lui Liviu Dragnea

Consilierii locali PNL susțin că primăria din Negrești-Oaș comite un abuz prin faptul că refuză să retragă titlul de cetățean de onoare unui personaj condamnat definitiv. „Nu ne așteptam la o asemenea atitudine. Trebuie să vă spun că Liviu Dragnea e cetățean de onoare doar pe fondul relațiilor apropiate cu primărița noastră, nu pentru că ar fi făcut vreo chestiune de onoare pentru comunitatea noastră. Suntem puțini consilieri locali care cerem acest lucru, pentru că primăria e roșie și uite așa se repetă povestea din Teleorman și la Satu Mare”, a spus Cornelia Fedorca, consilier local al liberalilor, pentru liberinteleorman.ro.

Aceștia au primit un document din partea primăriei din Negrești-Oaș, prin care se precizează că detaliile dosarului de pe portalul Inaltei Curți de Casație și Justiție nu sunt suficiente pentru retragerea acestui titlu de onoare al lui Dragnea: „Referitor la adresa depusă la Primăria Orașului Negrești-Oaș, prin care ne solicitați elaborarea unui proiect de hotărâre privind retragerea titlului de cetățean de onoare al orașului acordat domnului Dragnea Liviu Nicolae, prin prezenta vă comunicăm faptul că documentele anexate la adresă, respectiv detalii dosar de pe portalul Înaltei Curți de Casație și Justiție nu sunt documentele necesare pentru retragerea titlului…. (….) Să ne prezentați sentințe judecătorești definitive și irevocabile pronunțate în dosarele respective”, se arată în răspunsul primăriei Negrești-Oaș la solicitarea consilierilor locali PNL.