Life

Locul de poveste din Europa. Românii ar putea lua bani ca să stea aici

Locul de basm din Europa în care autoritățile îi plătesc pe cei care vor să de mute. Și românii pot profita de această oportunitate.
20.10.2023 | 15:11
Locul de poveste din Europa Romanii ar putea lua bani ca sa stea aici
Locul superb din Europa unde oamenii primesc bani pentru a se muta. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cine visează are acum să se mute din țară și să trăiască o viață ca în filme, are acum oportunitatea de a-și achiziționa o locuință în Italia. Într-un oraș superb, autoritățile plătesc oamenii pentru a crește numărul locuitorilor.

Locul de poveste din Europa unde oamenii sunt plătiți să se mute

Cei care iubesc Italia sau au admirat-o în filmele vechi, au acum ocazia să se mute într-un orășel superb, tradițional, cu peisaje de basm. Locul se numește Petralia Soprana și este situat în Sicilia, o locație turistică foarte apreciată.

ADVERTISEMENT

Autoritățile oferă celor care vor să se mute aici suma de 5000 de euro și asta pentru că în ultimii ani populația a scăzut considerabil. Aici, tradiția italiană a rămas încă vie, oferind doritorilor șansa să trăiască așa cum au visat mereu.

Imaginea de ansamblu este și ea una greu de trecut cu vederea și poate cuceri pe oricine încă de la primul pas. Cu toate acestea, doar 3000 de locuitori au mai rămas în acest loc.

ADVERTISEMENT

Mulți au plecat către orașele mai mari, astfel că acum 50 de locuințe au rămas goale. Statul își dorește să schimbe asta, motiv pentru care le oferă ajutor financiar persoanelor care vor să cumpere și să renoveze o casă în Petralia Soprana.

Oportunitate de neratat pentru români

Însă nu doar în Italia există astfel de oportunități. Românii au acum șansa să-și achiziționeze o adevărată afacere, la un preț foarte mic, într-un loc foarte apreciat de turiștii de la noi din țară și nu numai.

ADVERTISEMENT

Mai exact, zeci de pensiuni situate în zona a Bran-Moieciu au fost puse la vânzare pentru sume nu foarte mari. Acestea au scăzut chiar și cu 200.000 de euro, devenind accesibile pentru multe persoane.

Astfel că, românii care își doresc să dezvolte o afacere în domeniul turismului pot profita de această oportunitate acum și își pot achizițiuna un loc deja construit și amenajat.

ADVERTISEMENT

De altfel, deja au început pregătirile pentru vacanțele din sezonul rece. Hotelierii din Poiana Brașov pregătesc totul pentru sosirea turiștilor, atât locurile de cazare, dar și pârtiile care se vor deschide în scurt timp.

ADVERTISEMENT
Tags: