Fotbal intern

Lorena, acuzaţii dure după moartea lui Ilie Balaci. “O prostie! Doamna ministru a urmărit să îşi facă reclamă!”

26.10.2018 | 09:11
Lorena acuzatii dure dupa moartea lui Ilie Balaci O prostie Doamna ministru a urmarit sa isi faca reclama

Lorena, fiica lui Ilie Balaci, a lansat o serie de acuzaţii dure după moartea fostului internaţional român. “Minunea Blondă” a decedat la vârsta de 62 de ani, după ce a suferit un stop cardio respirator, iar Lorena a atacat-o pe Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, pentru modul în care a gestionat situaţia şi pentru că a cerut anchetă.

Lorena Balaci a dezvăluit cum a murit Ilie Balaci şi care au fost ultimele cuvinte ale fostului jucător al Craiovei Maxima. Mai mult, tânăra susţine că familia Balaci nu a cerut examenul medico-legal şi că “Minunea Blondă” nu se afla în evidenţa medicului de familie cu vreo boală.

Acuzaţii dure ale Lorenei Balaci după moartea fostului internaţional Român

“S-au spus multe minciuni, în aceste zile. Vreau să treacă 9 zile de doliu, poate chiar 40, apoi să le spun pe toate. S-a spus că familia ar fi cerut autopsia şi examenul medico-legal. Nu a cerut familia acest lucru, aşa e procedura. Peste un timp, ar fi putut apărea cineva care să spună că i s-a pus ceva în apă şi că a fost omorât cu premeditare. Iar Parchetul ar trebui, într-un astfel de caz, să se autosesizeze şi să deschidă un dosar. Am terminat „Dreptul” și știu că pot apărea astfel de situații. Făcându-se autopsia și stabilindu-se cauza morții, se înlătură orice suspiciune, fiind vorba despre o persoană publică”, a spus Lorena Balaci pentru libertatea.ro.

Nu era în evidența medicului de familie cu vreo boală. Făcea control medical din trei în trei luni. Tata a fost operat de amigdale. Și le-a scos la 17 ani și avea o problemă ori de câte ori bea ceva rece. I se irita traheea. Și atunci, în dimineața aia, a crezut că este vorba despre același lucru.  Tata vorbea mult, de felul lui. A sunat-o pe doamna doctor și i-a zis: ‘Mă doare un pic gâtul’ tocmai pentru că vorbise mult în seara de dinainte. I s-a răspuns, fiind prieteni de familie: „Ilie, sunt în chiloți”! La care tata, glumeț cum îl știți, îi răspunde: „Ce face ăla, te mai ține în chiloți”? „Acum mă îmbrac și vin””, i-a mai zis doamna doctor. Până să ajungă dânsa acasă la tata, SMURD-ul era acolo, doctorii îl resuscitau. 

Ilie Balaci, fostul jucător al Craiovei Maxima care a murit la vârsta de 62 de ani
Ilie Balaci, fostul jucător al Craiovei Maxima care a murit la vârsta de 62 de ani

Ce i-a spus Ilie Balaci mamei sale înainte să moară

…despre cum a murit Ilie Balaci: “Auzi, că ar fi murit în brațele mamei sale. Bunica este o femeie de 80 de ani. Care ceai cu lămâie? Tata nu bea ceai, ci doar cafea! Bunica i-a zis: „Liuță, îți fac o cafea”? Iar el i-a răspuns: „Parcă nu m-aș trezi. Aș mai sta în pat”. SMURD-ul a venit la 4 minute de la apel. Echipat cum trebuie. Vorbim de SMURD, nu vreo Ambulanță de județ. Mai repede de 4 minute însemna să se teleporteze oamenii aceia! Dacă este o instituție în țara asta în care am încredere, aia este SMURD! Oamenii ăia s-au luptat două ore cu Dumnezeu, ca să-l țină pe tata pe lumea asta! L-au intubat, au făcut tot ce a fost omenește posibil. Am aflat ulterior că elicopterul era pregătit, ca să îl aducă la București, în caz că îl stabilizau și putea fi transportat.”

…atac la ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: “Nu mă faceți să vorbesc aiurea, că-mi vin toate cuvintele urâte! Doamne, ce prostii a putut spune doamna aceasta! Noi, familia, n-am cerut nicio anchetă. Dacă i-aș întâlni pe doctorii aceia de la SMURD, i-aș strânge în brațe și le-aș mulțumi. Au făcut tot ce s-a putut. Când a decis să deschidă ancheta respectivă, doamna ministru a urmărit să-și facă reclamă, să se spună că muncește. Să vadă lumea că lucrează! Mai bine s-ar ocupa de problemele reale din Sănătate, că pleacă lumea cu bacterii din spitale. Nici măcar nu cred că știe cine a fost Ilie Balaci.”

“Am vrut să-l sun, dar m-am răzgândit!”

…care a fost ultima discuţie pe care a avut-o cu Ilie Balaci: “Vorbeam la două zile. Vineri seară (n.r. – Ilie Balaci a decedat duminică dimineață), pe la 22.30, l-am sunat. I-am povestit ce am făcut, chestii de familie. Mi-a răspuns: „Fă, nebuno, nu mă mai suna noaptea, că mă sperii”! El, care oricum nu se culca devreme. Apoi, sâmbătă seara, pe la 22.25, m-am uitat intenționat la ceas, am vrut să-l sun, dar m-am răzgândit. Zic: „L-am speriat aseară, n-o mai fac și acum”!”