ADVERTISEMENT
News

Lovitură dură pentru USR! Un lider important al partidului și-a anunțat demisia: „De mai multă vreme asist la agonia USR”

Autor: Bogdan Solomon | 06.07.2020 | 23:50
Lovitură dură pentru USR! Un lider important al partidului și-a anunțat demisia: „De mai multă vreme asist la agonia USR”
USR-ul lui Dan Barna pierde un nou membru important. Vicepreședintele Raluca Amariei și-a anunțat demisia. Sursa foto: hepta.ro

Săptămâna a început cum nu se putea mai prost pentru Uniunea Salvați România. Formațiunea politică aflată sub conducerea lui Dan Barna a pierdut unul dintre cei mai importanți membri ai săi, pe Raluca Amariei, fost vicepreședinte și lider al filialei Sibiu.

ADVERTISEMENT

Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, aceasta și-a anunțat demisia, motivându-și gestul prin faptul că USR nu mai este la fel de credibilă în ochii electoratului românesc. În plus, aceasta susține că dialogul constructiv a fost înlocuit în interiorul partidului cu o abordare de tipul „cine nu e cu noi e împotriva noastră”.

Totodată, Amariei afirmă că a luat această decizie acum, înaintea alegerilor locale, pentru că nu mai avea puterea să-și privească în ochi susținătorii și să le transmită că USR reprezintă alternativa. Potrivit spuselor sale, în loc să propună un nou mod de a face politică în România, formațiunea „se contaminează încet-încet cu metehnele partidelor vechi: demagogie, promovarea persoanelor obediente în dauna celor competente, marginalizarea și eliminarea vocilor disidente”.

ADVERTISEMENT

Raluca Amariei a demisionat din USR! Fostul vicepreședinte al partidului condus de Dan Barna lansează acuzații dure

De mai multă vreme asist la agonia USR ca formaţiune politică credibilă pentru electoratul românesc.
Am intrat în politică în 2016 împreună cu alți oameni care nu mai făcuseră politică. Am pornit într-o vară cu un partid care exista numai în București și în câteva luni, prin implicarea entuziastă a membrilor noi din toată țara și din Diaspora am câștigat încrederea a peste 600 de mii de români, devenind al treilea partid din țară.

Dar de-atunci ceva s-a defectat în USR. Nu ştiu ce mecanisme, ce mişcări, ce jocuri, ce “agende” au făcut ca partidul construit pe democrație, transparență și meritocrație să devină un fel de partid, unde se dictează şi se votează pe o singură voce, unde dialogul constructiv a fost înlocuit cu “cine nu e cu noi e împotriva noastră” şi unde vocile care denunță nereguli sau doar exprimă public păreri personale sunt reduse la tăcere ori, simplu, eliminate din partid.

ADVERTISEMENT

În mandatul meu de doi ani ca vicepreședinte am văzut de aproape cum partidul altfel, în loc să impună un mod nou de a face politică, se contaminează el însuși, încet-încet, cu metehnele partidelor vechi: demagogie, promovarea persoanelor obediente în dauna celor competente, marginalizarea și eliminarea vocilor disidente, fentarea democrației interne prin „autobuze” cu membri care apar doar la alegeri, boicotarea consultărilor interne sau a mecanismelor de decizie statutare, folosirea sesizărilor ca instrument de eliminare a opozanților în timp ce sesizările la adresa apropiaților conducerii sunt ținute fără termen la sertar, promovarea tacită a unor persoane cu probleme de integritate, ba chiar a unui extremist iresponsabil plantat direct în urechea președintelui pe post de consilier.

Mai mult, am asistat la îndepărtarea de spiritul USR ca Uniune în care oameni cu convingeri doctrinare diferite puteau coexista și colabora în interesul comunității și al țării. Înlocuirea acestui spirit cu iacobinismul radical, copierea unor forme fără fond din zona stângii occidentale și promovarea unor mesaje jignitoare la adresa majorității românilor au adus USR, pe bună dreptate, eticheta de partid neomarxist, chiar dacă se autointitulează “de dreapta”.

Nu poți „moderniza” România negându-i rădăcinile, identitatea națională și valorile, desconsiderându-i pe cei care te-au votat și pretinzând arogant că-i „educi”. Am decis să plec, să părăsesc acest partid, care nu mai e nici pe departe partidul la a cărui construcție am contribuit.

De ce abia acum? Pentru că se apropie alegerile, oamenii din jurul meu caută o alternativă curată la clasa politică, iar eu nu mai pot să le spun privindu-i în ochi, ca acum patru ani, că USR ar putea fi aceea. Dragi prieteni, colegi, susținători din interiorul sau din afara partidului, vă mulțumesc.

Au fost 4 ani in care ați avut încredere în mine, în care v-am cerut sprijinul și mi l-ați acordat, mi-ați dat energie și am învățat multe de la voi. Vă rog în continuare: nu renunțați la visul de a face bine (în) România!”, a scris Raluca Amariei pe contul personal de Facebook.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!