Fotbal international

Ludogoreţ, pas important spre grupele Europa League. Moţi şi Keşeru titulari

23.08.2018 | 22:32
Ludogoret pas important spre grupele Europa League Moti si Keseru titulari

Campioana Bulgariei, Ludogoreţ Razgrad, a făcut joi seară un pas important spre grupele Europa League. A câştigat cu 1-0 în deplasare, în Georgia, pe terenul lui Torpedo Kutaisi, gol marcat de Wanderson în al doilea minut de prelungiri al primei reprize. Cu acest rezultat Ludogoreţ are o misiune facilă la retur, peste o săptămână şi dacă nu a reuşit să ajungă anul acesta departe în play-off-ul de Champions League, iat-o aproape intrată în grupele celei de-a doua competiţii europene intercluburi.

https://www.youtube.com/watch?v=Bn_piHMg8xw

Cei doi internaţionali români, Cosmin Moţi şi Claudiu Keşeru au început meciul jucat de bulgari într-o formulă foarte ofensivă 4-3-3. Moţi, imperial în centrul apărării, a colecţionat şi un cartonaş galben, după ce în meciul din turul precedent s-a luat la bătaie cu un adversar în meciul retur din Bosnia, cu Zrinjski. Claudiu Keşeru a fost omul din centrul liniei de atac, dar el nu a rămas pe teren până la final, fiind înlocuit în minutul 80 cu Lukoki.

Ludogoreţ, pas important spre grupele Europa League. Sunt obişnuiţi cu cupele europene

Antrenată în acest sezon de brazilianul Paulo Autori, Ludogoreţ a produs o mare surpriză în al doilea tur preliminar al Champions League, dar o surpriză negativă pentru fani, fiind eliminată de campioana Ungariei, MOL Vidi,după 0-0 acasă şi 0-1 în Ungaria, dar cu amendamentul că Ludogoreţ a jucat în zece din minutul 29. Bulgarii au rămas în Europa, trecând în preliminarii de Europa League. În turul 3 calificare destul de dificilă în faţa lui Zrinjski, după 1-0 acasă şi 1-1 în Bosnia şi Herţegovina, dar golul gazdelor a venit în minutul 92. Calificarea în play-off a fost adusă de români, Cosmin Moţi marcând golul victoriei în meciul de acasă şi Claudiu Keşeru în deplasare.

La Ludogoreţ a ajuns zilele trecute un alt jucător din Liga 1 Betano. Pentru numai 500.000 de euro Dinamo a acceptat să se despartă de unul dintre cei mai buni jucători ai săi, mijlocaşul sud-african May Mahlangu, care, cu siguranţă, va întări compartimentul median al bulgarilor.

Ludogoreţ, ca Juventus, şapte titluri consecutive

Ludogoreţ are şapte titluri de campioană, câştigate consecutiv din sezonul 2011-2012 şi are două prezenţe în grupele Champions League şi două în grupele Europa League, de unde a reuşit de fiecare dată să ajungă în primăvara europeană. În 2015 a fost momentul de vârf, calificare în 16-imile Europa League, după o senzaţională calificare în faţa lui Lazio, 3-3 şi 1-0. În sezonul trecut Ludogoreţ nu a reuşit să ajungă în grupele Champions League, fiind eliminată, dramatic, în turul 3 de israelienii de la Hapoel Beer Sheva, 0-2 şi 3-1, golul din deplasare a fost fatal bulgarilor care au trecut în Europa League, unde au ajuns în grupe.

Ludogoreț, pas important spre grupele Europa League. Cosmin Moţi 90 de minute, Claudiu Keşeru 80. Altă fază din meci
Ludogoreț, pas important spre grupele Europa League. Cosmin Moţi 90 de minute, Claudiu Keşeru 80

O grupă grea, cu Braga, Istanbul Basaksehir şi Hoffenheim, bulgarii terminând pe locul 2 şi mergând din nou în primăvară. Unde însă Milan a fost mult prea puternică şi a pus stop aventurii lui Ludogoreţ în Europa. Care însă şi în acest an va ajunge în grupele Europa Legue, ceea ce este foarte bine pentru un club din Bulgaria, Ludogoreţ fiind o formaţie plină de jucători străini, dintre care mulţi brazilieni. Însă cei doi români, Moţi şi Keşeru sunt puncte fixe, primul fiind idol pe viaţă după acea calificare incredibilă în faţa FCSB la lovituri de departajare, când portarul de conjunctură Moţi a parat două execuţii ale FCSB.