Fotbal international

Lupescu, jos pălăria în fața lui Cristi Chivu! “Are un potenţial extraordinar! Va reuşi cu siguranţă”

02.01.2019 | 12:30
Lupescu jos palaria in fata lui Cristi Chivu Are un potential extraordinar Va reusi cu siguranta

Ionuț Lupescu îşi scoate pălăria în fața fostului căpitan al echipei naționale, Cristi Chivu! Lupescu îl laudă pe acesta pentru decizia de a se apuca de antrenorat, și mai ales pentru faptul că nu s-a ferit să înceapă meseria de la grupele de copii și juniori. Fostul candidat la șefia FRF crede că experiența îl va ajuta mult pe Chivu care va avea, în curând, posibilitatea să antreneze și la un nivel mai avansat.

“Eu pe Cristi l-am luat acum doi ani de zile ca observator tehnic când eram la UEFA, prima dată pentru Europa League, apoi pentru Champions League, să analizeze meciurile. Şi vedeam cum de la meci la meci creştea şi tot ce spunea, cum vedea meciurile, mi-am dat seama că are potenţial extraordinar ca el să ajungă şi în această meserie de antrenor. Dar nu era hotărât. Nu era hotărât şi cred că şi acum încă e în faza în care testează dacă îi place sau nu îi place. Şi cred că a făcut un lucru extraordinar de bun, după ce a făcut şcoala la Coverciano, să ia o echipă de juniori”

Lupescu, jos pălăria în fața lui Cristi Chivu! Cristi Chivu,Mircea Lucescu si Ionut Lupescu in cadrul Adunarii Generale a FRF, desfasurata in Sala Nicolae Dobrin de la sediul Federtiei Romane de Fotbal din Bucuresti, mircuri 18 aprilie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Cristi Chivu, Mircea Lucescu și Ionuț Lupescu la ultimele alegeri pentru șefia FRF

Lupescu, jos pălăria în fața lui Cristi Chivu!

”Să nu crezi că e uşor să lucrezi cu copiii, este un lucru foarte greu. În general, când vrei să testezi un antrenor, du-te şi spune-i să antreneze câteva zile o grupă de copii, să vedem cum reuşeşte el să transmită ceea ce vrea copiilor, care sunt… fiecare face ce vrea. Deci nu este uşor. Şi cred că experienţa asta este bună. Eu cred că putea să ia şi o grupă mai mare la Inter, dar a preferat să o ia mai de jos. Şi face un lucru foarte  bun, pentru că aşa îşi câştigă şi el experienţa. Şi va vedea în primul rând dacă îi place”, a declarat Ionuț Lupescu pentru Telekom Sport

Dacă ar fi câștigat alegerile la Federație, Lupescu l-ar fi văzut pe Cristi Chivu într-un alt rol. Eu îl vedeam pe Cristi… cred că era singurul care putea să facă acest lucru, să fie cel care reprezintă echipa naţională şi Federaţia, managerul echipelor naţionale. Mai ales că toată lumea îl cunoaşte în străinătate, este un băiat foarte inteligent, vorbeşte câteva limbi străine foarte fluent şi ştie ce vorbeşte în primul rând. Că sunt foarte mulţi care nu ştiu despre ce vorbesc. Le place să vorbească foarte mult, dar nu spun nimic. Eu îi doresc acum să îi placă această meserie. Sunt sigur că dacă va reuşi, se va duce să facă şi pasul următor pentru licenţa Pro, la Coverciano. Şi poate îl vom vedea în câţiva ani ca unul din noii antrenori, a adăugat Lupescu.

  • 75 de prezențe a avut Cristi Chivu în tricoul echipei naționale a României