Fotbal international

Bayern Munchen – PSG, în finala Ligii Campionilor! Bavarezii, calificare la scor. „Un vis devenit realitate“

19.08.2020 | 23:51
Bayern Munchen  PSG in finala Ligii Campionilor Bavarezii calificare la scor Un vis devenit realitate
ADVERTISEMENT

Bayern Munchen s-a calificat en-fanfare în finala Ligii Campionilor. Echipa lui Hans Flick a învins cu 3-0 pe Olympique Lyon în penultimul act şi va juca împotriva lui PSG în finala de duminică, programată la ora 22:00 pe stadionul Da Luz.

Serge Gnabry, de două ori, şi Robert Lewandowski au fost autorii golurilor bavareze, care duc Bayern în finala Ligii Campionilor după o pauză de 7 ani. În 2013, Bayern câştiga trofeul după o finală cu Dortmund.

ADVERTISEMENT

Bayern este cea mai în formă echipă din acest turneu Final 8 după ce a reușit să învingă cu 8-2 Barcelona în sferturi și a trecut fără emoții și de Lyon, cu 3-0. Francezii au eliminat în sferturi pe Manchester City.


UPDATE 20 august, 00:50 / Alphonso Davies, fundaşul stângă al lui Bayern Munchen, a oferit un scurt interviu la finalul partidei. „Vom juca împotriva lui PSG, o echipă foarte bună. Nu vom sărbători foarte mult, ne pregătim pentru finală. Pentru mine este un vis devenit realitate de a juca în finala Champions League. (n.r. – întrebat dacă a făcut schimb de tricouri cu Messi la finalul sfertului câştigat cu 8-2).Nu am luat tricoul lui Messi. Poate data viitoare, probabil acum era foarte supărat“.

ADVERTISEMENT

Lyon – Bayern Munchen 0-3 (Gnabry 18, 33, Lewandowski 88)

Min. 88. GOOOOOOOOOL Bayern! Lewandowski marchează cu capul şi Bayern face scor şi în semifinala cu Lyon.

Min. 80. GOL ANULAT Bayern! Coutinho a marcat, însă reluările arată că era în offside

Min. 57. OCAZIE URIAȘĂ Lyon! Același Ekambi ratează o ocazie mare de a reduce din handicap. Neuer are o intervenție superbă

ADVERTISEMENT

Start în partea secundă! 

Pauză! După primele 45 de minute Bayern conduce cu 2-0 și este cu un pas în finala de duminică.

Min. 33: GOOOOOOOL Bayern! Lewandowski ratează uluitor din fața porții, însă din spate a venit Gnabry și a trimis mingea în poartă.

https://twitter.com/RainingGoals/status/1296168618988679168

Min. 18: GOOOOOL Bayern! Gnabry deschide scorul cu un șut perfect de pe linia de 16 metri

https://twitter.com/LDNFootbalI/status/1296165172688482304

Min. 17: BARĂ Lyon! Șutul lui Ekambi lovește bara. Ocazii uriașe ratate de jucătorii francezilor

ADVERTISEMENT

Min. 4: OCAZIE URIAȘĂ ratată de Memphis Depay. Scăpat singur cu portarul, l-a depășit pe Neuer, însă a șutat în plasa laterală.

Start în a doua semifinală din Liga Campionilor

UPDATE, 19 august, ora 21:04 / Au fost anunţate echipele de start pentru Lyon – Bayern Munchen:

Lyon: Lopes – Marcelo, Denayer, Marcal – Dubois, Caqueret, Bruno, Aouar, Cornet – Ekambi, Memphis. Antrenor: Rudi Garcia.

Bayern Munchen: Neuer – Kimmich, Boateng, Alaba, Davies – Goretzka, Thiago – Gnabry, Muller, Perisic – Lewandowski. Antrenor: Hansi Flick.


UPDATE, 19 august, ora 19:15 / Bayern Munchen şi Lyon s-au mai întâlnit o dată în semifinalele Ligii Campionilor, iar francezii nu au amintiri prea plăcute. În sezonul 2009-2010, bavarezii s-au calificat în finală, pierdută în faţa lui Inter, după două victorii, 1-0 şi 3-0.

Chiar dacă Lyon avea o echipă puternică, în special în ofensivă, nu a avut nicio şansă în faţa nemţilor. În dubla cu Bayern Munchen, francezii au reuşit să şuteze de trei ori pe poarta bavarezilor.


UPDATE, 19 august, ora 16:11 / Rudi Garcia a prefaţat semifinala Lyon – Bayern Munchen. Antrenorul francezilor a susţinut că adversara nu are prea multe puncte slabe, dar a precizat că echipa bavareză nu este una perfectă.

“Ştim ce adversar avem, nu au prea multe puncte slabe, dar nu sunt perfecţi. Nu trebuie să ne uităm pe statistici, altfel mai bine stăm la hotel şi ne uităm la televizor. Pornim cu şansa a doua, dar totuşi am eliminat câteva echipe foarte bune”, a declarat Rudi Garcia.


UPDATE, 19 august, ora 14:32 / France Football a decis ca în 2020 să nu fie decernat Balonul de Aur, iar marele perdant este Robert Lewnadowski. Atacantul lui Bayern Munchen este într-o formă de zile mari, însă a anunţat că nu s-a gândit la acest premiu.

“Le mulțumesc fanilor pentru aprecieri. Pentru mine, Balonul de Aur nu reprezintă un subiect important, avem meciuri foarte grele în Champions League. Vreau să fiu în cea mai bună formă în următoarele luni și nu-mi stă capul la alte lucruri în acest moment. Repet, Balonul de Aur nu este o temă importantă în viața mea”, a declarat Robert Lewandowski pentru ESPN.


UPDATE, 19 august, ora 12:56 / Bayern Munchen a făcut spectacol în actualul sezon al Ligii Campionilor, mai ales după ce a umilita Barcelona, scor 8-2. Manuel Neuer a vorbit înainte de semifinala cu Lyon şi a tras un semnal de alarmă.

“Nu te poţi relaxa prea mult, să te uiţi în urmă şi să spui: ‘vai, uite ce am reuşit’. În loc de asta, trebuie să facem următorul pas, să îndeplinim o nouă misiune. Lyon este o echipă foarte bună din punct de vedere tactic. Pot da lovitura şi au jucători mortali, care au pedepsit fără milă pe City. Trebuie să fim atenţi. Orice greşeală poate fi pedepsită rapid şi atunci poţi ieşi rapid din cursă”, a spus Manuel Neuer.


La prima vedere, după ce am asistat la execuţia în direct a unei superputeri cum este Barcelona, pur şi simplu pusă cu faţa la perete şi ciuruită fără milă, Lyon ar trebui să fie undeva la nivelul unui sparring-partner pentru bavarezi, judecând prin prisma comparaţiei cu Messi şi ai lui, dar ar fi o mare eroare să gândească astfel.

Pentru că echipa lui Rudi Garcia a reuşit să lase în faţa televizoarelor formaţii net superioare şi financiar şi ca lot de jucători, precum Juventus şi Manchester City şi nu a făcut-o ca rod al unui mare hazard, ci al unui joc perfect elaborat, căruia adversarul mult mai titrat nu a ştiut să îi găsească antidotul.

Lyon – Bayern Munchen Live Stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida Lyon – Bayern Munchen se joacă miercuri, 19 august, de la ora 22:00, pe stadionul Jose Alvalade din Lisabona şi a fost încredinţată arbitrului spaniol Mathieu Lahoz. Jocul este televizat în direct pe programele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. Puteţi intra şi pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări meciul în format LIVE VIDEO.

Este oarecum surprinzătoare decizia UEFA de a delega la meciul din semifinale al bavarezilor un arbitru spaniol, după ce echipa lui Hans Flick a măturat pe jos în sferturi cu Barcelona, lucru semnalat şi de publicaţiile germane. Arbitrul Mathieu Lahoz este unul de valoare, însă orice eroare ar comite, fără intenţie, acest lucru ar putea fi interpretabil.

Nu sunt absenţe importante în cele două tabere

Lyon nu are nici un fel de probleme de efectiv înaintea celei de-a doua semifinale de Champions League din istoria clubului. Recuperarea fundaşului golgeter Cornet, blestemul lui Manchester City, cu cinci goluri marcate din totalul de şase reuşite de francezi în trei meciuri, a fost factorul cheie în sferturi, el fiind atunci singurul semn de întrebare din lot.

Nici Bayernnu are mari absenţe, doar campionul mondial, fundaşul Benjamin Pavard fiind în continuare out, însă echipa lui Hans Flick joacă aproape perfect, traseele combinaţiilor fiind de o precizie extraordinară.

Lyon a bătut de două ori pe Bayern

Sunt opt precedente directe între cele două echipe în istoria lor europeană, începând cu anul 2000, toate în Champions League. Bavarezii au reuşit patru succese, ultimul în 2010, francezii două, ultimul în 2003 şi alte două jocuri s-au încheiat nedecis.

Pentru casele de pariuri nu există dubii în privinţa echipei care va câştiga şi va merge în finală. Aceasta este Bayern Munchen, care a primit o cotă de 1,23 la victorie, faţă de 12,50 pentru francezi. Însă aceeaşi cotă a avut Lyon şi în sferturi în faţa lui City şi s-a impus cu 3-1!

ADVERTISEMENT