News

Mai mulți români, fraudă de milioane de euro în Marea Britanie. Ar fi furat din ajutoare Covid

12.10.2020 | 10:35
Mai multi romani frauda de milioane de euro in Marea Britanie Ar fi furat din ajutoare Covid
Mai mulți români, fraudă de milioane de euro în Marea Britanie. Ar fi furat din ajutoare Covid
ADVERTISEMENT

O serie de cetățeni români sunt acuzați că ar fi implicați într-o fraudă de milioane de euro în Marea Britanie. Din datele preliminare, se pare că aceștia ar fi furat din ajutoare destinate crizei Covid.

În plină criză sanitară cauzată de pandemia de Covid-19, Marea Britanie se confruntă cu pierderi de miliarde de euro cauzate de bande infracționale din Europa de Est.

ADVERTISEMENT

Guvernul londonez a demarat mai multe campanii de ajutorare a contribuabililor și a companiilor afectate de Covid-19, iar pe fir au intrat și escrocii.

Români, acuzați de fraudă de milioane de euro în Marea Britanie

Presa din Regat scrie că în lunile de pandemie, Marea Britanie ar fi pierdut până la 26 de miliarde de dolari. Sumele provin din ajutoarele oferite de stat contribuabililor și firmelor afectate de pandemie, informează Daily Mail. Acest lucru ar însemna că este vorba despre una dintre cele mai mari fraude din istoria sa.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în rândul suspecților de fraudă sunt și conaționali. ”Grupări de crimă organizată din Turcia, Bulgaria, Albania, Polonia și România sunt toate implicate în fraude”, susține sursa citată. Până la 90% din întreagă fraudă ar fi fost făcută de aceste grupări.

Jurnaliștii din insulă mai anunță că escrocii au furat o parte din banii alocați pentru pandemie, prin falsificarea documentelor. Într-un caz, 30 de persoane au solicitat ajutoare guvernamentale, având domiciliul declarat la aceeași adresa.

ADVERTISEMENT

Într-un alt caz, cineva a încercat să fugă din Marea Britanie cu 80.000 de euro ascunși în bagaje. Infractorii au profitat de faptul că schema guvernamentală prevede acordarea mai întâi a ajutorului de bani în numerar și abia apoi furnizarea dovezilor, mai notează Daily Mail.

Plăți de 35 de miliarde de euro făcute de guvernul britanic

Din luna martie până în prezent, guvernul britanic a alocat fonduri de peste 35 de miliarde de euro pentru a sprijini lucrătorii din Regat, plătind 80% din salariile lor, până la maximum 2.500 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

Un raport al Oficiului Național de Audit a constatat că până la 26 de miliarde de euro ar fi putut fi pierdute din cauza fraudelor din sistemul de împrumut Bounce Back, care oferă firmelor finanțări 100% susținute de Guvern. Oficialii de la Londra se tem că până la 60% din împrumuturi nu vor mai putea fi recuperate niciodată.

Guvernul britanic intenționează acum să aplice legile anticorupție pentru a stopa fraudele. ”Vom plăti acest lucru timp de generații”, a declarat o sursă guvernamentală pentru Daily Mail.

ADVERTISEMENT