News

Mai mulți turiști polonezi, blocați în zăpadă în munții Bucegi. Intervenție dificilă a salvamontiștilor

Este alertă în vârf de munte: mai mulți turiști polonezi au rămas blocați în zăpadă, în zona Vf. Omu. Intervenție dificilă a salvamontiștilor.
02.05.2024 | 18:01
Mai multi turisti polonezi blocati in zapada in muntii Bucegi Interventie dificila a salvamontistilor
Turiști polonezi, blocați în zăpadă în zona Vf. Omu. Intervenție de recuperare a salvamontiștilor. Sursa foto (ilustrativ): Salvamont Prahova / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În cursul după-amiezii zilei de joi, 2 mai, trei turiști polonezi au rămas blocați în zăpadă în munții Bucegi din Carpații României. Intervenție dificilă a salvamontiștilor din Prahova.

Turiști polonezi, blocați în zăpadă în zona Vf. Omu. Intervenție de recuperare a salvamontiștilor

Într-o perioadă aparent liniștită din punct de vedere al fenomenelor meteorologice, mai mulți turiști străini prezenți pe teritoriul țării noastre au rămas blocați în zăpadă, la cote înalte.

ADVERTISEMENT

Joi, trei turiști polonezi au fost surprinși de zăpada mare pe Valea Cerbului. S-a întâmplat în zona de coborâre dinspre Vf. Omu. Drept urmare, o echipă de salvatori montani a plecat pe munte pentru a-i recupera.

Potrivit datelor postate pe Facebook de Salvamont Prahova, după ce au primit alerta, doi salvatori montani au plecat către ei de la Baza Salvamont Baba Mare. În acest moment, intervenția de recuperare a celor trei este în derulare.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, Salvamont Prahova a emis o atenționare în legătură cu traseele turistice montane din Abruptul Prahovean al Bucegiului. Acestea erau închise.

La fel se întâmpla și cu traseele de altitudine mare din Ciucas și Baiului. Cei de la Salvamont precizau că zăpada este prezentă la peste 1300 m. ”Stați în siguranță, abordând doar traseele turistice de la baza muntelui”, au anunțat salvatorii.

ADVERTISEMENT

Alți turiști au necesitat intervenția salvamontiștilor recent, în Prahova

Pe 27 aprilie, o acțiune de urgență a fost desfășurată de Salvamont Prahova, pentru salvarea a doi tineri. Aceștia au căzut pe traseul de retragere din Acele Morarului.

În scurt timp, echipa de prim răspuns a plecat de la Baza Salvamont Baba Mare și a ajuns în apropierea celor doi. Echipa de sprijin a plecat din Bușteni spre zona intervenției.

ADVERTISEMENT

După 9 ore de la primirea apelului de urgență, turiștii au fost evaluați și li s-a acordat primul ajutor medical. Au suferit un traumatism al membrului inferior și un traumatism al claviculei, informau cei de la Salvamont Prahova, pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților