News

Mai mulți turiști au răsmas blocați Masivul Piatra Craiului. Salvamontiștii intervin pentru recuperarea lor

Un grup de turiști a rămas blocat în Masivul Piatra Craiului. Salvamontiștii au pornit în căutarea lor.
14.04.2024 | 16:59
Mai multi turisti au rasmas blocati Masivul Piatra Craiului Salvamontistii intervin pentru recuperarea lor
Mai mulți turiști au răsmas blocați Masivul Piatra Craiului Sursa foto: Facebook Formația Salvamont Câmpulung Muscel/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Salvamontiştii din Câmpulung Muscel intervin, duminică, pentru recuperarea unui grup de turişti care au rămas blocaţi în Masivul Piatra Craiului.

Turiştii au rămas blocaţi pe Brâul Roşu

Turişti au rămas blocaţi pe Brâul Roşu, din Masivul Piatra Craiului, o zonă destul de periculoasă, iar pentru recuperarea lor a fost detașată o patrulă de salvamontiști de la Baza Voina.

ADVERTISEMENT

”Acţiune în desfăşurare în Masivul Piatra Craiului unde un grup de turişti au rămas blocaţi pe Brâul Roşu”, au anunțat, duminică, salvamontiştii din Câmpulung Muscel, printr-o postare pe Facebook.

Salvamontiștii nu au furnizat date despre starea de sănătate a turiștilor blocați în Masivul Piatra Craiului și nici motivul producerii acestui incident.

ADVERTISEMENT

În următoarele ore salvamontiștii urmează să îi recupereze pe turiștii blocați pe Brâul Roşu, din Masivul Piatra Craiului, și să îi aducă într-o zonă sigură.

Un astfel de caz nu s-a mai petrecut încă de la începutul lunii martie, atunci când mai mulți turiști au rămas blocați la o cabană din cauza vremii.

ADVERTISEMENT

Atunci, cinci persoane au fost blocate într-o telecabină de la Bâlea Lac, iar Salvamont Sibiu a intervenit pentru a le salva.

”SPJ Salvamont Sibiu a fost solicitat să intervină pentru preluarea a 5 turişti care au rămas blocaţi în telecabina de la Bâlea Lac.

ADVERTISEMENT

Din primele informaţii, telecabina s-a oprit la pilonul 2 deasupra Cascadei de pe Valea Bâlii. Salvamontiştii vor prelua cei 5 turişti după ce aceştia vor fi lansaţi cu ajutorul sistemelor de salvare de către personalul operativ al telecabinei. Momentan persoanele blocate nu au nevoie de îngrijiri medicale.

Salvamontiştii vor însoţi turiştii până la Bâlea Cascadă unde aceştia au maşinile personale”, transmiteau în acel moment reprezentanții Salvamont Sibiu.

La momentul respectiv, Transfăgărășanul era închis, iar accesul la Bâlea Lac era posibil doar cu telecabina, care a fost oprită din cauza vântului puternic și astfel că oamenii au rămas blocați acolo.

Din fericire, aceștia s-au refugiat la o cabană din zonă, unde au așteptat sosirea salvamontiștilor.

ADVERTISEMENT