News

Însărcinată, însoțită de fetiță și câine, o mamă din Ucraina a reușit să ajungă în România. Drum de 3 zile și o poveste de film

Povestea de film a unei mame din Ucraina. Însoțită de fetiță și de câine, o tânără însărcinată a reușit să ajungă în România, după un drum de trei zile
01.03.2022 | 08:53
Insarcinata insotita de fetita si caine o mama din Ucraina a reusit sa ajunga in Romania Drum de 3 zile si o poveste de film
ADVERTISEMENT

O nouă poveste tulburătoare, desprinsă parcă dintr-un film, a unei refugiate din Ucraina. O femeie însărcinată, însoțită de fetiță și de câine, a reușit să ajungă în România. După un drum de trei zile, tânăra mămică a putut, în sfârșit, să răsufle ușurată.

O mamă din Ucraina a reușit să ajungă în România, după un drum de trei zile

Maria este o tânără însărcinată, în vârstă de 34 de ani, care a fugit împreună cu fetița și câinele din calea războiului.

ADVERTISEMENT

Aceasta și-a luat doar un rucsac în spate și a plecat din țara sa, lăsându-și soțul în urmă.

Cu durere în suflet, știind că e posibil să nu îl mai vadă niciodată pe tatăl copiilor ei, Maria a mers unde a văzut cu ochii.

ADVERTISEMENT

“După un drum istovitor, de trei zile și trei nopți, a ajuns în România. În urmă cu 72 de ore nu știa încotro se îndreaptă.

În spate era război. Unul în care și tatăl copiilor ei a rămas să lupte și să-și apere țara. În față, femei și copii care fugeau îngroziți.

ADVERTISEMENT

Maria și-a regăsit speranța. De mână cu fetița de șase ani a făcut primul pas în siguranță”, este mesajul postat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, pe pagina oficială de Facebook.

Tânăra însărcinată a fost consultată de paramedicii SMURD, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut, precum și de un medic specialist din Botoşani, pentru a se asigura că sarcina se desfășoară fără probleme.

ADVERTISEMENT

După ce a primit asigurări că totul este bine, femeia și-a continuat drumul spre Praga.

Poveștile refugiaților din Ucraina care ajung în România

Povestea acestei tinere este doar una dintre sutele de povești ale oamenilor care trec granița spre libertate și siguranță.

Odată cu Maria, alte zeci de persoane care au fugit din calea războiului au ajuns în România.

“După trei zile și trei nopți de mers pe drum, 24 de persoane: 11 copii și 13 de femei din Ucraina, au primit cazare și masă. Acestea au ajuns în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut cu ajutorul unor voluntari din Republica Moldova.

Zece dintre ei, șapte copii și trei femei au fost preluați și transportați cu microbuzul Detașamentului de Pompieri Dorohoi la Asociația “Pentru Tine” din municipiul Botoșani. Celelalte 14 au ajuns în aceeași locație cu ajutorul voluntarilor.

Polițiștii de frontieră și pompierii sunt în continuare alături de oameni și le distribuie apă, mâncare caldă și obiecte de igienă personală, puse la dispoziție de ONG-uri”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

ADVERTISEMENT