News

Managerii români vorbesc despre creșterea prețurilor în următoarele trei luni. Ce se întâmplă cu angajații

Managerii din România avertizează că prețurile vor crește în următoarele trei luni, în special în construcții și în comerțul cu amănuntul, adică în magazine.
28.09.2023 | 14:10
Managerii romani vorbesc despre cresterea preturilor in urmatoarele trei luni Ce se intampla cu angajatii
Managerii români vorbesc despre creșterea prețurilor. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Managerii România estimează că cifra de afaceri va avea stabilitate cel puțin trei luni, în timp ce în industria prelucrătoare se vorbește despre o creștere moderată a volumului producției, conform INS. Conform estimărilor din septembrie 2023, în construcții se preconizează o creștere a prețurilor, pentru că toate creșterile de taxe și impozite vor duce, automat, la aceste creșteri de prețuri.

Managerii români vorbesc despre creșterea prețurilor în următoarele trei luni

Practic, patronii vor plăti taxe mai mari, dar vor mări prețurile pentru a își stabiliza cifra de afaceri, astfel că tot românul de rând va fi cel afectat de politica Guvernului. ”În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere moderată a activităţii economice.

ADVERTISEMENT

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +13%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere (sold conjunctural +16%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +11%). Managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +36%)”, se mai arată în comunicatul transmis de INS.

ADVERTISEMENT

Conform EVZ, românii ar trebui să se pregătească de o iarnă grea, mai ales că subvenționarea gigacaloriei va scădea la 70% în București și 50% în restul țării, astfel că facturile vor fi mult mai mari pentru toată lumea în această iarnă. Din 2026 situația va fi și mai dramatică, pentru că subvenția scade la 30% pentru întreaga țară, astfel că furnizorii de energie vor mări facturile.

Mai mult, Guvernul se pregătește să elimine plafonul de 68 de bani pentru cei care consumă sub 100 kWh pe lună, iar această schimbare radicală ar putea duce la o majorare a facturilor cu peste 20%. Cei care vor suferi cel mai mult vor fi, ca de obicei, oamenii săraci din România sau cu venituri modeste.

ADVERTISEMENT

Vorbim de câteva milioane de oameni care trăiesc la limita sărăciei. Între timp, Marcel Ciolacu anunță triumfal majorarea salariului minim pe economie cu 96 de lei net, în timp ce pensiile vor crește între 5% și 30%, însă cel puțin cu 14%, cât ar însemna indexarea inflației de la 1 ianuarie 2024.

”Vor fi majorate pensiile cu prioritate.Regula de bază a Comisiei în momentul acesta este pentru pensiile generale să majorăm pensiile și să închidem din inechitățile din interiorul legii. Eu îmi doresc ca până la 1 ianuarie să am promulgată legea pensiilor, întreaga reformă a pensiilor, prevăzută în cererea de plată numărul patru.

ADVERTISEMENT

Există trei variante făcute cu banca mondială. Eu merg în acest moment pe primul scenariu pe care l-am convenit cu Comisia”, a precizat Ciolacu. Momentan rămâne de văzut ce se va întâmpla cu salariul minim pe economie în construcții și agricultură, pentru că această majorare a fost amânată momentan, pentru că Ministerul Finanțelor s-a încurcat în calcule, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când au văzut spectacolul unic: "Dumnezeule! Am vrut să plâng"
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu...
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu trebuie să le fie ruşine! Aş fi vrut să facă mai mult!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Vlăduța Lupău, surpriză pentru soțul ei. Cum i-a dat vestea despre a doua...
Vlăduța Lupău, surpriză pentru soțul ei. Cum i-a dat vestea despre a doua sarcină
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion