Life

Metoda banală prin care scapi de facturi uriaşe la iarnă. Cum să îţi încălzeşti locuinţa cu o investiţie de doar 50 de lei

Cum poți să scapi de facturi uriașe la iarnă. Metoda a devenit virală în mediul online, iar cei care au încercat-o spun că funcționează.
16.09.2023 | 16:22
Metoda banala prin care scapi de facturi uriase la iarna Cum sa iti incalzesti locuinta cu o investitie de doar 50 de lei
Metoda prin care poți face să ai o factură mai mică la căldură iarna asta. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Trucul prin care poți face să ai o factură mai mică la căldură pe timp de iarnă. Metoda a devenit virală pe TikTok și necesită o investiție de doar 50 de lei. Oamenii care au încercat-o spun că și funcționează.

Cum poți să ai facturi mai mici la căldură la iarnă

Costurile mari la căldură îi sperie pe cei mai mulți români, care se gândesc că odată cu venire iernii vor fi nevoiți să scoată foarte mulți bani din buzunar. Unii s-au gândit să-și achiziționeze radiatoare, ceea ar însemna o factură la curent mai mare, deci nu prea multă economie.

ADVERTISEMENT

Pe TikTok, însă, circulă un truc care promite facturi mai mici la iarnă. Este vorba despre o metodă incredibilă de încălzire a locuinței ce necesită o investiție de aproximativ 50 de lei.

Cei care au încercat-o spun că temperatura din cameră ajunge chiar și până la 22 de grade Celsius. Pentru a pune cap la cap sistemul de încălzirea este nevoie de doar câteva lucruri.

ADVERTISEMENT

Mai exact, sunt necesare: unul sau două ghivece de teracotă, o tavă de cuptor sau farfuria ghivecelor, două cărămizi/ pietre sau vase micuțe rezistente la căldură și lumânări mici, rotunde.

Un ghiveci de teracotă se găsește în magazine cu prețuri cuprinse între 5 și 20 de lei, în funcție de mărimea dorită. Lumânările se vând de obicei în seturi de 50 de bucăți, iar costurile lor ajung la 10-25 de lei.

ADVERTISEMENT

Cum se construiește un sistem de încălzire cu ghivece

De menționat este că în cazul în care ghiveciul este prevăzut cu o gaură, atunci aceasta trebuie acoperită. La fel se procedează și atunci când se folosesc mai multe ghivece, pentru a nu se pierde căldură.

Pentru a construi un sistem de încălzire, se pun patru lumânări pe o suprafață neinflamabilă, precum tava de copt sau capacele ghivecelor de teracotă. Acestea se aprind, iar în jurul lor se pun pietrele/ cărămizile sau vasele micuțe, ce vor servi ca suport, ca în clipul video de pe TikTok. 

ADVERTISEMENT

Pe aceste puncte de sprijin se pune ghivechiul sau ghivecele așezate unul deasupra celuilalt, fără a uita de mențiunea anterioară de a acoperi găurile acestora. Dupâ câteva minute, teracota se va încălzi și va emana căldură.

ADVERTISEMENT
Tags: