Premier League

Romelo Lukaku la un pas de despărțirea de Manchester United. Ce variante are belgianul

20.04.2019 | 20:45
Romelo Lukaku la un pas de despartirea de Manchester United Ce variante are belgianul

Atacantul Romelo Lukaku este un pas de despărțirea de Manchester United la finalul acestui sezon. Ce puține așa susține publicația britanică Daily Telegraph. Romelo Lukaku nu a rupt deloc gura târgului în acest sezon, marcând 15 goluri în 40 de partide jucate, cele mai multe în Premier League, iar în Champions League a marcat doar de două ori la Paris și nu a avut nici o reușită pe Old Trafford.

Manchester United vrea să renunțe la Romelo Lukaku la vară

Belgianul nu este tocmai tipul de atacant care să îl încânte prea mult pe noul antrenor, norvegianul Ole Gunnar Solskjaer. Acestuia nu prea îi plac jucătorii masivi, pe care îi consideră prea lenți și greoi pentru acțiunile rapide de contraatac. Solskjaer este adeptul unor jucători de tipul lui Marcus Rashford, Jess Lingard sau Anthony Martial.

Romelo Lukaku a venit acum două sezoane de la Everton, contra sumei de 85 de milioane euro. O sumă ridicată, dar prestațiile atacantului belgian, atât în perioada Jose Mourinho, cât și de la venirea lui Ole Gunnar Solskjaer nu justifică o asemenea investiție. Lukaku este un jucător disciplinat, care nu crează probleme nici în vestiar, nici în afara lui, fără a știi ce înseamnă viața dee noapte, dar datorită constituției lui fizice are anumite minusuri în jocul său.

Romelo Lukaku este un atacant masiv, iar lui Solskjaer îi plac jucătorii de viteză, gen Rashford (foto)
Romelo Lukaku este un atacant masiv, iar lui Solskjaer îi plac jucătorii de viteză, gen Rashford (foto)

Solskjaer preferă jucători rapizi, gen Rashford

Din acest motiv Manchester United este gata să pună punct colaborării cu atacantul belgian în această vară, dar cine va dori să îl cumpere va trebui să umble serios la conturi, pentru că la acest moment cota de piață a lui Lukaku este de 150 de milioane euro, o sumă pe care puține cluburi și-ar putea-o permite și care pune pe gânduri chiar și eventualii cumpărători potenți.

Echipe interesate de serviciile sale, după cum amintește presa din Regat, ar fi Bayern Munchen, PSG și Inter Milano, dar ultima nu ar putea intra nici o clipă în cursă dacă valoarea transferului va fi de la 100 de milioane în sus. Rămâne de văzut încotro va pleca uriașul din atacul lui United și ce soluții va încerca să găsească Ole Gunnar Solskjaer pentru înlocuirea sa.