Fotbal international

Maradona a prezis victoria Argentinei la Cupa Mondială din 1986! Ce spunea superstarul la 14 ani. Video

11.05.2018 | 14:46
Maradona a prezis victoria Argentinei la Cupa Mondiala din 1986 Ce spunea superstarul la 14 ani Video

Legendarul Diego Armando Maradona a prezis victoria naționalei Argentinei la Cupa Mondială din 1986. Starul ”pumelor” a fost chiar artizanul succesului de la turneul final din Mexic.

Publicația britanică The Sun a scos la iveală un interviu cu Diego Maradona din vremea când avea doar 14 ani. El spunea atunci: ”Am două visuri. Primul este să joc la Cupa Mondială. Al doilea să devin campion mondial”.

Maradona a prezis victoria Argentinei la Cupa Mondială din 1986

Pe lângă faptul că a prezis victoria Argentinei la Cupa Mondială din 1986, Diego Maradona a fost cel care a făcut ca visul să fie posibil. Decarul sud-americanilor a marcat cinci goluri în Mexic și a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului final.

Argentina a câștigat în 1986 al doilea titlu mondial din istorie, după cel cucerit în 1978 pe teren propriu. În Mexic, Diego Maradona a rămas celebru pentru golul cu mâna marcat în sfertul de finală cu Anglia, scor 2-1, despre care a spus că a fost ”Mâna lui Dumnezeu”.

Diego Maradona, în vârstă de 57 de ani, şi-a dat demisia de la Al Fujairah la sfârșitul lunii aprilie după ce a ratat promovarea în prima ligă din Emiratele Arabe Unite. Chiar dacă nu şi-a atins obiectivul, antrenorul argentinian a reuşit să nu piardă niciun meci la echipa din Fujairah. Argentinianul o preluase pe Al Fujairah în luna mai a anului trecut, iar obiectivul acestuia a fost promovarea în prima ligă a Emiratelor Arabe Unite. El Pibe de Oro este la a doua aventură în lumea arabă, după ce a antrenat-o pe Al Wasl în sezonuul 2011-2012.