Fotbal intern

Marcel Puşcaş despre implicarea SRI şi relaţia sa cu Eduard Hellvig

Marcel Puşcaş, unul dintre cei 4 candidaţi la preşedinţia FRF, a negat hotărât orice sprijin al vreunui serviciu de informaţii în favoarea sa, deşi a recunoscut că se cunoaşte de mult cu actualul director SRI Eduard Hellvig.
15.04.2018 | 17:56
Marcel Puscas despre implicarea SRI si relatia sa cu Eduard Hellvig

Mai sunt doar 3 zile şi vom afla cine va sta în fruntea „bucatelor” FRF în următorii 4 ani. Actualul preşedinte – Răzvan Burleanu, speranţa „Generaţiei de Aur” – Ionuţ Lupescu, „scula” din coasta celor dinainte – Marcel Puşcaş şi anonimul manager/antrenor de la „3 KIDS Sport” – Ilie Drăgan încearcă în aceste ultime momente ale unei lupte electorale aidoma celei politice, cu mai multe atacuri la persoană şi mizerii decât cu programe clare şi ample, de viitor, să convingă pe cei 250 de votanţi din structurile fotbalului mioritic să le acorde sufragiul.

Marcel Puşcaş a dat un amplu interviu pentru realitatea.net, în care a dezvăluit şi amănunte despre implicarea Serviciului Român de Informaţii în alegerile FRF, şi relaţia sa cu directorul SRI, Eduard Hellvig. Se ştie că jurnalistul Dan Andronic a dezvăluit pe pagina sa de facebook faptul că, la precedentele alegeri pentru preşedinţia FRF, în 2014, Răzvan Burleanu ar fi câştigat cu sprijinul „subteran” al SRI, condus pe atunci de George Maior.

Marcel Puşcaş despre implicarea SRI la FRF şi relaţia sa cu Eduard Hellvig

Întrebat direct despre implicarea SRI în alegerile din 2014, Marcel Puşcaş a avut o reacţie aproape de o izbucnire nervoasă: „Lăsaţi-mă cu Maior şi Coldea. Nu sunt convins că, de exemplu, Coldea îl cunoaşte pe Burleanu. Mă învârt şi eu în anumite cercuri destul de importante la nivel politic, dacă chiar doriţi să ştiţi. Sunt la «per tu» cu cei care au condus România în ultimii 28 de ani, dar nu am apelat la ei, deşi puteam să o fac”.

„Nu am apelat la serviciile lor în această campanie electorală”

În ceea ce priveşte relaţia sa cu actualul şef al Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, candidatul la preşedinţia FRF a declarat că „Dacă vreţi aşa, domnul Eduard Hellvig este orădean, ca mine. Pe vremuri, era fan FC Bihor, când jucam eu acolo”. Chestionat de câte ori a discutat recent cu directorul SRI, Marcel Puşcaş a răspuns în „coadă de peşte”: „Nu are importanţă. Nu am apelat la serviciile lor în această campanie electorală”. Iar la insistenţa jurnalistului de la realitatea.net despre eventualele discuţii pe care le-ar fi avut cu vreun „membru fost sau actual din servicii”, Marcel Puşcaş a negat cu hotărâre această posibilitate.

„Domnul Eduard Hellvig este orădean, ca mine. Pe vremuri, era fan FC Bihor, când jucam eu acolo. Nu am apelat la serviciile lor în această campanie electorală” – Marcel Puşcaş

57 de ani are Marcel Puşcaş (născut pe 12 octombrie 1960, la Oradea)

5 echipe „are” pe carnetul de jucător Marcel Puşcaş: FC Bihor, Steaua, Rapid, CS Târgovişte şi Steaua Mizil