Fotbal international

Marek Hamsik, transfer uriaș în China! Momente emoționante la ultimul meci pentru Napoli

03.02.2019 | 09:43
Marek Hamsik transfer urias in China Momente emotionante la ultimul meci pentru Napoli

Mijlocașul echipei SSC Napoli, Marek Hamsik, este foarte aproape de un transfer uriaș în China la formația Dalian Yifang. Fotbalistul slovac a jucat sâmbătă ultimul meci în tricoul napoletanilor, iar la final și-a luat la revedere de la suporterii prezenți pe stadionul San Paolo.

Antrenorul Carlo Ancelotti i-a oferit lui Marek Hamsik un cadou înaintea plecării în China și l-a titularizat în meciul pe care SSC Napoli l-a câștigat pe teren propriu, cu scorul de 3-0, în fața formației Sampdoria Genova, în etapa cu numărul 22 din Serie A.

Marek Hamsik în duel pentru balon cu Gaston Ramirez în meciul Napoli - Sampdoria
Marek Hamsik în duel pentru balon cu Gaston Ramirez în meciul Napoli – Sampdoria

Marek Hamsik va câștiga 9 milioane de euro după transferul în China

Conform cotidianului italian Gazzetta dello Sport, mijlocașul slovac a fost aplaudat la scenă deschisă în momentul în care a fost schimbat la mijlocul reprizei secunde, iar la final a făcut turul de onoare al stadionului San Paolo și și-a luat la revedere de la suporteri cu lacrimi în ochi după 12 ani petrecuți la Napoli.

Marek Hamsik va merge în China și va semna un contract pe trei sezoane cu formația Dalian Yifang, urmând să încaseze un salariu anual de nouă milioane de euro. În schimbul cedării jucătorului slovac, Napoli va încasa între 15 și 20 de milioane de euro. ”Negocierile sunt în curs. Hamsik vrea să meargă acolo. Clubul îl respectă foarte mult și nu se opune plecării sale”, a declarat Carlo Ancelotti la finalul meicului cu Sampdoria.

Fotbalistul slovac deține două dintre cele mai importante recorduri la Napoli. El este jucătorul cu cele mai multe prezențe din istorie în tricoul napoletan, dar și cel mai bun marcator din toate timpurile, clasament în care l-a depășit pe legendarul Diego Maradona. La Dalian Yifang, Marek Hamsik va fi antrenat de germanul Bernd Schuster și îi va avea colegi printre alții pe argentinianul Nicolas Gaitan și belgianul Yannick Ferreira-Carrasco.