Life

Maria Băsescu dezvăluie detalii neștiute din viața sa. Cu ce se ocupa în tinerețe soția fostului președinte

04.11.2020 | 16:18
Maria Basescu dezvaluie detalii nestiute din viata sa Cu ce se ocupa in tinerete sotia fostului presedinte
Maria Băsescu dezvăluie detalii neștiute din viața sa. Cu ce se ocupa în tinerețe soția fostului președinte. Sursa foto: gândul.ro
ADVERTISEMENT

Toată lumea îl cunoaște pe Traian Băsescu, însă nu și pe cea care îi este alături de peste patru decenii. Maria Băsescu a fost întotdeauna o fire discretă și a evitat să apară la evenimente publice, însă puțini știu cu se ocupa aceasta înainte să devină soția fostului președinte al României.

Maria Băsescu s-a ținut mereu departe de presă inclusiv în timp ce soțul ei se afla la conducerea țării. Momentele în care a vorbit în public au fost foarte rare și l-a lăsat întotdeauna pe Traian Băsescu să preia cuvântul.

ADVERTISEMENT

Fosta Prima Doamnă a României este o fire elegantă, cu gusturi rafinate și cu o atitudine calmă. Înainte de a se căsători, Maria Băsescu lucra în domeniul turismului, relatează okmagazine.ro.

Maria Băsescu dezvăluie detalii neștiute din viața sa.

Maria Băsescu a vorbit de foarte puține ori în public, chiar și atunci când soțul ei a devenit președintele României. Nu mulți știu detalii despre ce făcea fosta Prima Doamnă în tinerețe, însă aceasta a oferit detalii în cadrul unui interviu acum ceva timp.

ADVERTISEMENT

Toată lumea știe că meseria de bază a lui Traian Băsescu este cea de marinar. Nici soția lui nu a fost departe de malul  mării întrucât a lucrat în turism, pe litoral.

După ce s-a căsătorit, a renunțat la meserie și a devenit casnică. Perioadele în care soțul ei era plecat pe vas au fost foarte grele pentru ea, după cum a explicat. În plus, a petrecut destul de mult timp singură și nu avea cu cine să vorbească.

ADVERTISEMENT

“Şi îmi plăcea foarte mult (n.r. munca în turism), pentru că totdeauna mi-au plăcut societatea, oamenii. Să fie mulţi oameni în jurul meu. Mai târziu am ajuns închisă între patru pereţi. Am stat foarte mult singură.

E adevărat, la început am încercat să dau fetiţa la creşă, dar nu se adapta. Era mereu bolnavă şi nu mânca. Aşa că am rămas acasă. Singură. Soţul meu pleca mereu pe mare

ADVERTISEMENT

Chiar vreau să-mi cer scuze pentru felul în care ma exprim. Probabil ca mă exprim greoi. Asta pentru că foarte mult timp am vorbit numai cu câinele”, a declarat Maria Băsescu.

Traian și Maria Băsescu au împreună două fete, Ioana (43 de ani) și Elena (40 de ani).

 

Ce pensii au Traian și Maria Băsescu

Traian Băsescu nu a ieșit din lumea politică după ce și-a încetat mandatul de președinte al României. Din contră, acesta a candidat pentru Primăria București la alegerile din septembrie și are propriul partid.

Traian Băsescu a fost șeful statului timp de zece ani, din 2004 până în 2014. Înainte de a conduce țara, Băsescu a condus Municipiul București. A fost comandant de navă, după care s-a dedicat carierei politice.

Fostul președinte are o pensie de aproape 13.000 de euro, iar soția lui de 1.350 de euro. Pe lângă aceasta, Maria Băsescu are și o pensie de 700 de lei pe lună.

Fostul președinte are două terenuri în București, pe care le-a închiriat de la Primăria Capitalei. În 2003 a cumpărat un apartament de 250 mp alături de fosta Prima Doamnă. De asemenea, Băsescu deține două autovehicule, un Ford B-Max şi o Dacia Duster.

În afară de cele menționate, fostul președinte deține mai multe bijuterii și obiecte de artă în valoare de 170.000 de euro. Soții Băsescu dețin zece conturi bancare în care se află circa 250.000 de euro.

Traian Băsescu mai deține titluri de stat la Ministerul Afacerilor Publice în valoare de 444.000 de euro.

ADVERTISEMENT