Life

Maria Cârneci, în lacrimi la Pro TV: „Nu aveam bani să-mi iau niciun corn”

Maria Cârneci a revăzut-o după cinci ani pe diriginta ei din liceu, femeia despre care spune că i-a schimbat viața și a pus piatra de temelie pentru cariera sa.
14.07.2022 | 16:39
Maria Cârneci, în lacrimi, la Pro TV. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Maria Cârneci și-a amintit despre începuturile carierei sale. Artista a debutat pe scena concursului Floarea din grădină difuzat pe TVR, însă pentru a ajunge acolo a fost ajutată de diriginta sa din liceu, pe care a avut ocazia să o revadă după cinci ani.

Maria Cârneci, în lacrimi la Pro TV. Și-a amintit de începutul carierei sale și a revăzut-o pe femeia care i-a schimbat viața

Maria Cârneci a fost invitată în emisiunea La Măruță, difuzată pe Pro TV și, așa cum Cătălin Măruță obișnuiește în ultima perioadă, i-a pregătit acesteia mai multe surprize.

ADVERTISEMENT

Artistei i-a fost amintit despre debutul său în muzică. Maria Cârneci și-a început cariera după ce a câștigat locul I pe țară la concursul Floarea din Grădină, difuzat pe TVR.

Cântăreața nu provine dintr-o familie cu mari posibilități financiare. Locuia la cămin în Câmpulung și nu avea bani decât de mâncare, astfel că nu avea posibilitatea să meargă la preselecții. I-a cerut ajutorul dirigintei sale, pe care acum o consideră un înger.

ADVERTISEMENT

„Nu aveam nici o chioară. Și m-aș fi dus. La Câmpulung am făcut liceul și era preselecția la Râmnicu Vâlcea. Nu avem nici cu ce. Nu aveam să mă duc cu vreo rată, ceva, că nu știam.

M-am dus la doamna dirigintă și i-am spus. M-a îmbrăcat, avea două fete și dumneaei, și m-a dus cu soțul ei cu mașina.

ADVERTISEMENT

Mi-a dat să mănânc și când am văzut că am reușit la preselecție și că urmează să mă prezint…”, a declarat Maria Cârneci.

Chiar dacă o iubește și susține că îi va fi recunoscătoare toată viața, Maria Cârneci recunoaște că nu a mai văzut-o pe diriginta ei de aproximativ cinci ani. În această perioadă, artista și-a pierdut soțul și i-a fost greu să se concentreze pe altceva.

ADVERTISEMENT

Cătălin Măruță, însă, a avut grijă ca cele două să se revadă. Prin apel video, Ligia Vişoiu, femeia care a pus piatra de temelie la cariera Mariei Cârneci, a intrat în direct.

„Eu eram dirigintă, dar eu eram foarte tânără atunci și nu consideram că sunt elevi, eu consideram că sunt copiii mei, ca și copiii mei de acasă. Mariana a fost în fața comisiei extraordinară”, a povestit aceasta.

Chiar dacă, din punctul său de vedere, nu și-a făcut decât datoria, Maria Cârneci i-a mărturisit că în acea perioadă nu avea deloc bani și nu ar fi reușit fără ea.

„Poate mi-o fi fost rușine, dar nu aveam bani să-mi iau niciun corn”, a dezvăluit Maria Cârneci. 

Maria Cârneci, amintiri din perioada în care a lucrat în învățământ: „Nu mă atrăgea”

În ciuda lipsurilor materiale, Maria Cârneci își amintește cu drag de copilărie. Totuși, cântăreața și-a dorit cu orice preț să plece din satul natal. În tinerețe, pentru a-și permite să-și cumpere produse de îngrijire personală sau haine, a lucrat în învățământ.

„Am fost și în învățământ doi ani de zile. Am fost suplinitoare la mine în sat și la Gura Șuții. Am predat desen și muzică, pentru că aveam nevoie de bani, să-mi cumpăr și eu rochițe, să mă duc să cânt. Era salariul mic, nu mai știu cât era, dar nu mă atrăgea.

Eram la început, nu aveam de niciunele. Îmi era jenă să cer de la părinți, pentru că dintr-un singur salariu la cinci copii…Aveam din astea de ale mâncării, dar nu aveam bani”, și-a amintit Maria Cârneci.

 

ADVERTISEMENT