News

Marian Vanghelie refuză să-i plătească 10.000 de euro lui Victor Ponta. Fostul premier: ”Banii vor ajunge la copiii orfani”

Marian Vanghelie este executat silit de Victor Ponta, după ce fostul premier a câștigat definitiv un proces de calomnie, în octombrie 2022.
24.04.2024 | 16:03
Marian Vanghelie refuza sai plateasca 10000 de euro lui Victor Ponta Fostul premier Banii vor ajunge la copiii orfani
Victor Ponta are de recuperat 10.000 de euro de la Marian Vanghelie, fostul lui coleg de partid / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta / Oana Niculescu Mizil Facebook
ADVERTISEMENT

Victor Ponta nu-l iartă pe Marian Vanghelie, după ce acesta a spus despre el, într-o emisiune de televiziune că ”lua bani de la diverși oameni de afaceri”. Fostul primar al sectorului 5 nu a putut să-și susțină afirmațiile în fața instanței, care a decis că trebuie să-i plătească despăgubiri morale lui Victor Ponta. Acum, ex-premierul îl execută silit pe Vanghelie.

Marian Vanghelie a pierdut procesul cu Victor Ponta și e bun de plată

La data de 21 iunie 2024, Judecătoria Sectorului 2 va analiza dacă admite sau respinge contestația la executare și suspendarea executării silite solicitate de Marian Vanghelie împotriva lui Victor Ponta. Foști colegi de partid, cei doi au ajuns la cuțite, iar acum Ponta îi cere fostului edil 10.000 de euro, atât cât a stabilit instanța că valorează afirmațiile fără acoperire lansate de acesta.

ADVERTISEMENT

În primă instanță, judecătorii stabiliseră despăgubiri de 80.000 de euro, însă Curtea de Apel București a diminuat suma, considerând că o astfel de despăgubire ar reprezenta ”un folos material injust” pentru fostul premier.

Ponta spune că judecătorului i s-a făcut milă de Vanghelie

După ce a câștigat pe fond, Victor Ponta a anunțat că va dona toți banii către o fundație care ajută copiii instituționalizați.

ADVERTISEMENT

”10 la copii – 70 la Vanghelie! Să vă explic: am primit de la Tribunalul București în 2021 o decizie prin care Marian Vanghelie trebuia să plătească 80.000 euro despăgubiri pentru minciunile spuse despre mine. Am anunțat imediat că voi dona toți banii primiți către o fundație care îi ajută pe copiii fără părinți.

Dar Vanghelie a făcut apel; și judecătorul de la Curtea De Apel s-a înduioșat de “săracul” fost primar și a zis că 80.000 e prea mult, a redus la 10.000. Sper că voi încasa acei bani și imediat îi voi dona – publicând actul prin care am transmis banii. Sincer, eu mă gândeam că mai tare le foloseau copiilor orfani (cum a decis judecătorul de la Tribunal) decât lui Marian Vanghelie. Dar, ce să facem? Respectăm deciziile”, a declarat Victor Ponta, la scurtă vreme după ce a aflat sentința.

ADVERTISEMENT

Dosarul de executare silită împotriva lui Marian Vanghelie a fost demarat în anul 2023 și confirmat în instanță în ianuarie 2024. Totuși, executarea nu nu va fi pus în aplicare până la o decizie definitivă referitoare la contestația depusă de fostul primar.

Ce a spus Vanghelie despre fostul premier: ”5-10-25 de milioane”

Victor Ponta l-a dat în judecată pe Marian Vanghelie după ce acesta a declarat despre el, în cadrul unei emisiuni de televiziune, că lua bani de la oameni de afaceri, în scop personal.

ADVERTISEMENT

”Au format echipe mixte şi au distrus tot ceea ce însemna din PSD, pe de o parte, şi pe de altă parte, oameni de afaceri care nu mai erau pe placul lor. Le luau banii… şi vorbesc de Victor Viorel Ponta, în calitatea lui, fosta calitate a lui de prim ministru.

Le lua banii oamenilor de afaceri! Pe diverse tipuri! Când a vrut să privatizeze CFR Marfă. Ce nu i-a luat bani lui (…)? Şi după aceea a trebuit să se ducă alţi colegi de-ai lui cu banii să îi ducă în sacoşă înapoi? Deci, le-a luat banii. (…) Nici nu ştiu dacă a fost vorba de 5-10-25 de milioane”, a declarat Marian Vanghelie într-o emisiune de televiziune.

Victor Ponta și Marian Vanghelie au fost colegi de partid, însă nu au fost niciodată în relații prea bune. Dacă primul a fost promovat în politica mare de Adrian Năstase, cel de-a doilea a fost unul dintre partizanii mazilirii fostului prim-ministru, în anul 2006, în ceea ce presa a numit ”noaptea cuțitelor lungi în PSD”. Atunci, Năstase a pierdut sprijinul organizațiilor locale și a fost nevoit să-și dea demisia din fruntea partidului, locul său fiind luat de Mircea Geoană.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros...
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros relația cu jucătoarea din circuitul WTA
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
Locul din Europa care a fermecat o turistă. Se află la doar câteva...
Locul din Europa care a fermecat o turistă. Se află la doar câteva ore de România: "Cel mai frumos loc din lume"
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de...
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de ani. Fostul fotomodel l-a făcut să uite de probleme
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
MAI MULTE ZILE de CONCEDIU! LEGEA a fost ADOPTATĂ
MAI MULTE ZILE de CONCEDIU! LEGEA a fost ADOPTATĂ
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Urmează o vară de coșmar. Pregătiri pentru ce e mai rău
Urmează o vară de coșmar. Pregătiri pentru ce e mai rău
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă...
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă de la Jilava, unde el și soția lui l-au conceput pe Aris.
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”