Fotbal international

Mario Kempes i-a distrus pe toți! ”Messi e dezgustat și plictisit”

22.06.2018 | 11:36
Fostul campion mondial Mario Kempes a distrus toți jucătorii din naționala Argentinei după înfrângerea din meciul împotriva Croației

Legendarul fotbalist argentinian Mario Kempes, campion mondial în 1978, turneu la care a fost golgeter, i-a distrus pe toți jucătorii din actuala echipă națională după înfrângerea din partida cu reprezentativa Croației, din etapa a doua a Grupei D de la Campionatul Mondial din Rusia.

”A fost un spectacol jenant, iar despărțirea este din ce în ce mai aproape. Regretabil! Mi-a picat foarte rău înfrângerea asta. Dar mă așteptam. Am văzut cum funcționează naționala, nu doar în meciul ăsta, am văzut în calificări cum a jucat, am ajuns la Mondial printr-un miracol. În momentul ăla, credeam în minuni, acum nu mai cred. E aceeași echipă, fără organizare, disciplină, fără un drum clar, fără ceva care să o facă să strălucească. Mai avem un meci, dar nici aprinzându-le lumânări tuturor sfinților nu vom putea obține calificarea!”, a declarat Kempes.

Mario Kempes i-a distrus pe toți: ”E momentul să facem curățenie”

”Eu cred că totul se leagă de Messi. Chiar dacă e cel mai bun fotbalist din lume și are toate meritele, totul are un început și un sfârșit. Poate că va mai juca un Mondial, dar el e probabil dezgustat, plictisit, probabil ar vrea să fie în vacanță… Îmi pare rău pentru că a dat totul la Barcelona și încearcă să dea totul cu Argentina. Dar, deși e cel mai bun din lume, în momentul în care Argentina nu se califică, cred că ciclul ăsta s-a terminat pentru toți. Să nu dăm vina pe jucătorii noi, pe jucători ca Tagliafico. Acum e momentul să facem curățenie, să începem de la zero, inclusiv în ceea ce privește antrenorul”, a mai spus Mario Kempes.

Fostul campion mondial Mario Kempes a distrus toți jucătorii din naționala Argentinei după înfrângerea din meciul împotriva Croației
Fostul campion mondial Mario Kempes a distrus toți jucătorii din naționala Argentinei după înfrângerea din meciul împotriva Croației

Fostul internațional argentinian crede că ”stranierii” nu simt nimic pentru echipa națională: ”Argentina nu are o problemă de lipsă de organizare… Problema e că cei care joacă în afara țării nu simt nimic, nu au idee ce se întâmplă în Argentina. Nu putem căuta scuze. Zece ani, opt antrenori și niciunul nu a găsit soluția. Continuăm să schimbăm antrenori, dar păstrăm aceiași jucători… Și antrenorul ăsta nou scoate un atacant când e condus cu 1-0 ca să bage alt atacant. La fel făceau și ceilalți antrenori, când nu-i băgau pe Batistuta și Crespo împreună pentru că se puteau supăra… Să nu inventăm! Sunt multe probleme, au existat corupție, jafuri, dar să nu amestecăm Federația cu ce se întâmplă pe teren. Păi, fotbaliștii ăștia trăiesc ca niște regi…”.

Argentina a fost învinsă, joi, la Nijni Novgorod, cu scorul de 3-0, de reprezentativa Croației, în etapa a doua a Grupei D de la Campionatul Mondial din Rusia. În urma acestui rezultat,  croații și-au asigurat calificarea în optimi, în timp ce vicecampionii mondiali au nevoie de o minune pentru a trece de grupe.

Atacantul  Sergio Aguero l-a atacat dur pe selecționerul Jorge Sampaoli la declarațiile de finalul meciului Argentina – Croația 0-3, din etapa a doua a Grupei D de la Campionatul Mondial din Rusia.

Jorge Sampaoli se afșă într-o situație dificilă, mai mulți jucători cerându-i demisia după înfrângerea în fața Croației. În cazul în care va fi dat afară până la meciul cu Nigeria, pe banca tehnică a ”pumelor” va sta fostul campion mondial din 1986, Jorge Burruchaga, care în acest moment este managerul echipei naționale.

Tags: