News

Marius Dănuț Carașol, președintele Transelectrica, a mințit că a absolvit Politehnica. Facultatea confirmă că nu și-a finalizat studiile

18.09.2019 | 14:28
Marius Dănuț Carașol, președintele Transelectrica, și-a falsificat diploma de absolvire a Politehnicii *foto: edupedu.ro

Un nou scandal privind plagiatul apare în spațiul public. De data asta nu vorbim despre vreun doctorat copiat din alte surse, ci chiar de o întreagă diplomă falsificată. Este vorba despre directorul Transelectrica, una dintre cele mai mari firme de stat. CEO-ul companiei, Marius Dănuț Carașol, personaj originar din Caracal, a fost prins de către cei de la edupedu.ro că și-ar fi falsificat diploma.

Președintele Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, și-a falsificat diploma de absolvire a Politehnicii

Interesant este că cei de la comisarul.ro au fost primii care au publicat chiar și diploma lui Carașol despre care se spunea că ar fi fost falsificată. Cei de la edupedu.ro au săpat mai adânc și au aflat că președintele Transelectrica a mers la Facultatea de Electrotehnică a Universității Politehnica din București, a repetat chiar și doi ani, dar nu a absolvit-o.

Informația avea să fie confirmată de UPB, care a răspuns solicitărilor presei și a explicat că Marius Dănuț Carașol a fost student al Politehnicii, dar nu a terminat cursurile și atunci nu are cum ca diploma să fi fost eliberată de către instituția de învățământ.

Marius Dănuț Carașol, președintele Transelectrica, și-a falsificat diploma de absolvire a Politehnicii
Răspunsul dat de Politehnică în legătură cu diploma președintelui Transelectrica, Marius Dănuț Carașol *foto: edupedu.ro
Marius Dănuț Carașol, președintele Transelectrica, și-a falsificat diploma de absolvire a Politehnicii
Cum arată diploma de inginer falsă a președintelui Marius Dănuț Carașol *foto: comisarul.ro

Marius Dănuț Carașol conduce cu o diplomă falsă una dintre cele mai importante companii publice

Contactat de sursa citată, Corașoșl a răspuns că nu vrea să ia legătura cu jurnaliștii, fiindcă se află la o ședință și a închis telefonul în nas. Transelectrica este una dintre cele mai importante companii publice. CNTEE Transelectrica SA este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcționarea sistemului și a pieței și menținerea siguranței Sistemului Eenergetic Național (SEN). De asemenea, reprezintă principala legătura dintre cererea și oferta de electricitate, echilibrând permanent producția de energie cu cererea de pe piață.

Transelectrica este deținută în proporție de 58,69% de Ministerul Economiei și Comerțului, 13,5% de Fondul Proprietatea, iar 27,81% din acțiuni sunt tranzacționate la Bursa de Valori București și deținute de alți acționari. Compania gestionează, operează, întreține, modernizează și dezvoltă o rețea de transport formată din 79 de stații electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.506 MVA, și 9.028 kilometri de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV și 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS