Fotbal intern

Marko Momcilovic s-a accidentat urât! Cât lipseşte de la FCSB

24.09.2018 | 20:04
Marko Momcilovic sa accidentat urat Cat lipseste de la FCSB

Marko Momcilovic, fundaşul stânga al FCSB, s-a accidentat şi va trebui să stea o lună departe de gazon! E o veste extrem de proastă pentru Nicolae Dică, fotbalistul fiind unul din cei mai constanţi fundaşi ai roş-albaştrilor în acest sezon. Problemele sârbului au început în urmă cu o lună, atunci când s-a accidentat la meciul tur cu Hajduk Split din Europa League, de vină fiind terenul execrabil din Croaţia. Verdictul medicilor a fost unul îngrijorător, ruptură musculară, iar perioada de repaos recomandată a fost de o lună de zile. După o lună însă, fundaşul a revenit la antrenamente şi totul mergea spre o revenire a fundaşului.

Numai că Momcilovic a forţat la şedinţele de pregătire conduse de Nicolae Dică, unde a resimţit o durere la muşchii vătămaţi de la accidentarea din Croaţia. Aşa că roş-albaştrii l-au trimis imediat la un RMN, iar concluzia medicilor a fost cruntă: recidivă la ruptura musculară suferită şi încă o lună de pauză! Dică va fi afectat de această decizie a staffului medical, mai ales că el îl vedea drept titular pe Momcilovic.

Marko Momcilovic s-a accidentat din nou la antrenamentele FCSB
Marko Momcilovic s-a accidentat din nou la antrenamentele FCSB

Marko Momcilovic s-a accidentat din nou: Bălaşa şi Planic rămân fundaşii centrali ai FCSB

În aceste condiţii, cuplul de fundaşi centrali la FCSB va rămâne cel format din Bogdan Planic şi Mihai Bălaşa, mai ales că ultimul dă semne că şi-a revenit după debutul catastrofal de sezon, mai ales că a făcut o partidă excelentă în deplasarea echipei naţionale din Serbia (scor 2-2). Bălaşa urma să fie scos din echipă la revenirea lui Momcilovic pe teren, iar cuplul de fundaşi centrali urma să fie unul “made in Serbia”, cu Planic şi Momcilovic. 

Recidiva accidentării lui Momcilovic vine chiar în momentul în care pregătirea fizică a FCSB este atacată extrem de dur. Ultimul care a făcut astfel de afirmaţii a fost Marius Şumudică, fostul campion al României cu Astra nemenajându-l deloc pe Nicolae Dică. “Dacă apar probleme musculare la jucători, undeva se greșește. Că nu poți să spui că nu au condiții. Nu se poate, în momentul când ai cea mai bună alimentație, medicamentație, bază de antrenament, să ai peste 10 jucători care se rup an de an. Ceva se întâmplă, e clar, dar e treaba lor”, a fost afirmaţia lui Şumudică la un post de televiziune.