Pariuri sportive

Martin Odegaard, puştiul minune al Realului! La 16 ani cîştigă o AVERE. Ce făceau Messi, Ronaldo şi Zlatan la acea vîrstă

Martin Odegaard este subiectul unuia dintre cele mai spectaculoase transferuri din această iarnă. Puştiul norvegian a fost transferat de Real Madrid de la campioana Norvegiei, Stromsgodset....
22.01.2015 | 20:50
Martin Odegaard pustiul minune al Realului La 16 ani cistiga o AVERE Ce faceau Messi Ronaldo si Zlatan la acea virsta

Martin Odegaard este subiectul unuia dintre cele mai spectaculoase transferuri din această iarnă. Puştiul norvegian a fost transferat de Real Madrid de la campioana Norvegiei, Stromsgodset. Mijlocaşul norvegian va avea un salariu record de 4 milioane de euro pe an, ceea ce înseamnă 500 de euro pe oră. 

odegaard

Odegaard este cel mai bine plătit tînăr jucător din lume, Real Madrid oferindu-i un salariu consistent şi cîştigînd astfel competiţia pentru semnătura tînărului mijlocaş ofensiv care a mai fost dorit de Barcelona, Bayern şi Arsenal.

Martin Odegaard a debutat la 15 ani în naţionala Norvegiei, fiind cel mai tînăr jucător care debutează la naţională. Specialiştii scriu că mijlocaşul are calităţi extraordinare pentru vîrsta fragedă pe care o are. Dar, la ce nivel erau starurile fotbalului de azi la vîrsta de 16 ani?

LEO MESSI (27 de ani)

Leo Messi debuta la prima echipă a Barcelonei la vîrsta de 16 ani într-un meci amical. La acea vîrstă, era o prezenţă constantă în echipa secundă a Barcelonei, dar nu a debutat într-un meci oficial decît la 17 ani.

messi-oldschool

 CRISTIANO RONALDO (29 de ani)

Ronaldo a debutat la echipa de seniori a lui Sporting Lisabona la vîrsta de 16 ani sub comanda lui Ladislau Boloni. La acea vreme, mama lui Ronaldo s-a mutat cu el în Lisabona, tînărul jucător nefiind obişnuit să fie departe de casă, relatează Daily Mail.

crisitiano-ronaldo-sporting-lisbon2

 MANUEL NEUER (28 de ani)

Portarul naţionalei Germaniei nu era la vreun mare club la vîrst de 16 ani. Neuer era legitimat la un club local unde evoluase la toate grupele de vîrstă încă de cînd avea 5 ani. Debutul la seniori a venit abia la 20 de ani.

neuer

GARETH BALE (25 de ani)

Gareth Bale a debutat la Southampton la 16 ani în Championship. Încă de atunci era un jucător care executa fazele fixe, cu o tehnică ireproşabilă. Bale a atras atenţia cluburilor mari încă de la o vîrstă fragedă şi a semnat cu Tottenham un an mai tîrziu.

Gareth-Bale

 ZLATAN IBRAHIMOVIC (33 de ani)

Zlatan a semnat la vîrsta de 15 ani cu Malmo. A fost încă de atunci urmărit de cluburile mari şi la vîrsta de 16 ani a fost aproape de un transfer la Arsenal care nu s-a mai realizat. A debutat la Malmo abia la 18 ani.

zala

 LUIS SUAREZ (27 de ani)

Atacantul Barcelonei, Luis Suarez a avut o adolescenţă fotbalistică destul de tulbure. La vîrsta de 16 ani a lovit cu capul în gură un arbitru şi a fost sfătuit să o lase mai moale cu petrecerile şi cu băutura dacă vrea să ajungă fotbalist. A debutat la seniori la 18 ani la Nacional.

51a808b042bd1_r_1369966875031_6-0-794-481-1414160513

PHILLIP LAHM (31 de ani)

Jucătorul lui Bayern şi fostul căpitan al naţionalei Germaniei, a fost tot la Bayern şi la vîrsta de 16 ani, dar la echipa de tineret. Antrenorul de atunci al tineretului lui Bayern a pariat pe el.Hermann Hummels: “Dacă nici Lahm nu va juca în Bundesliga, nimeni nu va juca”, declara atunci antrenorul.

hi-res-a9d28c69ad916da884bdc4aaf741f895_crop_north

WAYNE ROONEY (29 de ani)

Rooney a debutat la Everton la vîrsta de 16 ani. Este cel mai tînăr marcator din Premier League, reuşind un gol împotriva lui Arsenal cu 5 zile înainte de a împlini 17 ani.

wayne-rooney_1714839c