Simona Halep

Martina Navratilova, editorial impresionant după victoria Simonei Halep la Wimbledon: ”Nu are nevoie să facă ceva diferit”

18.07.2019 | 18:37
Martina Navratilova editorial impresionant dupa victoria Simonei Halep la Wimbledon Nu are nevoie sa faca ceva diferit

Fosta mare jucătoare de tenis Martina Navratilova a scris un editorial impresionant după victoria Simonei Halep în fața Serenei Williams în finala de la Wimbledon. Nultipla campioană de Grand Slam consideră că românca trebuie să aibă mai multă încredere în posibilitățile sale și că pentru sezonul de hard din America de Nord, dar și pentru întreaga sa carieră, nu ar trebui să schimbe nimic din ceea ce a făcut pe iarba londoneză.

Martina Navratilova, editorial impresionant după victoria Simonei Halep la Wimbledon: ”Felul în care a jucat ar trebui să reprezinte o motivaţie imensă”

”Faptul că a jucat un tenis aproape perfect într-o finală de Wimbledon ar putea şi poate ar trebui să fie un eveniment mai marcant pentru Simona Halep decât atunci când a câştigat primul ei trofeu de Grand Slam anul trecut, la French Open. Rezultatul şi felul în care ea a jucat împotriva Serenei Williams ar trebui să reprezinte o motivaţie imensă pentru Simona, nu doar pentru sezonul pe hard din America de Norrd, care va culmina cu US Open, cu şi pentru restul carierei sale”, a scris Martina Navratilova în editorialul dedicat Simonei Halep după câștigarea Wimbledonului

”Câştigarea finalei de la Wimbledon în mai puţin de o oră şi faptul că a pierdut doar patru ghemuri în faţa Serenei ar trebui să o facă pe Simona să înţeleagă că este pe calea cea bună în ceea ce priveşte tenisul şi felul în care gestionează emoţiile şi atitudinea. Dacă vrea să continue această formă, trebuie doar să facă ceea ce a făcut împotriva Serenei pe terenul central. Floare la ureche, nu-i aşa? Evident că nu, dar Simona nu are nevoie să facă ceva diferit. Chiar şi dacă lucrurile nu merg aşa cum vrea. Simona ar trebui ca acum să aibă mai multă încredere în ea la toate meciurile. Este acum una dintre favoritele pentru poziţia de lider WTA la finalul anului”, a notat Navratilova pentru site-ul oficial al WTA.

Simona Halep intră pe Arena Națională cu trofeul câștigat la Wimbledon

”Ar fi o prostie să nu încerce să repete acea mentalitate”

”Simonei îi place să joace ‘safe’. Dar la finala de la Wimbledon a avut o mentalitate pozitivă şi ofensivă şi dacă totul a funcţionat atât de bine împotriva Serenei, cum va funcţiona împotriva tuturor celorlalte? Chiar mai bine, aş spune. Ar fi o prostie să nu încerce să repete acea mentalitate. Bineînţeles, Simona nu va juca mereu atât de bine ca împotriva Serenei. Va face greşeli neforţate, pe care nu le poate controla. Dar poate avea aceeaşi mentalitate, asta depinde total de ea”, a mai spus multipla campioană.

Martina Navratilova a lăudat planul de joc al Simonei Halep în finala cu Serena Williams: ”Ştia ce trebuie să facă şi a făcut. Nu s-a enervat. Esenţial a fost că Simona a forţat-o pe Serena să alerge, ceea ce nu pot face multe jucătoare. Simona a reuşit asta datorită vitezei sale extraordinare, care i-a oferit puţin mai mult timp pentru a absorbi puterea Serenei şi astfel a putut redirecţiona mingile şi să o facă pe Serena să alerge”.

Simona Halep a fost sărbătorită pe Arena Națională după succesul de la Wimbledon, pe cel mai mare stadion al țării fiind peste 15.000 de spectatori. Cel mai de succes moment al evenimentului s-a petrecut la final, atunci când prezentatorul Andi Moisescu a întrebat-o ce planuri are pentru 9 septembrie, făcând aluzie la o posibilă încoronare a româncei la US Open.