Fotbal international

Mărturisirea şocantă a brazilianului Felipe Melo. “Dacă nu jucam fotbal, aş fi fost asasin”

01.09.2018 | 20:54
Marturisirea socanta a brazilianului Felipe Melo Daca nu jucam fotbal as fi fost asasin

Internaţionalul brazilian Felipe Melo a acordat un interviu în mass-media din Spania, pentru “La Tercera” şi a făcut o mărturisire şocantă. Felipe Melo, care joacă acum, la 35 de ani, la Palmeiras, a trecut în cariera sa pe la unsprezece echipe, cea mai importantă fiind Juventus, în perioada 2009-2011, pentru că deşi s-a aflat sub contract cu bianconerii pentru patru sezoane, ultimele două le-a petrecut la Galatasaray, sub formă de împrumut.

CITEŞTE ŞI:

Cariera mijlocaşului care s-a remarcat printr-un joc de mare duritate şi dese ieşiri necontrolate, fiind unul dintre fotbaliştii care au adunat multe cartonaşe roşii şi galbene la activ, a început în 2001 la Flamengo. Apoi au urmat Cruzeiro, Gremio, Mallorca, Santander, Almeria, Fiorentina, Juventus, Galatasaray, Inter, Palmeiras. Clubul la care a stat cel mai mult brazilianul a fost Galatasaray, 4 sezoane, 114 meciuri şi 15 goluri. Iar în naţionala Braziliei a adunat 22 de prezenţe şi a marcat două goluri.

Mărturisirea şocantă a brazilianului Felipe Melo. Mulţumeşte soţiei Roberta pentru ajutor

În interviul acordat în Spania Melo dezvăluie cu sinceritate faptul că dacă nu ar fi ajuns fotbalist ar fi putut deveni foarte uşor criminal, ca urmare a mediului în care a trăit în copilărie: “Am locuit într-una dintre cele mai periculoase favele din Brazilia. Acolo erau droguri şi arme, dar am părăsit acea zonă ca să lupt pentru visul meu. Au fost perioade în care mergeam la antrenamente ştiind că trebuie să aleg între fotbal şi cealaltă viaţă, aşa că am spus «da» fotbalului”.

CITEŞTE ŞI:

  • Era lui Jorge Mendes pe Santiago Bernabeu s-a încheiat

Melo consideră că dacă astăzi este o persoană lipsită de orice griji şi care nu a alunecat pe drum greşit un rol important îl joacă soţia sa, Roberta, cu care are o fată şi trei băieţi, dintre care unul se numeşte Lynker, în onoarea fostului atacant englez Garry Lineker. “La Gremio, îmi risipeam mereu tot salariul şi trăiam o viaţă bizară, dar totul s-a schimbat atunci când am întâlnit-o pe soţia mea. Apoi, a apărut un alt Felipe Melo. Avem trei copii împreună şi, după Dumnezeu, ei sunt cei mai importanţi pentru mine. Se spune că în spatele fiecărui bărbat există o femeie puternică, dar aş spune că femeia este întotdeauna lângă el”.

Adulat de fanii Galatei pentru tatuajul cu leu

Brazilianul nu a fost însă prea tranşant atunci când a fost întrebat asupra stilului său de joc foarte dur. “Nu doar lovesc jucători. Am, de asemenea, o tehnică bună şi am jucat în Europa timp de 13 ani, deci trebuie să am ceva anume. Totuşi, dacă va trebui să bat pe cineva, o voi face”.   

Mărturisirea șocantă a brazilanului Felipe Melo. Mulţumeşte ajutorului dat de soţia sa Roberta, cu care are patru copii
Mărturisirea șocantă a brazilanului Felipe Melo. Mulţumeşte ajutorului dat de soţia sa Roberta

Felipe Melo a fost foarte iubit, chiar adulat de fanii lui Galatasaray. Aceştia au fost cuceriţi de faptul că au văzut pe braţul jucătorului un impresionant tatuaj cu un leu, care este simbolul clubului din Istanbul. În realitate, tatuajul avea o cu totul altă semnificaţie, nimic legat de conexiunea cu Galatasaray. În Brazilia leul simbolizează pe Iisus Christos, iar Felipe Melo este un jucător foarte credincios. Fanii Galatei nu au ştiut însă multă vreme acest lucru, ci abia spre finalul celor patru ani petrecuţi de brazilian la Istanbul. Oricum, determinarea arătată de Melo le-a plăcut, deşi a fost de multe ori şi aici protagonistul unor secvenţe de violenţă.

Tags: