News

Masca de protecție, obligatorie și de la 1 august în spațiile închise. Anunțul ministrului Lucian Bode

Masca de protecție rămâne obligatorie și de la 1 august în spațiile închise din România. Anunțul, făcut luni de ministrul Lucian Bode.
26.07.2021 | 13:37
Masca de protectie obligatorie si de la 1 august in spatiile inchise Anuntul ministrului Lucian Bode
ADVERTISEMENT

De la 1 august, România intră într-o etapă cu completări la actualele relaxări din pandemie. Autoritățile, prin vocea ministrului Afacerilor Interne (MAI), au făcut și un anunț legat de masca de protecție.

Astfel, acest mijloc de protecție anti-Covid va rămâne în continuare obligatoriu în spațiile închise, în ciuda faptului că numărul de cazuri continuă să fie mic, în comparație cu valul precedent de infectări.

ADVERTISEMENT

Lucian Bode anunță că masca de protecție va fi obligatorie și de la 1 august în spațiile închise

Luni, 26 iulie, într-o conferință de presă, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că masca de protecţie va rămâne obligatorie în spaţiile închise şi după data de 1 august.

Oficialul Executivului a avertizat populația care nu respectă măsurile de protecție și a spus că se vor aplica măsuri pentru care care sunt prinși fără mască.

ADVERTISEMENT

”În continuare verificăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară care încă sunt în vigoare. Masca, portul măştii la interior este o măsură obligatorie şi chiar o să vă dăm o informaţie legată de măsurile pe care le vom lua de la 1 august, masca va rămâne obligatorie şi după 1 august.

Structurile noastre aplică în continuare sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

Transmit un mesaj cât se poate de clar, către populație, vă rog să respectați în continuare măsurile de protecţie sanitară”, a afirmat Bode, conform ziare.com.

Fără relaxări suplimentare de la 1 august

Totodată, șeful MAI a mai precizat că de la această dată nu vor fi neapărat relaxări noi, ci completări la cele existente.

ADVERTISEMENT

Bode a subliniat faptul că autoritățile nu mai relaxează unele măsuri, dat fiind faptul că valul 4 trezește îngrijorare. El a dat exemplu măsurilor luate în alte țări.

Ne uităm cu îngrijorare la ce se întâmplă la alte state din Europa, ne uităm la măsurile pe care ei le-au luat. Noi suntem în etapa în care am relaxat o parte din măsuri gradual aşa cum le-am şi introdus, intenţionăm ca de la 1 august să venim cu o completare nu cu măsuri de relaxare neapărat noi, ci o creştere spre exemplu a numărului de participanţi la evenimente private, dar tot o relaxare în sensul bun al cuvântului poate fi catalogată şi această măsură.

Vom lua aceste măsuri aşa cum ne-am angajat, dar angajamentul ăsta al nostru trebuie să aibă un partener, cetăţenii şi cetăţenii trebuie să respecte măsurile de protecţie sanitară.

Nu există altă soluție decât o campanie de vaccinare care să continue cu succes, astfel încât să nu fie nevoie să revenim aşa cum alte state au revenit la măsuri de restricţie”, a mai declarat Lucian Bode.

ADVERTISEMENT
Tags: