News

Mașina viitorului va fi lansată în 2025: vorbește ca un om și își schimbă culoarea mereu

Anul 2025 va consemna lansarea unei mașini desprinsă din filmele Science Fiction, care va vorbi și își va schimba culoarea mereu.
06.01.2023 | 08:32
Masina viitorului va fi lansata in 2025 vorbeste ca un om si isi schimba culoarea mereu
BMW Vision Dee va fi produsă din 2025. Foto: Top Gear
ADVERTISEMENT

BMW a prezentat prototipul unei astfel de mașini care vorbește ca o ființă umană și își schimbă culoarea în funcție de dispoziția șoferului. Mai mult, autoturismul viitorului nu are ecrane de bord, potrivit Reuters.

BMW lansează un autoturism SF în 2025

Automobilul BMW, botezat i Vision Dee, a fost dezvăluit la conferința CES. Directorul general al companiei, Oliver Zipse, a declarat că tehnologia va fi pusă în producție în 2025.

ADVERTISEMENT

Autoturismul i Vision Dee are 240 de celule de culoare separate, care se pot schimba individual. Astfel, autoturismul își schimbă culoarea asemeni unui cameleon.

Practic, oficialii BMW au prezentat un videoclip în care apare actorul Arnold Schwarzenegger, cel care joacă rolul de a familiariza publicul larg cu tehnologia ”Dee”, un asistent virtual care poate purta conversații, cu o voce feminină.

ADVERTISEMENT

Directorul BMW a anunțat că Dee va avea rolul să fie ”însoțitorul suprem” în viziunea companiei. i Vision Dee ar urma să fie primul astfel de autoturism, care dă senzația că poartă conversații inteligente cu șoferul.

BMW va lansa o nouă gamă de vehicule electrice, numită Neu Klasse, iar această tehnologie va fi adusă ”în producție serioasă”, conform conducerii companiei. Cel mai important detaliu menționat în cadrul conferinței a fost lipsa ecranelor de bord.

ADVERTISEMENT

În schimb, tabloul de bord va fi dotat cu un glisor digital care controlează imaginile proiectate pe parbrizul mașinii, astfel că parbrizul se va transforma într-o lume virtuală.

”Conducerea digitală nu se referă la cine are cel mai mare ecran”, a transmis Zipse. Viziunea BMW pare diferită total de viziunea tuturor marilor producători de automobile, inclusiv Tesla, care au amplasat pe bordul mașinilor ecrane mari, de înaltă definiție.

ADVERTISEMENT

În cadrul aceluiași eveniment, BMW a anunțat noul sistem iDrive 9 și a oferit o primă demonstrație în acest sens. Noul iDrive 9 este bazat pe sistemul de operare Android, față de actuala versiune, un upgrade de la actuala versiune care funcționează pe Linux.

ADVERTISEMENT