News

Elon Musk, decizie neașteptată după ce a cumpărat Twitter. Miliardarul a început să își vândă acțiunile Tesla

Elon Musk continuă să ia decizii neașteptate. După ce a cumpărat Twitter, miliardarul a decis să își vândă o parte din acțiunile Tesla.
09.11.2022 | 08:38
Elon Musk decizie neasteptata dupa ce a cumparat Twitter Miliardarul a inceput sa isi vanda actiunile Tesla
Elon Musk a început să vândă mai multe acțiuni Tesla, după preluarea Twitter. Sursă foto: hepta
ADVERTISEMENT

Planurile lui Elon Musk rămân în continuare un mister. Nimeni nu înțelege ce vrea să facă miliardarul, de fapt, odată cu noile sale achiziții.

Elon Musk vinde din acțiunile Tesla

După ce a cumpărat Twitter cu suma de 44 miliarde de dolari, acum, Elon Musk a decis să vândă acțiuni Tesla în valoare de nu mai puțin de patru miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Asta se întâmplă la doar o săptămână după ce achiziția rețelei de socializare a fost încheiată.

Menționăm faptul că în total, Elon Musk a vândut peste 19 milioane de acțiuni, adică în jur de 4% din totalul de titluri deținute.

ADVERTISEMENT

Trebuie amintit și faptul că aceasta nu este singura tranzacție făcută de miliardar. Anterior, patronul Tesla a vândut deja acţiuni în valoare 15,5 miliarde de dolari, planul său fiind acela de a finanţa parţial preluarea platformei de microbloging.

Pentru preluarea Twitter însă, Elon Musk a preferat să se împrumute de la bănci. În total, aceasta a ajuns să împrumute 12,7 miliarde de dolari, într-un acord în valoare de 44 de miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Băncile se tem de planurile lui Elon Musk

Conform deciziei dintre părți, publicată de Financial Times, băncile respective ar urma să păstreze datoria până la începutul anului 2023.

Până atunci, toți cei implicați speră că miliardarul va dezvălui un plan de afaceri mult mai clar, care să fie prezentat în fața investitorilor.

ADVERTISEMENT

Surse au declarat pentru Financial Times că mulți creditori nu au prea multă încredere în planurile lui Elon Musk. Aceștia s-ar teme că vor ajunge cu banii blocați sau, în ce mai rău caz, vor suferi pierderi uriașe în urma pachetului de finanțare.

Schimbările majore făcute la Twitter

Menționăm faptul că de când a preluat Twitter, Elon Musk a făcut schimbări majore, care au fost aspru criticate de foarte multe persoane.

Miliardarul a concediat jumătate dintre angajați, iar mai apoi a decis ca certificarea autenticității conturilor să fie contra cost. Dacă până acuma acest lucru era gratuit, odată cu preluarea Twitter de către Elon Musk, cei care vor dori să beneficieze de această opțiune vor fi nevoiți să plătească o taxă lunară de 8 dolari.

Anterior însă, această opțiune era una gratuită.

Un alt gest făcut de Elon Musk și criticat a fost concedierea prin email a angajaților Twitter. Mai exact, mii de persoane au fost notificate prin email că nu vor mai lucra, scopul măsurilor fiind acela de a ”ameliora sănătatea companiei”.

Totodată, odată cu preluarea Twitter, Elon Musk a mai decis și să dizolve consiliul de administrație. De asemenea, directorul general, dar și alți membri din managementul superior au ajuns să fie concediați.

ADVERTISEMENT
Tags: