ADVERTISEMENT
News

Măsuri de relaxare propuse de Ministerul Economiei. Fără mască în aer liber, la 50% rată de vaccinare

Autor: Andreea Marin | 10.05.2021 | 11:09
Măsuri de relaxare propuse de Ministerul Economiei. Fără mască în aer liber, la 50% rată de vaccinare
Măsuri de relaxare propuse de Ministerul Economiei. Fără mască în aer liber, la 50% rată de vaccinare. Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Noi măsuri de relaxare propuse de Ministerul Economiei. Propunerile arată că vom putea renunța la masca de protecție în aer liber, dar doar în condițiile în care rata de vaccinare va depăși pragul de 50%.

ADVERTISEMENT

Măsuri de relaxare propuse de Ministerul Economiei

Ministerul Economiei a propus niște măsuri noi de relaxare pentru țara noastră. Cea mai importantă dintre ele vizează purtarea măștii de protecție în aer liber. Astfel, Ministerul dorește ca masca de protecție să nu mai fie purtată în aer liber, dacă rata de vaccinare din țara noastră va depăși pragul de 50%.

Tot în ceea ce privește masca de protecție, vom putea renunța la ea doar atunci când 70% din populație va fi deja imunizată împotriva noului coronavirus, mai anunță documentul cu măsuri propus de Ministerul Economiei.

De asemenea, tot dacă este imunizată mai mult de jumătate din populația țării se va renunța și la restricțiile de circulație pe timp de noapte ce sunt în vigoare acum. Se va putea circula după ora 22, așadar, dacă măsurile propuse de Ministerul Economiei vor fi adoptate.

ADVERTISEMENT

La restaurant, doar persoanele vaccinate la incidențe peste 3

Toate aceste măsuri ar urma să intre în vigoare de la data de 1 iunie 2021, dar mai întâi ele trebuie să fie acceptate și adoptate în ședința interministerială, ce va avea loc, cel mai probabil, vineri.

Măsuri de relaxare sunt propuse și pentru industria hotelieră, unde ar urma să fie eliminate restricțiile privind gradul de ocupare. În acest moment, el este de 70%, iar dacă propunerile vor fi acceptate, hotelurile și pensiunile vor putea să accepte oaspeți la 100% din capacitate.

Pentru evenimentele ce vor avea loc în hoteluri s-a stabilit că ele vor putea să se desfășoare doar cu persoane vaccinate. Accesul la piscine sau ștranduri vor fi accesibile doar persoanelor care s-au vaccinat sau celor care au fost deja infectați. În ambele cazuri oamenii trebuie să dovedească acest lucru.

ADVERTISEMENT

Restaurantele și barurile vor putea funcționa la capacitate maximă, însă se vor lua măsuri stricte de distanțare socială. Un alt avantaj pentru persoanele vaccinate ar fi și în acest caz.

Astfel, restaurantele vor primi doar clienții care s-au imunizat împotriva coronavirusului, în cazul în care în localitatea respectivă incidența cazurilor de infectare este undeva între 3 și 7,5 la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT

Toate măsurile vor fi discutate în cadrul ședinței Comitetului Interministerial pentru Revenirea la Normalitate, de vineri.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!