News

Măsuri de relaxare propuse de Ministerul Economiei. Fără mască în aer liber, la 50% rată de vaccinare

10.05.2021 | 11:09
Masuri de relaxare propuse de Ministerul Economiei Fara masca in aer liber la 50 rata de vaccinare
ADVERTISEMENT

Noi măsuri de relaxare propuse de Ministerul Economiei. Propunerile arată că vom putea renunța la masca de protecție în aer liber, dar doar în condițiile în care rata de vaccinare va depăși pragul de 50%.

Măsuri de relaxare propuse de Ministerul Economiei

Ministerul Economiei a propus niște măsuri noi de relaxare pentru țara noastră. Cea mai importantă dintre ele vizează purtarea măștii de protecție în aer liber. Astfel, Ministerul dorește ca masca de protecție să nu mai fie purtată în aer liber, dacă rata de vaccinare din țara noastră va depăși pragul de 50%.

ADVERTISEMENT

Tot în ceea ce privește masca de protecție, vom putea renunța la ea doar atunci când 70% din populație va fi deja imunizată împotriva noului coronavirus, mai anunță documentul cu măsuri propus de Ministerul Economiei.

De asemenea, tot dacă este imunizată mai mult de jumătate din populația țării se va renunța și la restricțiile de circulație pe timp de noapte ce sunt în vigoare acum. Se va putea circula după ora 22, așadar, dacă măsurile propuse de Ministerul Economiei vor fi adoptate.

ADVERTISEMENT

La restaurant, doar persoanele vaccinate la incidențe peste 3

Toate aceste măsuri ar urma să intre în vigoare de la data de 1 iunie 2021, dar mai întâi ele trebuie să fie acceptate și adoptate în ședința interministerială, ce va avea loc, cel mai probabil, vineri.

Măsuri de relaxare sunt propuse și pentru industria hotelieră, unde ar urma să fie eliminate restricțiile privind gradul de ocupare. În acest moment, el este de 70%, iar dacă propunerile vor fi acceptate, hotelurile și pensiunile vor putea să accepte oaspeți la 100% din capacitate.

ADVERTISEMENT

Pentru evenimentele ce vor avea loc în hoteluri s-a stabilit că ele vor putea să se desfășoare doar cu persoane vaccinate. Accesul la piscine sau ștranduri vor fi accesibile doar persoanelor care s-au vaccinat sau celor care au fost deja infectați. În ambele cazuri oamenii trebuie să dovedească acest lucru.

Restaurantele și barurile vor putea funcționa la capacitate maximă, însă se vor lua măsuri stricte de distanțare socială. Un alt avantaj pentru persoanele vaccinate ar fi și în acest caz.

ADVERTISEMENT

Astfel, restaurantele vor primi doar clienții care s-au imunizat împotriva coronavirusului, în cazul în care în localitatea respectivă incidența cazurilor de infectare este undeva între 3 și 7,5 la mia de locuitori.

Toate măsurile vor fi discutate în cadrul ședinței Comitetului Interministerial pentru Revenirea la Normalitate, de vineri.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane...
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane de euro a tatălui ei » Alături de cine a petrecut Ioana Țiriac
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de...
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de ani de închisoare. Un român, implicat în afacerea macabră
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Cât costă un burger cu carne de crocodil:
Cât costă un burger cu carne de crocodil: "Trebuie doar puţin rumenit. Românii au gusturi bune la mâncare"
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este...
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați...
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Dacă va dori să beneficieze de pensie specială, Mara Mareș își va putea...
Dacă va dori să beneficieze de pensie specială, Mara Mareș își va putea depune documentele în 2055. Motivul
Aeroportul din România de unde avioanele zboară aproape goale. Deși s-a investit masiv,...
Aeroportul din România de unde avioanele zboară aproape goale. Deși s-a investit masiv, oamenii nu se înghesuie să cumpere bilete